מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבצוואר תפוס

צוואר תפוס

4 תגובות


שלום



 



מידי פעם נתפס לי הצוואר, עם הגבלה בתנועה, כאבים די חזקים ותחושה שאי אפשר להרפות את הצוואר. כדורים כמו ארקוקסיה, אקמול, לא משפיעים. הכאב בד"כ עובר לבד אחרי כמה ימים- עד שבוע. האם יש משהו שאפשר לעשות בשביל להפחית את התדירות של ההיתפסויות?



 



תודה רבה



תגובות

amione
03/07/13 15:39

היי מאיה

מסתבר שאנחנו חולקים את אותה בעיה. כאבים חזקים ביותר....הגבלת תנועה ...חוסר אוניים

אצלי זה מגיע מידי כמה שבועות ונמשך מספר ימים.

כמו אצלך התרופות לא משפיעות.

ניסיתי לחמם את הצוואר..ועוזר נקודתית בלבד

אשמח גם אני לשמוע טיפים להתמודד עם התופעה...ואם אדע מהו לחלוק איתך.

בהצלחה והקלה בכאב.

נועה7
03/07/13 18:22

שלום, כדאי לבדוק מה גורם להתפסות הצוואר ולשנותו. לדוגמא שינה על הבטן עם כרית כך שהראש במנח לא טוב, סידור לא ארגונומי של עמדת עבודה הגורם למנח לא ניטראלי בצוואר כמו צג מחשב ממוקם בצד, החזקת שפורפרת טלפון עם הכתף, יציבה לקויה ועוד. בנוסף תרגילים לצוואר כולל מתיחות שרירי חגורת כתפיים. כדאי להגיע לפיזיותרפיסט שידריך לתרגילים.

אסף-77
03/07/13 20:02

שלום. מודה ומתוודה גם לי יש בהרבה מקרים צוואר תפוס /הגבלה. נוראה מצחיק אותי שהמאבחנה של הרופאים היא "סרויקלגיה" ז"א כאב בחוליות הצוואריות. ספרו לי משהו שלא ידעתי. רובם כמו שציינת רשמו לי NSAID (איבופרופן/ארקוקסיה ושות') ואפילו מוסקול. רופאה אחת הגדילה לעשות ושלחה אותי וצילום X . ורשמה לי פיזיותרפיה. זה עזר יפה מאוד לתקופה קצרה. ואז הכרתי סטודנט לסיעוד שעשה סבב במחלקה כרורגיה אורטפדית. ופלא היא הכיר את התרגילים שעשו לי בפיזיותרפיה. ולימד אותי לעשות אותם לבד - יותר מסובך אבל אפשרי. בהמשך החיים. קיבלתי תוסף תזונה שרובו מגנזיום. ששיפר פלאות את הכאבים ותדירות התקפי התפיסות. כמו כן אני מקבל דיקור או רפלקסולוגיה פעם חודש. - בעוונותי למדתי שבבדיקת דם. אפשר לעלות על הרבה גורמים אפילו לצוואר תפוס. ובטח אם עושים יותר מאחת. אבל זה רק אני. וזה לא חייב להתאים לאחרים. מומלץ ללכת לרופא/ה רציני/ת עם כול התיק הרפואי שלך. ולא להסתפק ב 8 דקות כמו בקופות החולים. למרות שזה עדיף מלא כלום.

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
06/07/13 16:49

שלום לכם. 

התפסויות חד פעמיות של הצוואר אינן בעלות משמעות ויכולות להתרחש. אולם כאשר זה קורה חזור ושנה באותן תנועות ובתדירות של מעל לפעם בשנה כדאי לבדוק מדוע זה קורה  - והבדיקה היא ע"י CT עמ"ש צווארי. כדאי לערוך בדיקה זו כדי לגלות אם יש דבר מה שיתן למנוע את התדרדרותו וכדי לכוון אתכם לפעילות מתאימה כגון פיזיותרפיה וכיוב'. 

ד"ר גור.