מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאב מה הקנביס עשה לך

מה הקנביס עשה לך

צריך להחליט
26/11/13 18:14
1 תגובות


שלום לכולם ותודה מראש



אני שוקל קנביס בגלל כאבים וקצת נדודי שינה, ויש לי טופס מהרופא.



 



האם  את/ה לקחת ,או מכר שלך לקח קנביס רפואי בטיפות שמן,ואם כן:



 



1.      האם זה עשה לך תופעות לוואי קשות (אם תוכל לפרט)?



2.      האם הקנביס עזר לך?



3.       אני מבין שאי אפשר לקבל החזר ממכבי.האם קיבלת החזר מביטוח לאומי ?למרות שאת/ה עובד? כמה החזר?



4.      האם המשטרה או ביטוח האוטו עשו לך בעיות? אני מבין מדברי הרופא שלי שאסור לנהוג 5 ש' מהנטילה,ומן הסתם משרד הבריאות מדווח למשטרה (לא מובן לי גם איך השוטר יודע מתי הנהג לקח)



תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
27/11/13 23:51
שלום צריך להחליט: 
 
1. שאלה מאד לעניין. זה מידע חשוב ביותר שכל חולה צריך לקבל. בתרופות אחרות יש תמיד עלון לצרכן אולם כאן אין. ניסיתי בעבר לחבר עלון כזה מתוך ראיה של חשיבות הדבר. אני ממליצה לך לקרוא את המאמר שכתבתי בנושא כדי שתוכל לקבל החלטה מושכלת. 
 
2. הקנביס עוזר לבערך 60% מאנשים עם כאב נוירופטי. הוא עשוי גם לשפר את איכות השינה. מנגד - יש אנשים שזה החמיר את הכאבים שלהם. תופעה זו נפוצה הכי הרבה בחולי טריגמינל נאורלגיה, אולם קיימת גם בסוגי כאב אחרים. לא ניתן לנבא מי רגיש ומי לא. 
 
3. נכון להיום לא ניתן לקבל שום החזר על הוצאה זו כיוון שהקנביס לא מוכר כתרופה ואתה לא מקבל מרשם אלא רישיון. 
 
4. ספציפית לגבי נהיגה:  החוק במדינת ישראל אוסר על נהיגה תחת השפעת סמים - זהו חוק פלילי. 
לגבי הקנביס: החוק אוסר על נהיגה כל עוד האדם מטופל בקנביס רפואי ועד 20 יום לאחר השימוש האחרון, מכיוון שחומרי הפירוק של הקנביס נותרים בדם ובנוזלי הגוף עד 20 יום לאחר השימוש. בעת הגשת הבקשה, יחתום המטופל כי הוסבר לו החוק לגבי הנהיגה.
 
ומדוע? כיוון שתחת השימוש בקנביס נגרמת איטיות הולכה חשמלית במוח, דבר שגורם להאטה בתגובות. זה קריטי כשמדובר בנהיגה או עבודות מסוכנות שמחייבות מהירות תגובה.

בקנדה מצאו שאחוז המעורבות בתאונות דרכים של אנשים שצרכו קנביס גבוה בהרבה ביחס לצפוי מחלקם באוכלוסייה.

יתרה על כך בדומה מאד לאלכוהול בעת השימוש ישנה תחושה זחיחה המשפיעה על שיקול הדעת והשיפוט, ועל כן לא ניתן לסמוך שתרגיש  באמת מתי ישנה פגיעה ביכולותיך הקוגניטיביות שכן ההרגשה שנותן החומר היא הרגשת שליטה שאיננה מבוססת על אחיזה במציאות אמיתית אלא מדומה ומעוותת - בהתאם למינון. 

כלומר גם תהיה איטי יותר גם תהיה פגיעה בשיפוט וגם לא תוכל להיות מודע לכך ששיפוטך נפגע או עד כמה. 

 

אם תהיה מעורב בתאונת דרכים מותר לשוטרים לדרוש ממך בדיקות להוכחה שאינך תחת השפעת סמים. במידה ותסרב תואשם מיידית כמי שנהג תחת סמים. אם תסכים - יימצאו שאריות של החומר עד 20 יום לאחר השימוש האחרון ומכאן שגם תואשם. 

 

ולסיכום  - כרופאה המטפלת בחולים בין השאר גם עם קנביס - כאשר קנביס הוא מה שנחוץ לחולה אני אומרת לחולים באופן חד משמעי שאני ממליצה להם לרדת מהכביש לאלתר. אני לא רק אומרת להם אני גם רושמת את זה בסיכום המחלה ואני מחתימה אותם כי הסברתי להם את ההשלכות והם הבינו. זאת מפני שהם עלולים לפגוע בחפים מפשע אם הם יעברו על ההוראות, וזה עלול לסבך אותם בפלילים. 

 

דבר נוסף שעלייך לדעת הוא שמשרד הבריאות נוהג לדווח על הנפקת הרישיון למרב"ד ורבים מחולי זומנו לוועדה מיוחדת במשרד הרישוי לצורך חידוש רישיון ולחלקם חודש בתנאים מגבילים, ולחלקם לא חודש רישיון הנהיגה (למשל רכב ציבורי). 

 

מקווה שהצלחתי להבהיר עבורך את התמונה. 

 

ד"ר גור.