מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבכאבים בעצם הזנב במשך שנתיים וחצי - נואשת

כאבים בעצם הזנב במשך שנתיים וחצי - נואשת

22/12/13 17:41
8 תגובות

היי,
אני סובלת מקוקסידיניה חריפה כבר שנתיים וחצי ללא הקלה.
עושה רושם שמוקד הכאב טיפס מעט מהעוקץ של הקוקסיקס כלפי מעלה, אבל הכאב אינו פוסק. אני בקושי מסוגלת לשרוד כמה שעות ישיבה ספורות ביום, גם זה על כרית מיוחדת בלבד. לא מסוגלת לשבת בכלל במושבים של מכונית או בכורסאות, בגלל הזווית הנוטה אחורה. הכאב כ"כ טורדני שאפילו לשכב על הגב אני לא יכולה, אלא אם כן אני שוכבת על כריות שביניהן רווח שמונע מעצם הזנב לבוא במגע כלשהו עם המזרון.
כמובן שכל האלתורים האלה עושים נזק עצום לשאר המערכת, בעיקר לגב (ממילא יש לי בלט דיסק בחוליות התחתונות שלוחץ על שורשי עצב), וגם לרגליים - שכבר לא עומדות בעמידה הממושכת שאני נדרשת לה במעט השעות בהן אני מחוץ למיטה.
פיזייותרפיה, זריקת קורטיזון לקוקסיקס, נוגדי דלקת לא סטרואידיים, כולם כשלו לצערי (הפיזיו' אף החמירה את המצב - הכאב מתעצם באופן קיצוני מכל מגע ולחץ על האזור). כל טלטלה ומכה או דחיפה אקראית גורמת להחמרה מיידית גם כן, שיכולה להמשך שבועות וחודשים.
אני חיה על משככי כאבים וחיי אינם חיים. לא מתפקדת, במיטה 18 שעות ביממה, וגם זה בייסורים. בלילה ישנה על הצד, עם כאבים עזים בירכיים שסיבתם לא ברורה (כשיש בעיה בגב הכל מיוחס לגב, אבל אני לא משוכנעת שזה נכון, כי בניגוד לכאבים אחרים שיש לי ברגליים ובגב ושהם קלאסיים - שריפה, תחושת "מים נוזלים", רגישות יתר של על העור וכו' - הכאבים בירכיים הם במובהק כאבי שרירים).הכאבים האלה מעירים אותי עשרות פעמים בלילה, כך שגם שינה סבירה לא אפשרית - במיוחד כשהתהפכות מצד לצד כדי להקל על הכאב כרוכה באקרובטיקה ממש בגלל עצם הזנב הדואבת.

אני מנסה כעת דיקור, אבל לא תולה בו תקוות רבות.

כאמור, הקוקסידיניה היא מה שהכי מגביל אותי ולא מאפשר לי תפקוד סביר. האם קיים טיפול קונבנציונלי אחר שעוד לא ניסיתי? היחידים ששמעתי עליהם וטרם ניסיתי הם כריתת קוקסיקס - שמה ששמעתי עליה לא ממש עודד אותי להתנסות בה - ואפידורל, אבל רופאת הכאב אמרה לי שהצפי להקלה של הכאב איתו יהיה כשבועיים לכל היותר, ולא ניתן לחזור עליו לעתים קרובות. כך שפתרון ארוך טווח או יציב הוא לא. שמעתי במעורפל משהו על הריגת עצב מקומי באמצעות גלים כלשהם, אבל אני בורה לגמרי בנושא.
האם יש משהו או שאני פשוט צריכה להשלים עם המחשבה שאני מקרה כרוני, ושזו איכות החיים שאני צריכה לצפות לה לשארית חיי?
הצילו :( אשמח לכל מידע.
תודה רבה.


תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
22/12/13 22:41

היי, 

 

אכן ניתן לבצע חסם אפידורלי ולא פעם זה גומר את הבעיה. נכון שצריך לחזור עליו כמה פעמים אבל אם זה עובד ויש שיפור מפעם לפעם  -אז שווה לנסות לא? 

אכן ניתן לבצע פעולות בגלי רדיו ולהרוג את העצב המקומי - או אפילו רק לחמם אותו. גם זה עשוי להוביל להקלה ב- 70% מהמקרים. שווה לנסות. 

אפשר גם לבצע השתלת קוצב שאמורה לחסום את הכאב. 

מה דעתך לפנות למרפאת כאב? במרפאות הכאב אנו עושים את כל אילו. 

 

ד"ר גור. 

עייפה
24/12/13 19:16

היי,

 

תודה על התגובה. יש לי כמה שאלות, אם זה בסדר.

 

- לאפידורל אמורה להיות השפעה מצטברת? הנחתי שההשפעה היא אפיזודית ושברגע שהיא נגמרת, סה טו. זה אמור להיות אפקט שמתחזק מפעם לפעם?

