מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבהסובלים מאהלרס דנלוס

הסובלים מאהלרס דנלוס

02/06/14 12:02
19 תגובות

(כי מי נהנה מתסמונות)

האם יש כאן בקהילה? אם לא, האם יש הצעה באיזו קהילה לחפש אותם?
אני יודעת שסטיסטית אמורים להיות הרבה, אבל בשיטותי ברשת אני לא מוצאת אותם.
אני יודעת שכפי שכתוב בוויקיפדיה: ישנן מספר תסמונות שחולקות תסמינים עם תסמונת אהלרס-דנלוס
ולכן אולי לא רבים מאובחנים נכון
אבל אשמח להקים קבוצת תמיכה פה
אם אחרים הסובלים


תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
06/06/14 21:30

לא חושבת שתמצאי כאן כאילה שכן התסמונת אינה כרוכה בכאבים. 

ד"ר גור. 

ענתר
06/06/14 23:56

זו טעות של הרופאים. עבור חלק מהלוקים בה (לא כולם!) התסמונת כרוכה בסבל קשה, כולל אי אבחון והפנייה מעליבה של אדם סובל לפסיכאטרים - מפני שרבים מהרופאים אינם מעודכנים. קראי כאן:

מתוך ויקיפדיה: "חולים מסוג זה חווים פריקה מפרקית חלקית או מלאה תדירה עם או ללא טראומה. כתוצאה מכך, הכאב הוא תכוף, חמור ולכל החיים."

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%AA_%D7%90%D7%94%D7%9C%D7%A8%D7%A1-%D7%93%D7%A0%D7%9C%D7%95%D7%A1

http://www.thehypermobilityunit.org.uk/index.php/what-is-a-hypermobility-syndrome

פרופסור רודני גרהם מנהל מחלקה בבית החולים סט גוהן וסט אליזבט בלונדון והוא חוקר מוביל ב EDS. מתוך האתר של היחידה שלו:

Many people with hypermobile joints do not have any problems and do not need treatment. However, there are symptoms associated with joint hypermobility, including joint pain, back pain, dislocated joints – when the joint comes out if its correct position, soft tissue injuries, such as tenosynovitis (inflammation of the protective sheath around a tendon)

 

ענתר
07/06/14 11:35

בפעם הקודמת שכתבתי כאן, היה זה על תסמונת גמישות יתר, שזה סוג 3 של אהלרס דנלוס. ענתה לי כאן מישהיא, שעברנו לדבר בפרטי. היא כל כך סובלת מכאבים, שסביר להניח שאין לה כח לכתוב כאן. כך שבקהילה הזו יש לפחות עוד אחת

BENO1952
07/06/14 12:03

השאלה היא מה עשית בקשר לכאבים הללו ואיך את "חיה" עם הבעיה?

 אין שום רופא שיכול לתת לך עזרה כל שהיא / הכוונה?

כל טוב,,

ענתר
07/06/14 15:22

בנו, תודה על ההתעניינות

לצערי כאבי התופת הן של ביתי ב ה 22, מזה 4 שנים

אצלי הכאבים התחילו להתפתח רק בשנים האחרונות, והן לא ברמה שלה. אם כי יש שיגידו, שגם אני לא בדיוק חיה. 

האבחון לקח 3 שנים, אין ספור רופאים פרטיים, אבחונים שגויים ובעקבותיהם טיפולים לא נכונים, ואף מזיקים.

היא ניסתה כל טיפול ותרופה שהציעו לה, דבר לא עזר

למדנו שבאנגליה יש מחלקה שמטפלת בכך וכרגע היא שם. עדיין אין חדשות אבל לפחות רואים את האור בקצה המנהרה, יש מי שמבין ומספר שיש סיכוי לחיים.

