מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבדלקות במפרקים רק בצד ימין של הגוף

דלקות במפרקים רק בצד ימין של הגוף

19/11/15 19:21
3 תגובות

במהלך השנה האחרונה מתפתחות לי דלקות רק בצד ימין של הגוף בברך, המרפק ("דלקת טניסאים") ולאחרונה בכתף. רופאים שבודקים אותי אומרים לי שמדובר בדלקות ולא בקרעים ברצועות או משהו מורכב יותר. צילום MRI שעשיתי לברך באמת הראה שהיא תקינה. אני לא מתאמץ יתר על המידה, סה"כ פעילות גופנית מתונה, ולאחרונה חזרתי לשחות חתירה.

הכאבים ממש מטרידים, גם כשאני במנוחה אני מרגיש כאב. כדורים אנטי דלקתים (ארקוקסיה, אטופן) לא עוזרים.
האבחנה של האורתופדים היא שמדובר בדלקות גידים בכל אחד מהמפרקים.

האם יש משמעות לזה שזה רק בצד ימין? יש לזה מקור או סיבה?
ייתכן שיש בעיות עצביות במפרקים?

והכי חשוב - איך אני מקל על הכאבים ואיך אני מזרז את החלמת המפרק מדלקת? כדורים כמו שרשמתי לא עוזרים, ואני כן מצמצם פעילות גופנים ונמנע ממאמץ יתר, אבל עדין יש כאבים.


תגובות

נועה7
20/11/15 8:36

בגלל ריבוי דלקות בגוף ממליצה ללכת לנתורופאטית ולעשות שינוי תזונתי: דיאטה אנטי דלקתית עתירת אומגה 3 מדגי מים קרים, מרווה מרושתת תוך המנעות ממאכלים עתירי אומגה 6 שמעודדת דלקת ( כל השמנים כמו קנולה, חמניות, שומשום, תירס להוציא מהתפריט כי עתירי אומגה 6); להפחית מוצרים מן החיי שמתפרקים לחומצה ארכידונית פרודלקתית וכדומה. בנוסף, לנסות להוציא מהתפריט גלוטן וירקות סולניים שרגישות אליהם יכולה לגרום לדלקות בגוף. עשית בדיקת CRP בדם במקרה? הנתורופאטית תוכל גם להמליץ לך על תוספים/צמחים נוגדי דלקת כגון כורכומין, בוסווליה ועוד. הדלקת בכתף תיתכן מטכניקת חתירה לא נכונה או עבודה ממושכת/חוזרנית עם יד מעל גובה הכתף. במקביל תוכל לבקש הפניה לפיזיותרפיה.

נועה7
20/11/15 8:38

בכל מקרה כדאי לבקש מרופא משפחה בדיקות דם כולל CRP (למרות שבקופ״ח זו בדיקה לא מספיק רגישה), RF - מדדי דלקת.

חוזה
20/11/15 13:54

אני עושה בדיקות דם בשבוע הקרוב ולאחר מכן יש תור לראומטולוג (למרות שבפעמים הקודמות שהייתי אצלו לא נמצא משהו שמתאים לבעיה ראומתולוגית)

אחרי שאני קורא לבד על בעיות גידים במפרקים שונים בגוף אני מתחיל לקבל את הרושם שזה tendinosis - פגמים בגידים כמו קרעים קטנים, ולא tendonitis (דלקת גידים). במקרה כזה כדורים אנטי-דלקתיים לא רלוונטים ואולי אפילו דרדרו את המצב לאורך זמן.

ואני כן קורא שצריך תזונה יותר עשירה בחלבונים זמינים. לגבי תזונה שאינה כוללת מאכלים שמעודדים דלקת - מה יכול להיות חלופה לשמן קנולה (שנחשב בריא ובגלל זה אני משתמש בו לבישול וטיגון קל)?