מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבכאבים לסירוגין ברגל ימין

כאבים לסירוגין ברגל ימין

25/10/16 10:40
2 תגובות

שלום ,
יש לי כאבים לסירוגין ברגל ימין שבינתיים אין להם הסבר.
לפני כמה חודשים התחילו לי כאבים בשתי כפות הרגליים בעת קימה בבוקר, יותר תחושה לא נעימה בכפות הרגליים מאשר כאב חד .
לאחר חודש בערך בעת ישיבה פתאום הופיע כאב חד בחלק הקדמי של שוק ימין שגרם לי להשתנק מהעוצמה, לאחר מכן התחיל הכאב הזה להופיע פעם ביומיים, ואחרי כחודש התגבר ליותר פעמים ביום, היו לי ימים שאפילו כל 5 דקות.
כאב זה לא מתגבר בשעת פעילות - רצתי, שחיתי, הלכתי ולא התגבר, בד"כ אפילו לא קורה בשעת פעילות.
כן קרה שאחרי פעילות מאומצת כמו הליכה של שעתיים למחרת כאב הופיע כל 5 דקות, גם בשעת מנוחה, אבל כאב כזה בשעת מנוחה בד"כ הופיע כיותר עמום, וללא המשך איטי של כאב עד ירך, מה שכן קורה לי כאשר יש כאב חד, בד"כ לאחר תזוזה של הרגל (90% מהמקרים) אבל יכול להופיע גם בלי תזוזה בכלל (10% מהמקרים).
הלכתי לאורטופד, שהפנה אותי למספר בדיקות.
1. CT רגליים יצא תקין.
2. מיפוי עצמות רגליים, יצא תקין מלבד מעט קליטות על רקע ארטריטי.
3.EMG + NCT - יצאו תקינות (למרות שהבנתי שהעצבים של הכאב הינם בעלי קוטר קטן ו בדיקת EMG בד"כ תהיה תקינה שם). לאחר הבדיקה נעלמו הכאבים למשך יומיים (!).
4. בדיקות דם - יצאו תקינות.
5. MRI שוק - עשיתי, מחכה לפענוח.
6. MRI קרסול - עוד לא עשיתי, תוהה אם לעשות בכלל כאשר לא בטוח שזה אורטופדי כי כאמור זה לא מתגבר בעת פעילות, אבל מצד שני כן בד"כ קורה לאחר תזוזה של רגל ימין.
כן עיקמתי את קרסול רגל ימין כמה פעמים בחיי במהלך השנים, פעמים מתוכם התנפחה הרגל אך קרח ולילה של כאבים העלימו את הכאב לגמרי.
7. MRI עמוד שדרה מתני - יצא תקין לחלוטין מלבד בלט קטן שאינו נוגע בשום עצב.

עוד אינפורמציה:
בשינה כמעט ולא קורה הכאב (קרה אולי פעם אחת), כשאני מתרכז ברגל או כאשר אני מנסה לסמלץ את הכאב עם תזוזה של הרגל אני לא מצליח, הכאב עכשיו פתאום בחלק התחתון של הרגל (שוק אחורי, קרסול), היו לי מקרה אחד או שניים של הרגשת חשמל בקצות כפות הרגליים יחד עם הכאב בשוק.
הכאב אינו שורף, קורה רק ברגל ימין, יותר כמו חד/עמום לפעמים עם התפשטות של כאב בד"כ שאורכת עד 20 שניות עד לירך, אין החלשות שרירים, אין נפיחות, אין שינוי צבע,אין שום שוני חיצוני בין רגל ימין לשמאל, אין בעיית קוארדינציה, אין בעיית ראייה, אין תחושת נמלול, אין שום בעיה קוגנטיבית מלבד הכאב הזה.

קצת עלי: בן 36, מהנדס בהייטק, בריא בד"כ, מעשן כ6 סיגריות ביום, בכושר, די רזה.

האם זה יכול להיות כאב נירופטי? האם זו יכולה להיות מחלת עצבים כלשהי?
יש למישהו פה המצלמה מה לעשות?


תגובות

dsh972
28/10/16 13:04

אהלן, אם אני מבין נכון-הכאב הוא בעיקר בשרירים האחוריים של השוק - ה"תאומים" ומשם לכיוון כף הרגל " מלמטה". חוץ מבדיקות ההדמיה שציינת, נעשו בדיקות נוספות כמו דופלר של כלי דם? יש שינוי בצבע העור באזורים הכאובים? יש או היו כאבי גב תחתון?

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
01/11/16 16:45

neuro שלום.
על מנת לראות האם יש נוירופטיה של עצבים קטנים יש לבצע ביופסיית עור. זה נעשה ע"י נוירולוגים לרוב במסגרת מרפאת עצב שריר בבתי החולים.
היה והאבחון חיובי יש בדיקות דם מיוחדות ואם תתגלה הסיבה יש גם טיפול.
אחרת - רק טיפול סימפטומטי דרך מרפאת כאב.
את הטיפול הסימפטומטי ניתן להתחיל גם ללא אבחנה ולכן אני ממליצה לגשת למרפאת כאב.
ד"ר גור.