מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהאי ספיקת כליות

אי ספיקת כליות

1 תגובות

שלום בעלי סוכרתי וסובל מאי ספיקת כליות ללא דיאליזה עדיין , הקריאטינין שלו נע בסביות ה 4.5 , פעם פחות ופעם יותר , בבדיקות האחרונות עלה באופן מפתיע ל5.8 שזה כבר מתקרב לדיאליזה מאוד , הרופאה ראתה את התוצאות שמראה שהסוכר ירד ל- 36 ומכיוון שבעלי מנסה אינסולין חדש אמרה שחייבים להוריד את מינון האינסולין כי הסוכר נמוך מאוד וזה מסוכן אך לא אמרה מילה על הקריאטינין ! , שאלתי היא , האם ירידה דרסטית בסוכר מעלה את ספירת הקריאטינין ? או שאין קשר והרופאה פשוט לא שמה לב ? , האם קלקול כיבה רגיל מעלה את הקריאטינין ?.אני מניחה שקשה לענות אם לא רואים את כל הבדיקות ביחד , אני מצרפת אותם כאן.

תודה מראש .דנה


תגובות

שלום לך,
ראשית, לצערי לא מצליחה לקרוא את הבדיקות בקובץ שצרפת. הכל יצא מאד מטושטש ובלתי קריא. אנסה בכל זאת להתייחס לשאלותייך ללא הבדיקות כולן.
באופן עקרוני, קלקול קיבה, עם שלשולים והקאות, בהחלט עלול לגרום להתייבשות, שעלולה להוביל לעליה בערכי הקריאטינין. אנשים הסובלים מאי ספיקת כליות מתקדמת, מאד רגישים לשינויים שכאלו, וגם התייבשות קלה עלולה לגרום לכך. מצב כזה הוא לפעמים הפיך, אם כי לא בכל המקרים. אני מניחה שהרופאה שמה לב לבדיקת הקריאטינין, אולם בהעדר אינדיקציה חריפה לדיאליזה, לא מצאה לנכון לתת לך דגש מיוחד, מה עוד שהבעיה המרכזית אכן היתה ערכי הסוכר המאד נמוכים, שדרשו התיחסות וטיפול מתאימים, מאחר וערכים נמוכים כל כך עלולים להיות מסוכנים.
בדר"כ הירידה הדרסטית בסוכר נובעת מההחמרה בתפקוד הכליות, ולא להיפך. כלומר.. אם אני יכולה לחשוב על מהלך הדברים שקרו, היה קלקול קיבה, עם שלשולים והתייבשות, שהובילו להחמרה בתפקוד הכלייתי ועלית הקריאטינין ומשנית לכך פינוי האינסולין שבעלך מקבל ירד (אינסולין מתפנה בכליות), והאינסולין הצטבר בדם למשך זמן ממושך יותר וגרם להיפוגליקמיה וירידת ערכי הסוכר.
כמובן שצריך לעקוב בקפדנות אחר הסוכר ולהתאים את מינון האינסולין בהתאם.
וכמובן שללא קשר צרי ךלעקוב אחר התפקוד של הכליות ולוודא שאין החמרה נוספת, ו/או בעיה אחרת משנית לכך שתצריך התחלת דיאליזה.