מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחזרה משיחה מתסכלת עם הנפרולוג

חזרה משיחה מתסכלת עם הנפרולוג

06/09/11 18:13
5 תגובות

לדר' לוין שלום!

אני מושתל מזה כשלושה חודשים,ועד כה למעט סכרת ומעט אגירת נוזלים מהסטרואידים,הכל תקין ויציב.

היום חזרתי מביקורת אצל נפרולוג "תורן",שכן הנפרולוגית הקבועה שלי לא הייתה (הלכתי לביקור דחוף עקב שינויים ביציבות הסכרת ושינויים דראסטיים במשקל).

ביעוץ הנפרולוג מצא כי רמות הפרוגרף מאוד גבוהות,וכן שישנה התפתחות של הפרעות בתפקודי הכבד והנוזלים בשל הפרדניזון,ולכן הוא הוריד לי את המינונים של שניהם.

 

עד כאן הכל טוב ויפה,עד ש...

 

לפני כשבועים,לאחר יעוץ עם הנפרולוגית הקבועה,וכן עימך כאן בפורום,חזרתי לבצע כושר (הליכות של כ-50 דק' כל יום),וכן התחלתי אף אימוני "כוח" (הרמת משקולות).

כפי שאת והנפרולוגית הקבועה שלי יעצתם,הכל נעשה מאוווווווווד בהדרגה,וללא כל מעמס חריג וקיצוני (לדוגמא-דחיקת חזה במשקל של 10 ק"ג בלבד,לעומת ה-50 ק"ג שהייתי דוחק טרום ההשתלה).  כמוכן,ככל מתאמן שרוצה להעלות במסת שריר,העלתי את צריכת החלבון שלי לסביב ה-100 גרם ביממה,במקום ה-60-70 שנהגתי לפני ההשתלה.

גם הוספת החלבון אושר לי ע"י הנפרולוגית הקבועה,שדרשה לפני כן איסוף שתן כדי לודא שאין פרוטינאוריה.



בשבועיים הללו,עשיתי בדיקות דם ושתן כל יומיים,בדקתי 5 פעמים ביום סוכר ול"ד,ולא רק שהבדיקות חזרו תקינות,אלא אף נצפתה ירידה בקריאטינין מערך ממוצע של 1.3 (יציב לאחר ההשתלה),ל-1.17!!! ל"ד שלי נותר ללא שינוי,ולמעט הימים האחרונים שבהם התחלתי לסבול מתופעות לוואי של סטרואידים,אף רמת הסוכר שלי ירדה,ויכולתי להשתמש במחצית מהאינסולין והמטפורמין,ועדיין להיות מאוזן.

 

כשהנפרולוג התורן שמע על האימוני כוח והחלבון,הוא התפרץ עלי,ומאוד כעס,וטען שלמשך כל שארית חיי יהיה אסור לי להתאמן באימוני משקולות,בין עם מדורג ובין עם לא,וכן שבשום פנים ואופן אסור לי לצרוך מעל 75 גרם חלבון ביום,ללא קשר לטיב הבדיקות.

כששאלתי אותו למה ספציפית יש איסור כ"כ חמור על אימוני כוח,הוא טען שזה גורם לעליה חדה בלחץ הדם-דבר שמביא לפגיעה בשתל.  ולגבי החלבון,הוא טען שתוספת חלבון גורמת להיפרפילטרציה של השתל,וגם ככה יש לי סכרת שעושה היפרפילטרציה,ולכן אני "מבצע רצח לשתל".

 

מיותר לציין כמה מתוסכל יצאתי מהשיחה הזאת... אני כ"כ רוצה לחזור ולעסוק בספורט,זה היה המוטיבציה שלי במהלך כל המחלה וההשתלה,שיום יגיע ואוכל לחזור להתעסק בתחביב הנ"ל.

 

מה שיותר מתסכל זה שרופא אחד אומר "כן" והשני בנחרצות ובאינטונציה קשה אומר "לא".

 

אז מה האמת? למי להקשיב? אני באמת שלא רוצה לסכן את השתל שלי,אך אני רוצה גם לחיות חיים מלאים בהם אמשיך לעסוק במה שאני אוהב.

 

 

מאוד מתוסכל...

