מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהפי טי אץ גבוהה

פי טי אץ גבוהה

מאיה
20/01/11 8:50
1 תגובות

יש לי ערכים גבוהים מאד מאד של פי טי אץ - מעל 2500 ואני מקבלת גם פוסרנול 750 גרם 6 פעמים ביום וגם מימפרה 60 מג פעם ביום

כרגע הוסיפו לי אלפא די שלוש .25 גרם ואין תזוזרה בערכים.אני גם מקבלת נורוקס ללחץ דם . הרופאה המליצה לי לקחת זמפלר שאלתי היא האם הזמפלר יוריד את הפי טי אץ מנסיונך, או לא , והאם יש טיפול יעיל יותר לפי טי אץ.

יש לי חשד אולי לא סביר שהעליה בפי טי אץ נובעת מהפוסרנול שאני לוקחת- זהו רק חשד שלי כרגע, הרופאה סבורה אחרת. האם התרופה היא מספיק זמן בשטח שיש איתה נסיון ומסקנות.





שאלה נוספת - יש לי בן בן 25 שנולד עם כליה לא מפותחת ועם רפלוקס חוזר , בגיל שנה וחצי עשו לו כריתת כליה .

האם יש דרך לשמר יותר את הכליה שנותרה למרות שהוא בריא תודה לאל והבדיקות שלו סבירות , אם יש דרך האם תוכלי לפרט מהי.

בתודה מראש וכל הכבוד לפורם ולהענות


תגובות

שלום לך,
הטיפולים ל-PTH גבוה כוללים אלפא D3, זמפלר ומימפרה. אילו התרופות קיימות היום. הזמפלר הוא גם אנלוג של ויטמין D, ולכן נותנים או אלפא D3 או זמפלר, שניתן בתוך הוריד בדר"כ בזמן דיאליזה. אפשר לשלב בין מימפרה ואלפא D3, או בין מימפרה וזמפלר, וזאת בהתאם לרמות הזרחן והסידן בדם, ובאם הם מאפשרות את זה.
הבעיה המרכזית היא שערכים מעל 2500 מעידים הרבה פעמים על כך שהבלוטות של הפרה-טיירואיד כבר מפרישות כל כך בעודף, ללא כל בקרה או שליטה של הורמונים כמו ויטמין D, ולכן אף טיפול לא עוזר. במקרים כאלו יש מקום לשקול ביצוע של ניתוח לכריתת הבלוטות.
במקרה שלך, ואינני יודעת את כל בדיקות המעבדה שלך, יש אפשרות תאורטית, שעליך לשאול את הרופאה האם גם מעשית, להעלות את מינון המימפרה. אפשר עקרונית להגיע גם למינונים של 120 ו-180 מ"ג ליום. אפשר גם להעלות מינון אלפא D3 וגם לתת זמפלר במקום, אבל, כמובן שזה תלוי ברמות הסידן והזרחן.
הפוסרנול זו תרופה שמורידה את הזרחן וחשוב לקחת אותה. הפוסרנול אינו גורם לעליה ב-PTH !!, להיפך, אם הזרחן ירד, זה עשוי רק לעזור.
לגבי הבן - אפשר כמובן לחיות עד 120 עם כליה בודדת. יש רק להמנע מכל דבר שעלול להזיק לכליה, כלומר לשמור ולא להיחבל בה, להמנע מנטילת תרופות שעלולות לפגוע בכליות (תרופות נוגדות כאבים ודלקת למשל), להשמר מפני התייבשות קיצונית וכדומה. מומלץ לאנשים עם כליה בודדת להיות במעקב של נפרולוג אחת לשנה, רק כדי לוודא שאין בעיה. יש לבדוק לחץ דם, לראות שאין חלבון בשתן ולעקוב אחר תפקוד הכליה, אחת לשנה.
בריאות..