אם הצצת בוויקיפדיה, ראית שצריכים להיות עוד כמה מאות בארץ, השאלה למה פה לא יודעים עליהם

 

BENO1952
07/06/14 15:34

smileyכנראה לא מכירים את האתר,,

אכן זה היה יכול להיות מועיל לקבל אולי אינפורמציה מסובלים בבעיה הדומה,,"חוכמת ההמונים" היתה יכולה אולי להועיל במקרה זה,מה גם שיתכן ויש כאלו שמטופלים כאן בארץ באופן מסויים ולא היה צריך לבתך "לחטט" רגליה לאנגליה,,

תנסי לברר דרך הרב פירר אולי יש בידו אינפורמציה שיכולה להועיל.

כל טוב,והרבה בריאות,,

 

ענתר
07/06/14 20:05

הרב פיהרר שלך את ביתי לפרופסור, ששלח אותה לבית חולים לשיקום אלין

האבחנה לא הייתה נכונה

והשיקום היה מזיק לא היה שיקום לתסמונת הנכונה (היה ל CRPS)

חוכמת ההמונים הביאה לאבחון הנכון, פרסמנו בכל דרך מכתב שכתבה, והאבחון הגיע מרמת גן

אך השיקום בארץ לא מצאנו, תסמוך עלינו שחיפשנו רבות וניסינו רבות

חשבתי שאולי כאן יש כמה סובלים, אבל כפי שאתה רואה אין.

לא מכירים כנראה את התסמונת פה, ולכן גם טובי הרופאים לא מאבחנים אותה.

BENO1952
08/06/14 2:45

smileyסמכתי,,,,

ענתר
08/06/14 11:39

השאלה שאני שוברת את הראש עליה עכשיו

מה עושים כדי להביא למודעות בציבור, אצל הרופאים

איך מייצרים כאן מיגוון של מטפלים כאן בארץ?

חיפשתי בנרות עוד כאלו

מצאתי 4

אחת הייתה בלונדון, המשיכה שיקום כאן, מתפקדת

אחת בלונדון עכשיו, מסיימת שם שנה, אומרת שהצילו את חייה, תמשיך שיקום כאן

אחת אובחנה בלונדון לא היה לה כסף לשיקום, בקושי מצליחה לחיות

אחת לא יכלה לנסוע ללונדון, בקושי יוצאת מחדרה, לא יכולה אפילו להקליד על מחשב

מי יודע כמה יש עוד כאלו, שאפילו לא יודעות שיש להן

 

BENO1952
08/06/14 17:08

תחפשי איזה חבר/חברת כנסת שיש לה/ו מהלכים במשרד הבריאות אולי יוכלו להועיל,,

אורלי וגיא ? דברי איתם,,,

קרן נויבך??

עזרי כח,,yes

נועה7
08/06/14 21:03

היי ענתר, כל הכבוד שיש סוף סוף איבחון. הבעיה במחלה זה קולגן. חפשי גם שיטות טבעיות שיכולות לעזור לייצור הקולגן למשל צמח גוטו קולה= הידרוקוטיל וויטמין סי. אלו עוזרים לאנשים בריאים שמנגנון ייצור הקולגן אצלם תקין. אינני יודעת אם יכולים לעזור לביתך, אבל שווה לך לחקור ולבדוק. בנוסף חשוב מספיק חומצות אמינו שהן אבני בניין של קולגן למשל גליצין, פרולין, ליזין מקטניות, אגוזים, זרעים, בשר רזה ועוד שביתך תרגיש טוב

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
08/06/14 23:42

שלום ענתר, 

במקרה שהתסמונת לא מאובחנת בזמן, ובעיקר כאשר יש מאמצי יתר המגיעים לידי פריקות  - יתכן כמובן כאב כתוצאה מהפריקות. כמובן שאם הנזק ממשיך תווצר פגיעה לטווח ארוך - אולם הכאב איננו כאב כתוצאה מהתסמונת אלא מהפגיעה במפרקים, ואין שום הבדל בין כאב זה לכאב כתוצאה מפגיעות ספורט אצל ספורטאים או כאב כתוצאה מאוסטאוארטריטיס. 

