מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהדיאליזה לפני השתלה

דיאליזה לפני השתלה

12/07/11 22:33
1 תגובות

שלום דר,אני בן 43 מועמד להשתלת כלייה,לצערי שהיתי בחול בהמתנה ארוכה לשווא ללא מציאת תורם.הכליות מתדרדרות והקריאטנין 8 והאוראה 170.GFR 10.הנפרולוגית שלי הוסיפה לי כדורי ברזל,סידן ווטמין די בנוסף לתרופות הקבועות(פוסיר,אלוריל,קדקס,וזודיפ).היא לוחצת להתחיל דיאליזה בטענה שמצבי ישתפר ,חלק המתרופות יפחת,ואהיה נקי להשתלה,לכשתבוא בעה"ש.

אני נוטה להסכים (יותר נכון "נאלץ") למרות שאני מכיר אנשים שמשכו עוד מספר חודשים במצבי.האם יש סיכון משמעותי בהמתנה (כשיש ציפייה להשתלה...)?שאילה נוספת ,חשבתי מאחר ואני נותן 2 ליטר שתן ביום ,להסתפק בדיאליזה אחת  לשבוע או לכל היותר פעמיים בשבוע ,האם זה נכון?מה השיקולים הרפואיים בתדירות הדיאליזה?אני מכיר אנשים שמספר שנים עושים רק פעמיים בשבוע?

סליחה על האריכות,תודה מראש.


תגובות

שלום לך,

ראשית קשה לי לענות על שאלתך האם ניתן למשוך עוד קצת ללא דיאליזה במצבך, מאחר וההחלטה על כך מבוססת על שילוב של דברים, כולל מצבך הגופני ובדיקות המעבדה. ההחלטה אינה מבוססת אך ורק על ערכי האוריאה והקריאטינין. אני מניחה שאם הנפרולוגית שלך המליצה להתחיל בטיפול, אזי היא מתרשמת כי זה עשוי להועיל לך יותר מאשר ההמתנה. קח בחשבון כי גם אם תבצע מס' חודשים דיאליזה, לא תהיה לכך שום השפעה/השלכה על תוצאות ההשתלה, לכשתבוא, ובהחלט רצוי להגיע להשתלה במצב גופני טוב ומאוזן מבחינה מטבולית.

גם ההחלטה לגבי תדירות הדיאליזה ומספרן השבועי, תלויה בשילוב של אותם גורמים שהזכרתי לעיל. ישנם אנשים שמבצעים רק 2 דיאליזות בחודש. זה לא בהכרח תלוי רק בתפוקת השתן וכמותו, אלא בעיקר בבדיקות המעבדה, ערכי האוריאה, אשלגן, זרחן, סידן, המוגלובין, PTH וכדומה, וכן בלחץ הדם ומצב הנוזלים בגוף, שבדר"כ קל לשליטה כאשר נותנים עדיין שתן. יכול להיות שניתן להתחיל ב-2 טיפולים בשבוע ולהחליט בהתאם לכל המדדי םהנ"ל, אם כי בדר"כ מקובל להתחיל ב-3 טיפולים שבועיים, ובמידת האפשר לרדת לשניים. עלי לציין כמובן שזה רק מיעוט קטן מאד מהחולים שמבצע רק 2 דיאליזה שבועיות, ובדר"כ מדובר בחולים קשישים, במצב תזונתי ירוד, שאינם זקוקים ליותר מכך.