 

 

יניב. :-(

 

תגובות

שלום לך,
אני חושבת שכמו בכל דבר בחיים, כך גם ברפואה ישנן גישות שונות לדברים. רפואה איננה מדע מדויק, למרות שלעיתים טועים לחשוב כך
וגם הרופאים לא כולם בעלי גישה דומה, ומכאן הדיעות השונות שנשמעות לעיתים בין הרופאים השונים, שבהחלט לא תורמות לרוגע ולבטחון. ישנן רופאים הנוטים להיות מאד שמרניים ולהקפיד על קוצו של י', וישנם כאלו שגמישים יותר, ועושים לעיתים שיקול של בעד/נגד ומוצאים לעיתים דרך ביניים, שמצד אחד תועיל או תשפר (גם אם לא אופטימלית) ומאידך לא תזיק יתר על המידה.
בגלל ההבדלים הללו, אני מאמינה כי כל חולה, ובעיקר עם מחלה כרונית, לא צריך ללכת ולשמוע אינספור דיעות של רופאים שונים, כי זה מתכון ודאי להתבלבל ולהרגיש תסכול. חושבת שבהחלטות כאלו תמיד כדאי להתייעץ עם הרופא שמכיר אותך הכי טוב ולאורך זמן, מאחר והשיקולים שלו לא תמיד "יבשים" רפואית גרידא, אלא לוקחים בחשבון גם שיקולים אחרים, תוך היכרות עם ההסטוריה הרפואית וכו'. אם אתה מרגיש טוב עם הרופאה הקבועה שלך, בוטח בשיקול דעתה, אני במקומך הייתי נוהגת לפי ההנחיות שלה. אני לגמרי לא אומרת זאת מהסיבה שאני חושבת באופן שדומה לה ספציפית לעניינך, אלא מתוך אמונה שאם הרופאה שמכירה אותך הכי טוב אישרה לך את השינויים הללו, היא עשתה את השיקולים הרפואיים שלה והגיעה למסקנה שזה לא יסכן אותך יתר על המידה, ולעומת זאת יוסיף רבות לאורח החיים שלך, לאושר שלך ולמה שאתה אוהב לעשות.

מציעה לך כעת, לאחר שכבר התבלבלת, פשוט להמתין לביקור חוזר אצל הרופאה הקבועה שלך, לשתף אותה שוב בהתלבטויות שלך בעקבות מה שהרופא המחליף אמר לך, ולקבל שוב את אישורה.

יניב-ריז
06/09/11 18:43

אני אעשה זאת. אך מכיוון שיש 2 רופאים עם דעות מנוגדות,אשמח גם לחוות דעתך,בענין של האם אכן אימוני כוח ותוספת חלבון,הם מתכון ידוע מראש לפגיעה בכליה. ושוב תודה על כל העזרה שאת נותנת!

אני חושבת שאמרתי לך עוד קודם, כי כל דבר שנעשה במידה מתונה ומתואמת אפשרי. נשמע כי אתה מקפיד על כך וגם מאד קפדן במעקב אחר בדיקות הדם, לחץ הדם, הסוכר, כך שכל חריגה הכי קטנה מזוהה מייד ואתה לא מזניח את עצמך, מה שגם מהווה שיקול חיובי לכך.
אם תפקוד השתל תקין ואכן אין חלבון בשתן, אני לא חושבת שיש סיכון גדול בפעילות הגופנית ובתוספת של עוד קצת חלבונים, במיוחד לאור זה שאתה גם לאט בונה יותר מסת שריר. להערכתי, אם אתה תמשיך באופן מדורג שכזה ומתון, בלי להגזים ועם מעקב וניטור צמודים, לא הייתי מונעת זאת ממך. אין דבר כזה מתכון ידוע מראש לפגיעה בכליה. קח בחשבון שבסופו של דבר הדברים הללו הם סטטיסטיקות, ואם אתה "נופל" בתוך הסטטיסטיקה החיובית, עבורך זה 100%, ואם לא - זה 0%. מי אמר שלא צריך גם קצת מזל בחיים ? :-)

יניב-ריז
06/09/11 19:04

תודה רבה לך :) הצלחת להחזירק לי את החיוך לפנים,אחרי יום כ"כ מתסכל :)

אני שמחה לשמוע, אבל.... דבר עם הרופאה שלך כמובן !! :-)