 

- באיזו תדירות אפשר לעשות אם כך זריקות כאלה? אני זוכרת במעורפל שאמרו לי שמותר רק כמה פעמים ספורות, והבנתי מזה שצריך גם לחכות זמן ארוך ביניהן (ממילא בין תור לתור במרפאות כאב מחכים חודשים רבים). זה אחד הדברים שהרתיעו אותי, כי לחוש שיפור לזמן קצר רק כדי לחזור לרמת הכאב הקודמת זו חתיכת התרסקות.

 

- האם הטיפול בגלי רדיו הוא תהליך ארוך או שהוא נעשה בפעם אחת? ובעיקר - האם הוא נחשב לבטיחותי יחסית מבחינת רמת הדיוק שלו בפגיעה העצבית? לא הייתי רוצה למצוא את עצמי עם נזק עצבי באזור הזה שישפיע על תפקודים נוספים...

 

- הזכרת קוצב מקומי - איך הוא מטפל בכאב? פולסים חשמליים?

 

הייתי במרפאת כאב בעיר שלי פעמיים (עם תור של כחצי שנה בין לבין). מודה שהיתה לי חוויה כל כך קשה ומשפילה שאיבדתי לגמרי תקווה שאמצא שם פתרון. היחס, כמובן, הוא לא באמת פקטור בהחלטה אם להגיע או לא (חולי כאב הם לגמרי מקרה של beggars can't be choosers), אבל ברמה הפרקטית מה שהוצע לי נשמע כ"כ קצר טווח וחסר תוחלת, שפשוט התייאשתי. על גלי רדיו או קוצב לא דובר, אז אני מנסה לקבל תמונה של הטיפולים האלה כדי שאדע לבוא מוכנה אם אאזור כוחות ואפנה לעוד סיבוב. אז אשמח מאוד בכל פיסת אינפורמציה לגבי מה שהזכרתי בשאלות, אם זה אפשרי.

 

תודה רבה!

 

 

 

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
25/12/13 0:02

שלום עייפה: 

זה בסדר - בכיף: 

לאפידורל אמורה להיות השפעה מצטברת. נפהוך הוא - אם אין כזו זה לא הטיפול המתאים. לרוב אנו צופים 30% הטבה בכל פעם במצטבר ולרוב האנשים יש הקלה כמעט מלאה אחרי הפעם השלישית או הרביעית. אם זה חוזר למצב הקודם אז אין טעם להמשיך בטיפול. 

טווחי הזמן המינימליים תלויים בחומר שהוזרק. אם הוזרקה תמיסה בשחרור מהיר אזי אפשר לחזור אחרי זמן קצר. אם הוזרקה תמיסה בשחרור איטי יש להמתין עד לתום התפרקות החומר הקודם לפני שמזריקים שוב. אנו משתדים שלא להזריק יותר מ- 6 זריקות בשנה אם כי לעיתים אנו חורגים מכך אם המטרה היא ריפוי. 

הטיפול בגלי רדיו נעשה בעיקרון בפעם אחת - אבל יש גבול לכמות העצבים שניתן לעשות בישיבה אחת.

אני למשל לא מוכנה לטפל ביותר משלושה בפעם, וכן איני מוכנה לעשות את שני הצדדים באותה ישיבה.

הוא נחשב לטיפול מאד מאד מדוייק - שכן מיקום המחט נקבע תחת שיקוף או על קול ולאחר מכן מבוצע מיקום ע"י גירוי חשמלי טרם ביצוע הפעולה. הגירוי החשמלי הוא קליל והאדם אמור לחוש בו בעצמות מאד נמוכות כך שאינו אמור להכאיב.
גלי רדיו יכולים להיות לצורך אבלציה  כלומר נזק תרמי. או לחימום בלבד - שלא כרוך בנזק. שניהם בטוחים מאד אם כי האבלציה כל מטרתה היא להרוג את העצב הנבחר (תמיד תחושתי בלבד לאל מרכיב מוטורי). סה"כ מדובר בטיפול מאד בטוח לא מכאיב ובעל תוצאות מצויינות. 

 

לגבי הקוצב יש מאמר שכתבתי - אנא חפשי בקהילה. אחרי שתקראי אשמח לענות על כל שאלה שתוותר לך. 

 

ד"ר גור. 

 

 

עייפה
25/12/13 6:40

תודה רבה! מאוד מעריכה את התשובות המפורטות והמהירות.

thefusebox
05/12/15 23:55

יש כמה טיפולים קונבנציונליים:

1. להפסיק לשבת

 

2. לשנות תנוחה

3. להישען קדימה

4. לעבור לבגדים רפויים

5. תרגילי חיזוק רצפת אגן

כתבתי על כך בלוג פוסט מפורט

http://www.malkapines.co.il/tailbone-pain/

רונן23
10/07/19 16:06

שלחתי לך הודעה.

פזיתקה
16/09/19 14:21

הי, סובלתגם כבר כמעט שנתיים, כבר קיבלתי שתי זריקות.. אבל עכשיו חזרו שוב! כאבים חזקים בישיבה ובעיקר כשמנסה לקום מישיבה. רואה שעברו כמה שנים מאז שרשמת.. האם המצב השתנה? האם בחרת טופל נוסף?

חבל שאתם לא מעדכנים מה איתכם  אני גם סובלת מהמצב רוצה חדבר מה שיפר איך אתם