מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהתחליפים לפרוגרף

תחליפים לפרוגרף

07/07/11 20:08
3 תגובות

שלום לד"ר נעמי לוין,

אני מושתל יציב כבר 9 שנים, מצב הכלייה המושתלת טוב (1.2 קריאטינין).

בשנתיים האחרונות עקב 4 מקרים  של התפתחות גידולי עור מהסוגים SCC ו BCC, שהוצאו כירורגית בשלמות,

הוצע לי לעבור לתחליפי פרוגרף אותו אני נוטל 1.5 מ"ג פעמיים ביממה (FK506=5.5).

התחלפים:  1. Rapamiun שהוא (Sirolimus),

                  2. Sertican  שהוא (Everolimus).

הרופא הנפרולוג המטפל נתן לי את אפשרות הבחירה, כמובן בתנאי שלא אסבול מתופעות הלוואי הידועות שלהם.

מאחר ושתי התרופות נמצאות בשימוש בעולם כ-8 שנים ובארץ מעל 5 שנים, אני בדילמת בחירה.

ידוע לי שהפרוגרף יעילה יותר בשמירה על השתל וחסרונה הגדול הפיכת פגמי עור רדומים בני 40-50 שנה לגידולים.

ידוע לי כי לשתי החלופות שהוצעו לי יש חסרונות בתופעות הלוואי, למרות שבעניין גידולי העור עדיין לא הוכיחו יעילות.

ידוע לי כי קיים פרוטוקול מדוייק למעבר בין התרופות.

כמו כן אני לא מתקרב למקום לא מוצל משמש, מאז 2001.



אני מצפה, ד"ר נעמי, שתוכלי להאיר לי את הדרך מנסיונך הרב, אפילו בלי המלצה חד משמעית על תרופה זו או אחרת.



בתודה מראש,

אברהם פ.


תגובות

לאברהם שלום רב,

ראשית עלי לומר לך כי אני לא מטפלת עקרונית במושתלים, כך שהנסיון שלי מבוסס על הספרות ובעיקר על הנסיון של הקולגות שלי שעובדים במרפאת המושתלים, ולא על נסיון קליני יום יומי בטיפול בחולים שלי אישית.
מאחר והרפמיון נמצא מעט יותר זמן בשימוש, יותר חולים אצלינו קיבלו טיפול בתרופה זו, אבל חייבת לומר כי מדובר במעט חולים, כי באמת הרושם היה כי הפרוגרף יעיל יותר במניעת דחיות חריפות, וכנראה שומר על השתל טוב יותר, לפחות בשנים הראשונות. הציפיות הגדולות שהיו מהרפמיון והסרטיקן, במיוחד בהקשר של מניעת גידולים, למיטב ידיעתי והערכתי לא התממשו במלואן, ואכן לא לגמרי ברורה יעילותן. ספציפית לגביך, חושבת שאם אחרי 8 שנים אתה עם שתל שמתפקד מצוין, יש סיכוי גבוה מאד שיש גם מידה של tolerance (סבילות) שהגוף פיתח, ולכן הסיכון שבמעבר מהפרוגף לאחת מהתרופות הללו, הוא נמוך, במובן של מניעת דחיה, בעוד שיתכן שלפחות בגידולי עור, יש יתרון לרפמיון או לסרטיקן.
אינני חושבת שיש הבדלים משמעותיים ביניהם מבחינת ת.לוואי או יעילות, ולכן בהחלט כל אחת מהן עשויה להתאים לך.
השאלה היא אם אין לך כעת גידולים עוריים, והם כולם הוצאו בשלמותם, ואתה במעקב מאד קפדני, כך שכל גידול עורי חדש שיצוץ, יטופל מיידית, האם בכלל המעבר הכרחי ?
אם ההחלטה היא כן לעבור לאחת מהן, מציעה שתהיה זו התרופה שלרופא שלך יש הכי הרבה נסיון איתה, כי בסופו של דבר הנסיון של הרופא עם תרופה מסויימת הוא חשוב מאד. אם מבחינתו אין חשיבות לאיזו מהן לעבור, אזי זה נובע בדיוק מהסיבה שאין הבדל מהותי ביניהן, ולכן אין סיבה להעדיף אחת על פני השניה.

אברהם-פ.
08/07/11 0:02

לד"ר נעמי,
תודה רבה, עזרת לי בבחירת כיוון לתשובתי לנפרולוג.
לצערי, אחר שהוסר הגידול האחרון (באפרכסת האוזן), אאלץ לעבור רדיו-תרפיה תחת מעקב, ב"דוידוף".
אני מקווה שהטיפול יהיה יעיל דיו כדי שאמשיך בדרכי הידועה לך.

מאחלת לך שהטיפול יעבור בקלות ויהיה יעיל
ובכל מקרה בטוחה שתמשיך בדרכך הידועה  :-)