מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבטריגמינל נוירלגיה

טריגמינל נוירלגיה

03/03/15 20:22
1 תגובות

האם ידוע על טיפול במחלה זו בעזרת מכשיר GAMA KNIFE.?
האם הטיפול הזה קיים בישראל? אם כן באיזה בית חולים?


תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
03/03/15 22:58

שלום רב, 

gama knife הינו הקרנת קובלט. זו הקרנה שנעשית בפעם אחת להבדיל מהקרנות חזרות כמו במקרי סרטן למשל, ובה כל מנת הקרינה ניתנת בישיבה אחת בבת אחת לאיזור המוקרן. 

השיטה בנויה על כך שהחולה מוכנס לתא מלא בגורם מקרין כשעל ראשו קסדה בה חרוטים חורים שמכוונים לרכז את הקרניים בזוויות שונות כך שיתנגשו בתהליך שרוצים להקרין. עקב ריבוי הקרניים כלל רקמת המוח מקבלת קרינה במינון נמוך ואילו מרכז המטרה מקבל מינון מאד גבוה. 

אין בארץ מכשיר כזה, אולם בארץ משיגים את אותה המטרה בדיוק ע"י אותו סוג קרינה ע"י מכשיר שנקרא linac accelerator. גם כאן זו אותה קרינה בישיבה אחת רק שכאן המקור מורכב על זרוע ובמקום לחבר את הראש לקסדה המקור מסתובב לפי תכנות מראש סביב ראש החולה ומקרין את כל מנת הקרינה הדרושה בחלקים כך שבכל מקום המוח מסביב מקבל קרינה מינימלית והמטרה מקבלת את כל המנה. 
מכשיר כזה נמצא גם בשיבא ביחידה לרדיוכירורגיה בתוך המחלקה הנוירוכירורגית וגם באיכילוב - במחלקה הנוירוכירורגית. 
היתרון היחסי הוא שמדובר בטיפול לא פולשני - אולם החסרונות הם שמדובר בהריגת בגנגליון והעצב באופן בלתי הפיך מה שיפגע בתחושת הפנים באותו צד ועלול להתלוות אליו כאב פנטום בלתי הפיך, ובנוסף איש אינו יודע להעריך עד הסוף את הסיכון ללקות בסרטן עקב החשיפה למוקד קרינה מייננת זו. 

זה איננו טיפול הבחירה לטריגמינל נרואלגיה ושמור רק למקרים בהם אין שום אפשרות לפתור את הבעיה ע"י ניתוח וכל אפשרויות הטיפול השמרני והפולשני מוצו ללא מציאת פתרון. 

ד"ר גור.