מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהתסמונת נפרוטית

תסמונת נפרוטית

2 תגובות

שלום רב,

 אני בת 21, לפני כשנה אובחנתי כסובלת מתסמונת נפרוטית. התחלתי לקחת 60 מ"ג פרדניזון. הגעתי למצב של הפוגה לגמרי (עם הסטרואידים) אך כל פעם כשירדתי ל30 מ"ג הכל חזר. לפני כחודש התחלתי לקחת ציקלוספורין ולפני כשבוע וחצי הורדתי שוב ל30 את הסטרואידים. בימים האחרונים אני טיפה מתנפחת בפנים ועליתי קילו (יש לציין שאני בדיאטה+ספורט ובחודשים האחרונים רק יורדת במשקל ולכן זה מוזר לעלות קילו במספר ימים) ויש קצת יותר קצף בשתן,אך לא כל הזמן.

אני ממש מודאגת. האם זה אומר שגם הטיפול בציקלוספורין נכשל? ומה אפשר לעשות? אני לא יכולה יותר להישאר עם הסטרואידים, יש לי תופעות לוואי נוראיות, מה יש עוד לעשות כדי לאפשר לי להמשיך להוריד בסטרואידים? והאם בגלל שזה נמשך כל כך הרבה זמן ושום דבר לא עוזר זה אומר שכל חיי אהיה חולה ואצטרך טיפול/דיאליזה/השתלת כליה?



תודה רבה,

ליאור


תגובות

שלום לך,
ראשית לא ציינת האם עשו לך ביופסיה ובאיזו מחלת כליה מדובר שגורמת לך לתסמונת הנפרוטית. הטיפולים ומהלך המחלה נגזרים מכך, והם שונים ומשתנים ממחלה למחלה. ישנן מחלות שלעיתים "תלויות" בסטרואידים, וקורה מה שאצלך, שכל פעם שמנסים להוריד את המינון, יש שוב החמרה ועליה בהפרשת החלבון בשתן. במקרים אלו נהוג להוסיף טיפול נוסף שמטרתו להפחית את הצורך בסטרואידים, כמו למשל הציקלוספורין. קשה לקבוע כשלון טיפול בציקלוספורין אחרי חודש בלבד של טיפול, וגם אם תבצעי כעת בדיקת שתן ותהיה עליה מסויימת בכמות החלבון, עדיין אין זה אומר שהטיפול נכשל, ולהערכתי יש להמשיך בו למס' חודשים, על מנת לקבוע זאת.

כדי לענות על השאלה מדוע עלית במשקל ומה הסיבה לנפיחות הקלה שאת מתארת, יש לחזור על בדיקת השתן ולהעריך את כמות החלבון.
במידה והציקלוספורין נכשל, קיימות תרופות נוספות שניתן לתת במטרה להפחית את הסטרואידים, כך שגם במקרה כזה, יש פתרונות.

מה יהיה המהלך של מחלתך והאם תזדקקי בעתיד לדיאליזה/השתלת כליה, שוב נגזר מסוג המחלה ממנה את סובלת וכן זה תלוי בתפקוד של הכליות שלך. ישנן מחלות שונות המתבטאות רק בתסמונת נפרוטית, ללא ירידה בתפקוד הכלייתי, אפילו לאורך שנים, ולעומתן יש אחרות שיש ירידה במהלך השנים גם בתפקוד הכלייתי.

בוקר טוב ליאור,

את כמובן מבינה שאני לא ממש יכולה להמליץ לך בצורה כזו האם להמשיך או לא טיפול מסוים, אלא רק להתייחס באופן כללי לאפשרויות הקיימות. את ההחלטה על טיפול ספציפי כזה או אחר יוכל לעשות כמובן רק הנפרולוג שמטפל בך, יחד איתך.
באופן עקרוני MCD זו מחלה שמגיבה טוב לסטרואידים, אם כי במבוגרים לעיתים היא תלויה יותר בסטרואידים, כפי שאת תארת, וכאשר מורידים את המינון, עלולה להיות החמרה מחודשת. במקרים אלו הטיפול הוא בציקלוספורין כפי שקיבלת, שניתן בדר"כ לתקופה ממושכת של חודשים לפחות, ואפילו שנה. מטרת הטיפול בציקלוספורין היא לשלוט במחלה, ולאפשר הפסקה איטית ומדורגת של הסטרואידים, כך שאם המחלה מגיבה ו"שקטה" והפרשת החלבון פוחתת משמעותית, ניתן עקרונית יהיה להפסיק את הסטרואידים ובכך לשפר גם את תופעות הלוואי מהן את סובלת. נקודתית כעת, ההחלטה תהיה מבוססת כמובן על סמך תוצאות בדיקת השתן והדם. ב-MCD בדר"כ לא מתפתחת אי ספיקת כליות מתקדמת, כפי שגם אצלך התפקוד הכלייתי שמור, כך שנסי להסתכל על חצי הכוס המלאה :-)