מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.

4 תגובות


שלום רב.

במרפאת כאב אובחנתי כסובלת מ-CRPS.

יחד עם זאת נוירולוגית שבדקה אותי חושדת במקביל, כי אני סובלת מתפס של עצב ה-sural וה-superf. peroneal.

לאור זאת היא שלחה אותי גם לבדיקת אולטרה-סאונד בקרסול, וגם לבדיקת EMG. שמעתי שבדיקת ה-EMG כואבת מאוד, ואני חוששת שהיא תחמיר את מצב ה-CRPS. האם אכן הבדיקה יכולה להחריף את מצבי? האם כדאי לוותר עליה?

תודה, תמרי



תגובות

BENO1952
11/05/13 1:31

לא,,הבדיקה אינה יכולה להחמיר מצב קיים,,

הבדיקה רק מאבחנת מוליכות חשמלית של העצב/ים.היא אמורה לגלות עם יש בעיה או אין,

כמובן שהיא לא נעימה,,ויתכן ותכאב,זה תלוי כמובן הרבה באינדיוידואל.זה תלוי בטכנאי שמבצע את הבדיקה,,תבקשי ממנו/ה לעשות זאת בעדינותככל האפשר[הבדיקה בעצם היא שליחת מתח חשמלי לעצב.אפשר לעשות זאת בהדרגה או להפעיל בעוצמה מכסימלית אני חוויתי "סנדלר" כזה שגרם לי כמעט התקף לב ורצון להכותו !!! ואני עשיתי בחיי הרבה EMG ] מכסימום תצעקי קצת.אבל זה לא נורא.עדיף לבצע את הבדיקה בכדי לאתר  בעיה או לא.

כל טוב,,

נ.ב,,ראי בקישור הנ"ל..

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=27&theme=11&v=12523

varduku
11/05/13 10:23

תמרי שלום, כמאובחנת בCRPS , ליבי איתך. מצטרפת למה שבנו אמר אבל אני לא יודעת אם בנו מבין את חומרת / עוצמת הכאב של הסובלים מהתסמונת הזו. לי עשו בדיקת EMG באיזור אחר בגוף, (ידיים, כתוצאה משימוש ארוך טווח בקביים) זו אחת הבדיקות הפחות נעימות אבל זו אחת הבדיקות שאורכות פחות זמן. במידה והבדיקה שאת אמורה לבצע היא במקום הפגוע הייתי מציעה לך מאוד לקחת תרופה לשיכוך כאב כשעה בערך לפני ביצוע הבדיקה. כמובן, שיהיה איתך מלווה. אגב, כיום ניתן לזהות את זה גם בבדיקת מיפוי עצמות דינמי (כולל מיפוי כלי דם) בדיקה ארוכה ומייגעת אבל בלי מוליכים חשמליים. מאחלת לך המון בריאות !!!!

נועה7
11/05/13 16:23

שלום, מסכימה עם קודמיי, Emg היא בדיקה לא הכי נעימה, כואבת לשניה כשמחדירים מחט בשרירים השונים, אבל לא כל כך נורא. במקרה שלך לא כדאי לוותר על הבדיקה כי היא תראה אם במקביל יש לך גם תפס של העצבים שציינת. הבדיקה לא יכולה להחמיר את הcrps.

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
12/05/13 23:05

שלום לך. 

הדיקה לא יכולה להחמיר את מצבך אבל היות ו- CRPS כרוך ברגישות יתר לכאב ולגירוי כלשהוא באזור הכאוב היא בהחלט עשויה להיות מכאיבה. לכן אני מצטרפת להמלצה של משככי כאבים מראש. 

מעבר לכך בדיקתץ הבחירה היא מיפוי עצמות טרי-פאזי. 

ד"ר גור.