מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבהשתלת אלקטרודות לשיכוך כאב ראש מיקבצי

השתלת אלקטרודות לשיכוך כאב ראש מיקבצי

28/06/14 19:38
5 תגובות

שלום,
אני סובל מכאב ראש מיקבצי חריף עקב פריצת דיסק בחוליות 1,2,3 6,7.
טיפולים של הזרקות אפידורליות ומגנטיות לא עזרו כלל.
הרופא הציע לי טיפול בהשתלה של אלקטרודות - SCS.
השאלה שלי היא מה אחוז ההקלה של טיפול זה, ומה הסיכונים בהחדרת האלקטרודות לאזור זה של עמוד השידרה.
בגלל חומרת מצבי, אני אמור לעבור את התהליך תוך ימים ספורים ולכן מבקש אם אוכל לקבל תשובה במהירות האפשרית, היות ולא מצאתי תשובות לשאלות אלו באינטרנט והן קריטיות להחלטתי. תודה רבה. ניב


תגובות

BENO1952
28/06/14 21:10

שלום ניב,,,

"דיברנו" כבר פעם?smiley

אז ככה,,ראשית לא ברור למה אתה הולך לבצע תהליך שלא יפתור לך את הבעיות בעש"צ,,

הדיסקים הפרוצים עדיין יהיו פרוצים ,,הלחץ ישאר קיים,,יכולה להיות החמרה,,אבל אתה לא תרגיש לכאורה כאב,,,,עד שיום אחד ההשפעה של "מיסוך הכאב" ע"י הקוצב השידרה יפחת או יעלם ואז יופיע לך הכל מחדש,,

יהיה לך "שלט ביד" ותוכל לכאורה לשנות את האותות למיסוך הכאב,,השאלה עד מתי,,smiley

לשאלותיך,,

 "מה אחוז ההקלה של טיפול זה",,

אני מכיר מישהו שזה הקל מאד בכאבים,אבל אצלו ההשתלה נעשתה בגב התחתון,,העיקרון זהה,,מיסוך כאב.

"מה הסיכונים בהחדרת האלקטרודות לאזור זה של עמוד השידרה"

מן הידוע לי ההשתלה של האלקטרודה/ות נעשית תחת שיקוף כך שהרופאים יודעים למקם את האלקטרודה במקום הנכון,,smiley[החיוך הוא ציני מעט מפני שהבעיה היא שאין "מפה" מדוייקת של המיקום שאמורים להניח את האלקטרודה--ראה בהמשך].מן הידוע לי הדבר נעשה עם הרדמה מקומית,,ויש שיתוף פעולה של המטופל עם "טכנאי" שמכוון את המכשיר בשיתוף פעולה שלך.

אני מקווה שד"ר רות תוכל לענות לך גם כן,כי מן הידוע לי במרכז הרפואי תל השומר מבצעים את התהליך,גם בהדסה עין כרם.איפה אתה אמור לבצע את התהליך??

אני מקווה שיוכלו לעזור לך,מה שלא קרה אצלי,,

כל טוב,,,ובהצלחה למשתילים,,smiley

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
29/06/14 0:35

שלום ניב, 

יש הבדל גדול בין השתלת האלקטרודות בתוך עמוד השדרה או בין הגולוגלת לשרירי העורף מעל העצבים האוקסיפיטליים. זה אינו אותו ניתוח ולא אותו סיכון וסיכוי, על כן מאד קשה לי לענות על השאלה. 

הסיכון בהשתלה אוקסיפיטלית - בין השרירים לגולגולת - חיצונית לעמוד השדרה כמעט ואינו קיים - כיוון שמדובר בהליך תת עורי. הסיכוי להטבה תלוי אם עצבים אילו מעורבים ישירות בכאב - ועל כך אין לי איך לענות. אם קיבלת אי פעם הזרקות עורפיות והן עזרו סביר להניח כי הסיכוי להקלה גדול. אם לא קיבלת - אין לי איך לנבא. 

הסיכון בהשתלה לתוך עמוד השדרה בהיות שנמצאים דיסקים בולטים קשה מאד להערכה בלי לראות את ה- MRI. לעיתים הסיכון נמוך - אם הבלטים קלים ואין שום לחץ על השק או על החוט - ואפשר להעביר אלקטרודה בקלות. ולעיתים הבלטים לוחצים על השק ועל החוט והעברת אלקטרודה מלעורית מלווה בסיכון גבוה עד כדי כך שאני ממליצה להמנע מהשתלה מלעורית ומבצעת את זה בניתוח צוואר פתוח. לכל אחד מסוגי הניתוחים הנ"ל סיכונים אחרים. את הסיכוי להשפעה חיובית קשה לנבא כאן  - ולכן עושים ניסיון של שבוע. 

