מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבאז מסתבר ש..

אז מסתבר ש..

05/09/13 12:29
10 תגובות

ספטמבר הוא חודש המודעות לכאב.
ואם נלך עם צמיד המזהה אותנו כמתמודדים עם כאב. האם זה יעזור?
האם העובדה שידעו כי אנחנו לוחמי הכאב תקל או תקשה את ההתנהלות היום יומית? האם יש בכך צורך?
מה דעתכם?


אז מסתבר ש..

תגובות

BENO1952
05/09/13 13:39

smiley לא,,לא יעזור,,אילו מישהו היה מתחלק עימי בכאב,,smiley לוקח חלק ממנו,,אפילו בהשאלה,,לתקופה ,,אאא ררר  ווו  כככ  ההה,,laugh,,היה נחמד.

אמנם התלבטתי בזמן האחרון בשאלה מה הייתי מעדיף?? 

מחלה כל שהיא-- אוסטאופורוזיס? פסוריאזיס?סרטן? בעיות בכליות? מחלת לב? סכרת?,,ועוד כהנה וכהנה ידועות smiley

ניסיתי "לברור" מתוכן את אלו שאין להן "כאב",,smiley ניראה בכל זאת שיש כאלו שאין בהן "כאב",אמנם הכרותי עם כולן לא ידועה,אבל עם מה שיש אצלי,smiley הייתי מעדיף כמובן כזו שאין בה כאב,,smiley לצערי אני "בר המזל" לחיות ולחוות כזו עם כאב,ולא ניראה שתהיה אפשרות לחיות ללא כאב עד יומי האחרון,,smiley

המלחמה נגד הכאב גם לא מועילה,,זה מעין סיחרור של רגשות,מחשבות,עצ'בים,,smiley

אני הייתי מציע את חודש החבר של כאב ,,smiley אולי מישהו יציע לקחת חלק ממנו ,,laugh

varduku
05/09/13 18:31

היי אפרת, לדעתי, בהחלט קיים צורך להעלות את המודעות לכאב בשיח הציבורי. כאחת אשר מתמודדת עם כאב אשר אינו ניתן לראות אותו פיזית , כאחת המתמודדת עם כאבים מטורפים רק מהרוח ואנשים מרימים גבה או לא מסוגלים להבין, כאחת אשר מתמודדת מול וועדות הזויות של ביטוח לאומי והרופא שם מתווכח איתי שהכל פסיכלוגי ולא באמת כואב לי... קיים בהחלט מקום להעלות את המודעות. רק אנחנו, חברי המסע לכאב יכולים להבין איזו מלחמה יומיומית אנחנו מנהלים, אני לא חושבת שמישהו או מישהי אשר לא חווה/חוותה כאב יכולים או מסוגלים להבין זאת. אפילו בקצת. אז לסיכומו של עניין, בעד להעלאת המודעות, קצת סקפטית אם זה יכול להקל עלינו עם הסביבה, בבירוקרטיה של המדינה.

ריב
09/09/13 16:40

צמיד לא יעזור. אולי מדבקה על המצח... משום מה דווקא בימים הכי כאובים אני מקבלת מחמאות על איך שאני נראית...

מי שלא סובל כאב כרוני לא מסוגל להבין כאב כרוני.

אפרת_זיו
09/09/13 17:06

ריב זה מרשים שבכלל רואים אותך בימים הכי כאובים...אני נוטה להשתבלל או שככ כואב ועייף שאני נעה מהמחשב למיטה ומהמיטה למחשב..

ריב
09/09/13 21:13

גם, אבל כשאין ברירה אז אין ברירה, יוצאים מהבית ואז איזה אידיוט/ית חסר תובנות אומר לך איזה יופי את נראית, את בטח מרגישה טוב....

אפרת_זיו
09/09/13 21:21

הם אף פעם לא יודעים ולא יכולים לדעת.

או להבין

 

לא כל שכן להזדהות

מאמינה1
09/09/13 22:53

לא יבינו. אבל יהיה לי יותר קל לשתף. אם מישהו ישאל אני אענה. מיוזמתי לא אפתח בנושא

אפרת_זיו
09/09/13 23:08

אנשים לא רוצים לשאול כי הם לא באמת רוצים לשמוע

הם רוצים או להשמיע

או לשמוע על הצלחות - כסף - תהילה - קשרים דברים שיכולים לקדם אותם ואת האינטרסים שלהם

הם לא רוצים לשמוע על קושי וחולי על נזקקות

הם לא רוצים להיות שם

הם לא רוצים להימשך למטה

הם לא רוצים להיות צריכים להציע עזרה

או אמפתיה

או שניהם

 

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
09/09/13 23:57

אתם כותבים כאן דברים מאד קשים - ואני חייבת לשאול: 

האם איש מכם לא נתקל מעולם בחבר שניתן היה לחלוק איתו את הכאב? מיהו אמפטי? מישהו שהיה מוכן להחשף, ולהציע כתף?

הדבר מעורר מחשבות רבות ותהיות על החברה שלנו, החברה המערבית והחברה האנושית בכלל. 

ד"ר גור. 

varduku
10/09/13 19:58

ד"ר גור, האנשים היחידים שאפשר לחלוק איתם את הכאב הם אותם אנשים אשר חווים כאב. אותם אנשים אשר צועדים במסע הכאב. אדם בריא לא יכול להכיל זאת. למרות משפטי חז"ל וכו' שניסו לחנך אותנו על פיהם, מסתבר שכמו כל דבר .... מילים לחוד מעשים לחוד. כמעט כל אחד ואחת כאן שהם חולים, הם חווים תיסכול מצד המשפחה, החברים, הסביבה בכלל. כמו שכתבו כאן ... מעניין אותם הצלחה, אינטרס מסוים, ולאף אחד לא בא לשמוע עד כמה כואב או עד כמה קשה .... מעבר לכך, אף אחד לא לימד את האנשים להתמודד עם מישהו שהוא חולה, או כאוב. לימדו אותנו אולי לתרום, לעזור מרחוק ... להגיע לאיזו מסיבת השקה למען ילדים, או דברים מהסוג הזה, מראים את הצד ה"נוצץ" ואולי משתמשים בסיפור כאוב במיוחד כדי להמחיש. אבל לא מבינים מהו כאב, לא יכולים להכיל את הכאב של האחר. וכן, את צודקת. זהו נושא שבהחלט מעיד על החברה שלנו ועל החברה האנושית בכלל. עצוב. אבל אמיתי.