הכאב איננו מהאהלרס דנלוס עצמה אלא משנית לפגיעות  - אם ישנם כאילו ובהתאם לסוג הפגיעה ומיקומה. אני חייבת לציין שבאנשים שמאובחנים מוקדם נעשים מאמצים כולל פיזיותרפיות וחיזוקי שרירים ותומכנים והגנה מפעילות שמצמצמים משמעותית את הנזקים ובכך נמנע או מצומצם הכאב. 

על כן הקביעה כי הרופאים טועים או אינם מודעים למרכיב הכאב כקביעה עובדתית - איננה נכונה. שכן כאב איננו מרכיב הגדרתי של המחלה. 

מחלה שגורמת כאב היא למשל סכרת שגורמת ישירות לפגיעה בעצבים ולכאב שמקורו בפתולוגיה של המחלה עצמה. מחלה אחרת שגורמת כאב היא טרשת נפוצה שגורמת לפגיעה עצבית במסילות המעבירות כאב במוח ולהופעת כאב כרוני באותן מסילות פגועות. אהלרס דנלוס לא פוגעת בשום עצב, זה לא חלק אינטגרלי במחלה, ואין להגדיר אותו ככזה. מחלת כאב היא CRPS שכל הפתולוגיה בה היא שיבוש בהולכת עצבי כאב. אהלרס דנלוס איננה כזו. 

אין הדבר שולל אפשרות של כאב משני או נלווה - במקרה של פגיעות כתוצאה מהמחלה. זה כאב לכל דבר ועניין שלא נופל בחומרתו מכאב מכל סוג או סיבה אחרים - אבל זו איננה מחלת כאב. עניין של הגדרה אולם ההגדרות משמשות לנו גם כלי עזר לטיפול. אנו כמובן מטפלים בחולי אהלרס דנלוס הסובלים מכאב כמו שאנו מטפלים בכל חולה שסובל מכאב מכל סיבה שהיא. 

כאמור היות מאות ספורים של חולים במקרה המקסימלי, בהיותם פזורים דמוגרפית ע"פ כל הארץ וכל המגזרים מקשה כמובן על איתורם ועל הכלתם יחד, ובהנתן שלא לכולם מחלה בחומרה זהה ולא כולם יסבלו מכאב ויש הבדלים כמובן באיזה גיל ובאיזו חומרה יהיה הכאב אם בכלל - עדיין קשה לי להאמין שתמצאי כאילה כאן. 

לגבי מה שאת שואלת העלאת המודעות- הדבר הנכון הוא לעשות עמותה של חולים כאילה, לרכז את המידע, להופיע בכנסים של רופאים העוסקים בתחומים נושקים ודומים - בעיקר רופאי משפחה שהם הגורם המאבחן הראשוני ופנימאיים, לנסות לעניין רופאים במחקר של המחלה, ובכל להגדיל את הסיכוי שרופא אחד ימצא במחלה די עניין כדי להתמחות בה ולהתניע את המודעות. אני בהחלט חושבת שיש מקום לשיפור, ולפרסום של המחלה אולם כפי שהדבר קורה לרוב בכל העולם - צריך שיהיה מישהו שזה מאד מעניין אותו ורוצה לדחוף - לעיתים הדחיפה באה מרופא "משוגע לעניין" ולעיתים מחולים או בני משפחתם, ולעיתים מתורם. כך או אחרת זו הדרך להעלות את המודעות וזה כמובן מבורך - יש בהחלט מקום להעלאת המודעות. 

אני אשמח אישית אם תפתחי את הנושא כאן - אנו נשמח להשתתף ולשתף, אבל לעניות דעתי הסיכוי להגיע לחולים נוספים כאילה הוא באחד משני אופנים: הראשון - פניה לארגון רופאי המשפחה ואיגוד הפנימאים, והשניה היא פניה לחכמת המונים כגון הפייסבוק ייצור אתר והפצתו. 