בהצלחה. 

ד"ר גור. 

HOMEBOY1
29/06/14 0:51

ד"ר גור

יש לחץ על המיקלעת ועל המוח האחורי משם הכאבים חולים C1-C7 ברמות שונות בעקבות טראומה

עברתי טיפולי אפידורל+RF ללא שיפור כלל ובעקבות RF אף החמרה

אני מטופל במחלקה שלך בתל השומר. נאמר לי להחליט מהר כי אין לי אופציות והכאב עז מאד(כאב ראש מקבצי)

האלקטרודה המוצעת לי היא לעשרים שנה ולא האלקטרודה שחייה קצרים 5 שנים

אני זקוק לעזרה להחליט. מה שברור שבמצבי הכאב יהרוג אותי ואין לי הרבה נורות בקצה המערה

נא עצתך

 

ניב

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
30/06/14 0:02

ניב אני מצטערת, 

אני לא מצליחה להבין מה מתוכנן להיות מושתל לך. 

זה כמו הסיפור שהכינו מחשב שמתרגם מרוסית לאנגלית ולהיפך. 

נתנו לו את המשפט הבא: 

the flash is ill but the spirit is strong

והוא תרגם לרוסית ובחזרה לאנגלית וחזר עם המשפט הבא: 

the meat is rotten but the vodka is good

איכשהוא בדרך תרגמת את מה שהבנת מההסבר שקיבלת ויצא שאני לא מצליחה להבין מה בעצם אתה עומד לעבור. 

אורך חיי קוצב אינו תלוי בסוג האלקטרודות או היכן משתילים אותן. ממה שאתה אומר לי אני מבינה שהוצע לך קוצב נטען. כל האלקטורדות של כל החברות הקיימות כיום בשוק עובדות גם עם קוצבים נטענים וגם עם לא נטענים. אין קשר למיקום ההשתלה. מזמינים לאדם קוצב נטען אם חושבים שהוא מסוגל להתמודד עם הטענה בלי לשכוח, וסבורים שהוא ישתמש בהרבה חשמל. זה הכל. אין לזה קשר לא עם המחלה ולא עם מיקום האלקטרודה. 

במילה מקלעת מתכוונים לרקמה עצבית שאיננה במערכת העצבים המרכזית מכאן שמקלעת אינה יכולה להיות על המוח. מעבר לכך - אין דבר כזה מוח אחורי. יש מוח גדול יש מוח קטן יש מוח מאורך ויש גזע המוח. בכל אופן המרחק בין החוליה השביעים של הצוואר שנמצאת קצת מעל השכמות לבין המוח שנמצא בקצה השני של הצוואר מותירה אותי באי הבנה היכן ולשם מה משתילים לך את האלקטרודות? 

אני חוששת שערבבת הכל. אין לי ספק שאתה זקוק לעזרה כדי לעשות סדר בבלאגאן שנוצר. במצב הנוכחי ועם מה שאתה מתאר - אני לא אוכל לעזור בהתלבטות ולכן אני חושבת שהכי טוב יהיה להתייעץ עם הרופא שלך, לבקש ממנו פגישה נוספת, לשאול אותו את כל השאלות לבקש שיסביר לך בדיוק מה הוא מתכוון לעשות ולהתעקש עד שתבין. 

בעניין המהירות - אין שום דחיפות מצד המחלקה לבצע את הניתוח. התורים גם כך ארוכים. בכל מקרה בכל מה שקשור לכאב מדובר באיכות חיים ולא בעצם החיים ולכן אין שום דחיפות. את הדחיפות היחידה אתה מגדיר - וזה תלוי רק בעד כמה הכאב מפריע לך. את הדחיפות אתה קובע ולא המחלקה.

ברגע שתקבל החלטה ישבצו אותך לניתוח. אפילו לא דקה קודם.

אני ממליצה  במקרים כאילה לקחת נשימה עמוקה ולצאת מהלחץ ולנסות לצאת מהכאב, כדי לקבל החלטה בשיקול דעת ולאחר הבנה. 

חזור לרופא שלך, רצוי עם אדם נוסף כמה שיותר מרוחק מהסיטואציה שאיננו לחוץ ויכול לשבת בניחותא להקשיב ולהבין. בקש שוב הסבר, וודא שאתה מבין ושחברך יבין. מקסימום אם הוא יבין הוא יוכל להסביר לך שוב.  אחרי כן שב עם החבר וודא שהבנת וקבל החלטה. 

ד"ר גור. 

HOMEBOY1
30/06/14 0:36

תודה