מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY

belatacept

3 תגובות

שלום,



אני קורא את הפורום באדיקות וגם שאלתי שאלה בעבר ואני חוזר עם שאלה נוספת. הושתלתי לפני כ 8 חודשים לאחר מחלת כליות ארוכה ומתישה. השתל נקלט היטב אבל רמת הקריאטנין עדיין גבוהה (1.9-2.2) והרופאים אומרים לי שאין מה לדאוג כי בגלל שהכליה היא מאישה, הערכים הללו הגיוניים עבורי (זכר) וכנראה גם ישארו בתחום הזה ולא ימשיכו לרדת. רציתי לשאול האם זה הגיוני.



בנוסף, הנפרולוגית שלי המליצה לי לנטוש את הפרוגרף ולעבור לתרופה תוך ורידית שאושרה ע"י ה FDA לפני כ 4 חודשים שנקראת belatacept. היא טוענת שמחקרים מראים שהיא פחות רעילה לכליות מהפרוגרף ומראה לאורך זמן (כרגע יש מידע רק על 3 שנים כמדומני), שהיא שומרת יותר על הכליות ולמעשה מאריכה את אורך חיי השתל ב כ30%.



רציתי לשמוע את דעתך בנושא. תודה.


תגובות

שלום לך,
אינני יודעת אם ערכי הקריאטינין שלך הם סביב 2 בגלל שזו כליה מאשה, אלא אם באמת יש הבדלי גודל גוף משמעותיים ביותר בינך לבין זה של התורמת, אם כי ערכים כאלו נותרים לעיתים אחרי השתלה אם היה זמן איסכמיה ממושך יחסית (זמן ללא אספקת דם לשתל מחוץ לגוף).
אני מניחה שזה שילוב של דברים.

לגבי התרופה belatacept. זו תרופה אימונולוגית שמטרת הטיפול בה הוא להחליף את הטיפול בציקלוספורין או פרוגרף, שהן תרופות המונעות דחיה מצויין, אולם הטיפול בהן כרוך בריבוי של תופעות לוואי יחסית וכן בסופו של דבר לאורך שנים של טיפול הן לכשעצמן גורמות לפגיעה בכליות ולתהליך של דחיה כרונית שלהן. לכן היום קיימים נסיונות לפתח תכשירים שיחליפו ביעילות את הפרוגרף והציקלוספורין. אין הרבה מאד מחקרים עם התרופה הזו, ורק אחד גדול ומבוקר שהשווה אותה למעשה לפרוגרף (מרבית המחקרים השוו אותה לציקלוספורין). המחקרים הראו כי התרופה לא פחות טובה משמעותית מהציקלוספורין והפרוגרף, אם כי היה שיעור מעט יותר גבוה של דחיות חריפות לפי ביופסיות. היתרון בתרופה הוא שיש הרבה פחות מתופעות הלוואי של הציקלוספורין והפרוגרף, בעיקר תופעות מטבוליות כמו התפתחות של סכרת, הפרעות נוירולוגיות, שינויים קוסמטיים וכדומה.

שלום לך,
ישנם לא מעט חולים שנותרים עם קריאטינין סביב 2 לאחר השתלת כליה. כפי שאמרתי לך יש לכך סיבות שונות, ודווקא הבדלי גודל אינם משמעותיים בדר"כ. לרוב מדובר בפגיעה משנית לאיסכמיה של השתל לפני ההשתלה. לעיתים זה קושר לתרופות שמקבלים. בכל אופן, אם אלו הערכים שלך והם נותרים יציבים, אז זה מה שחשוב.

לגבי התרופה, אין לנו עדיין חולים המקבלים את התרופה הזו, כך שאני מתבססת על המחקרים שפורסמו. כפי שציינתי יש מחקר גדול אחד בלבד שהשווה אותה לפרוגרף, שהראה שהיא לא פחות טובה.. זה בהחלט לא אומר שהיא יותר טוב. כשמחקר מדגים שתרופה היא "טובה כמו..." (as good as), זה רק אומר שאפשר להשתמש בה במקום, והיא לא פחות טובה. כפי שציינתי, עם התרופה דווחו יותר אירועים של דחיות חריפות לעומת ציקלוספורין או פרוגרף וכן יש אולי שיעור גבוה יותר של לימפומות לאחר השתלה. אם אתה שואל לדעתי האישית, וזאת ללא שיש לי נסיון עם טיפול בתרופה, הייתי ממתינה שיהיה יותר נסיון איתה ועוד קצת מחקרים שיראו כי טובה יותר מהטיפול הקיים הנוכחי. אבל כאמור, כל מקרה לגופו, ולא כל מה שמתאים לחולה אחד, מתאים גם לאחר ולהיפך.. לכן, ספציפית לגביך אתה צריך להתייעץ עם הרופאה שלך, לקחת בחשבון את מכלול הדברים ולראות איפה יתרונות הטיפול הזה עולים על פני הטיפול שאתה מקבל כבר, מתאימים עבורך אישית.

שלום לך,
אין למושתלי כליה בעיה עקרונית לטוס לחו"ל. כמובן שעליך לקבל אישור לכך מהנפרולוג שלך, וזה תלוי במצבך הרפואי. לא ציינת לאן אתה רוצה לנסוע. כמובן שרצוי להימנע מנסיעה לאזורים בעולם שעלולים לחשוף אותך לזיהומים מסוכנים, לאור כך שמערכת החיסונית שלך מדוכאת בעקבות הטיפול נוגד הדחיה. הצורך בחיסונים נקבע בהתאם למדינה אליה נוסעים, כפי שמקובל, אולם אני חושבת שכדאי להימנע מלנסוע למדינות שכאלו.