נשמח ללוות לענות להיות שותפים בתהליך ולעזור. 

ד"ר גור. 

ענתר
11/06/14 14:29

תודה על העצות

דף פיס נוצר:

https://www.facebook.com/groups/703383653036232/

כפי שאת רואה התנועה דלה שם sad

מאחר ואין בדיקת מעבדה לתסמונת, הרוב שמגלים שיש להם את התסמונת מגלים בעקבות הכאב. אם אין כאב, הכל כשורה. ולכן המשפט שלי כפי שחזרת עליו:" על כן הקביעה כי הרופאים טועים או אינם מודעים למרכיב הכאב כקביעה עובדתית - איננה נכונה. שכן כאב איננו מרכיב הגדרתי של המחלה. "

הרי לחולה לא חשוב עם הכאב הוא בהגדרת המחלה, או כתוצאה מאי אבחנה או מטיפול יתר. ההדל בין חולה שנפרק לעיתים קרובות ולכן כואב לו לפצוע פציעת ספורט, זה 1. סיכוי ההבראה 2. סוג הטיפול 3. סוג התרופות שעוזרות

מהנסיון שלנו (ושל אחרות שדברתי אתן, מעטות כמובן) האבחנה הראשונה של הרופאים- טיפול פסיכולוגי

אחר כך פיברומיאלגיה

במקרה שלנו כלל גם CRPS, סקרואיליאטיס

וכמובן גם נשלחה לפסיכיטר

כך שאת רואה שעל פניו זו מחלה שלא מאובחנת בזמן ולכן ייתכן שכמו ביתי או כמו "למה לא" ואחרים מגיעים כמו שכתבת ל"מאמצי יתר המגיעים לידי פריקות " וכך לכאב

אמנם כמו שכתבת:" אין שום הבדל בין כאב זה לכאב כתוצאה מפגיעות ספורט אצל ספורטאים או כאב כתוצאה מאוסטאוארטריטיס. " אבל יש הבדל בטיפול. וטיפול לא נכון, יכול לגרום בעצמו לפריקות. כמו שכתבה לי משהי שפיזיוטרפיסטית שאמרה שהיא מכירה את התסמונת הכניסה אותה ל3 חודשים לכיסא גלגלים.

מה הכוונה שלך לפתח נושא כאן? חשבתי שפתחתי כבר כאן?

 

 

 

ענתר
11/06/14 14:30

נועה תודה על העיצות. אנסה לברר עליהן

הדרך שלה עוד ארוכה, אבל אולי....

ענתר
11/06/14 14:32

תודה בנו, אחשוב איך להציג את הדברים

בינתיים מהבירורים שלי כדי להקים עמותה צריכים 7 חברים, לא בני משפחה

שאר החולים שמצאתי ללא כוחות לזה, ובני המשפחה המטפלים כנ"ל

אז כרגע, אני ועצמי ואנוכי מדברות, וענת מקלידה את הפרוטוקול

מוטקה59
04/12/14 22:04

שלום, מישהו יודע איזה סוג רופאים מטפל בחשד לאהלרס דנלוס אצל ילדים?

דנה-גרוס
01/05/15 18:25

שלום,

שמי דנה גרוס, בת 28 ,מאובחנת EDS  מזה הרבה שנים. מנסה להקים עמותה ל-Ehlers-Danlos.כרגע נבנה אתר עם מידע בעברית וקישור' לעזרה בארץ:

https://edsisrael.wordpress.com/

אשמח ליצור קשר ולעזור-יש מה לעשות !

טלפון-   052-4343939

נועה7
01/05/15 23:16

דנה כל הכבוד על הקמת העמותה והעזרה לסובלים מהמחלה!

נועה7
01/05/15 23:17

מוטקה לעניות דעתי זה ראומטולוג שמתעסק בבעיות פרקים ורקמת חיבור