מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבלאור שאלות שעלו כאן ביממה האחרונה לגבי טיפול בקנביס רפואי

לאור שאלות שעלו כאן ביממה האחרונה לגבי טיפול בקנביס רפואי

ד

ד"ר גור רות

מומחה כמוני
10/08/13 17:34
0 תגובות


אני מבקשת להביא לידיעת כולם את חוזר משרד הבריאות הנוגע לטיפול בקנביס:



http://www.health.gov.il/hozer/DR_106.pdf



 



ספציפית אני מבקשת להדגיש את החלק של מרפאת כאב בטיפול בקנביס:



 



3.2.2 בתחום הכאב: למטופלים הסובלים מכאב נוירופאתי ממקור אורגני ברור, המטופלים במרפאת כאב וכרת בתקופה של שנה לפחות לפני הגשת הבקשה, לאחר מיצוי אפשרויות טיפול מקובלות ובהמלצת מרפאת הכאב בה הם מטופלים.



 



כדי שלא תצטרכו להתייגע בניסוחים המשפטיים ולהתייגע - פרשתי כדי להבהיר לכולם על מה מדובר:



1. הטיפול מותר במסגרת מרפאת כאב אך ורק למי שהכאב שלו הוא כאב נוירופטי (כאב ממקור אחר אינו מהוה התוויה לטיפול בקנביס).



2. המקור צריך להיות גופני וברור - נדרשים ממצאים אובייקטיביים שיש בעיה כמו למשל MRI EMG מיפוי וכן הלאה. חולה שאין בו ממצאים אובייקטיביים תהיה בעיה קשה להמליץ לו על טיפול.



3. בנוסף נדרשת התאמה מלאה בין התלונות לממצאי הבדיקות. חולה בו אין קשר בין הממצאים לתלונות - גם תהיה בעיה קשה להמליץ על הטיפול.



4. מעבר לכך הטיפול ינתן אך ורק למי שמטופלים במרפאת הכאב מעל לשנה - מי שאין להם את הוותק הזה אין למרפאה את הסמכות להתוות את הטיפול הנ"ל. הסיבה לבחירת תקופת זמן של שנה איננה מקרית. לרוב לוקח כשנה למצות טיפול במחלות להן מותווה הקנביס ומטרת החסם היא לוודא כי אכן מוצה הכל במרפאה אליה שייך אותו חולה. 



5. מרפאת הכאב חייבת להיות מוכרת - כלומר לא רופא כאב שעובד באופן פרטי או במסגרת שאיננה מרפאת כאב מוכרת. מרפאות הכאב המוכרות הן אילו הפועלות בבתי החולים. יתכן שיש עוד - כדי לוודא שאתם מטופלים במרפאת כאב מוכרת על מנת לחסוך את ההמתנה המיותרת כדאי לשאול את המזכירות בעת קביעת התור האם המרפאה מתווה שימוש בקנביס או לא. יתרה על כך במרפאות מסויימות ישנם רופאים יעודיים לטיפול זה - כדאי לומר מראש שזו מטרת הביקור כדי להיות משובצים לרופא המתאים.



6. תנאי נוסף - לאחר מיצוי אפשרויות טיפול מקובלות: על הרופא הרשום את ההמלצה מוטלת החוב הלוודא כי כל הטיפולים האפשריים כולל כירורגיה מוצו. היה ולא מוצו עליו ליתן הסבר מדוע לא מוצו ומדוע למרות זאת הוא ממליץ לתת טיפול של קו אחרון. חולה שיסרב לעבור ניתוח למשל או טיפול פולשני או תרופתי - זכותו לסרב כמובן, אולם בכך לא מיצה את האפשרויות ולכן חסם בפני עצמו את אפשרות הטיפול בקנביס. 7. ואחרון חביב - בהמלצת מרפאת הכאב - כלומר לכל מרפאה יש את שיקול הדעת הרפואי העצמאי שלה, ומעבר לכך לכל רופא יש את שיקול הדעת האם להמליץ או לא.



 



מניסיוני - רופא שיכול להמליץ ומוצא שהמקרה בפניו מתאים לטיפול אינו זקוק לבקשות מהחולה לעשות כן.



אם הרופא לא המליץ לרוב הסיבה היא שהוא לא חושב שהדבר מתאים - לא שאינו מודע לאפשרות הטיפול. כאשר זהו הטיפול אותו אתם מבקשים אני ממליצה לברר מראש מה יכולת המרפאה לתת לכם מענה.



 



שלכם, בתקווה שהמידע הזה יעזור לכולכם.



 



ד"ר גור.



תגובות