מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהתסמונת נפרוטית

תסמונת נפרוטית

02/03/12 8:57
9 תגובות

 שלום

בני בן 4.5 אובחן לפני כ 9 חודים חולה בתסמוןנת נפרוטית MC 

מאז קיבל פרדניזון אך ברגע הורדה למינון של 20 מ"ג ההתקפים חוזרים (אפשר לציין כבר התקף חמישי ב9 חודשים)

היום הוחלט להעביר אותו לטיפול חליפי בתרופה ציקלופוסמיד.

רציתי לדעת עם יש נסיון לתרופה הזו במחלה הזו?וומה אחוזי הצלחה שלה לריסוק המחלה?



תגובות

שלום לך
אכן מקובל שיש אירועים חוזרים ונישנים כפי שאתה מתאר, לעבור לטיפול קו שני, שהוא בדר"כ או בציקלופוספמיד או בציקלוספורין. יש בדר"כ תגובות טובות לטיפולים הללו, אם כי גם זה לא מבטיח שלא תהיינה הישנויות לאחר הפסקת הטיפול.  האם הוא עבר ביופסית כליה לצורך האבחנה ?

Eranbi
02/03/12 10:34

 שלילי
לא הומלץ לא לעשות ביופיסיה בגלל ההשפעה לחיוב  של הסטרואידים לאחר זמן קצר הוא נכנס לרמיסיה.,אך לאחר הורדה ל20 מ"ג יש לו הישנות של המחלה.
אולי ידוע לך היכן ניתן לקבל את התרופה כסירופ (הוא צריך מינון של 40 מ"ג ליום למשך 12 שבועות.
תודה על התשובה המהירה 
ערן

מאחר ובכ-90% מהמקרים של תסמונת נפרוטית בילדים הסיבה היא minimal changes disease, לא נוהגים לעשות ביופסית כליה לצורך האבחנה. אולם, אם המהלך אינו פשוט כצפוי , או שיש הישנויות תכופות ולא ניתן להפסיק את הסטרואידים, יש הנוהגים לבצע ביופסית כליה אבחנתית, כדי להיות בטוחים שאכן מדובר במחלה זו. כמובן שהנפרולוג שמטפל ומכיר אותו יחליט לגבי זה, אבל זו בהחלט שאלה שיש לפחות להעלות בפניו ולשקול זאת, גם אם בסופו של דבר יוחלט שלא.
אינני יודעת היכן ניתן לקבל את התרופה בסירופ, אבל, אם תיכנס לבית מרקחת של קופת החולים ו/או לאחד מסניפי הפארמים, הם יכולים לבדוק במחשב שלהם, באיזה סניף או בית מרקחת יש במלאי. בכל מקרה, גם אם אין, תמיד הם יכולים להזמין את עבורך וזה בדר"כ מגיע תוך ימים ספורים.

Eranbi
03/03/12 15:27

 יצא לי לשמוע קצת בפורומים על תרופה סלספט 
האם יש עליה מידע לטיפול במחלה ואחוזי הצלחה ואם אני מחליט לטפל בה על כמה זמן טפול מדובר?

התרופה סלספט היא נחשבת קו שלישי לטיפול, אם בכלל (אחרי ציקלוספורין וציקלופוספמיד) ואין לגביה הרבה מאד נסיון ומחקרים במחלה זו. לכן, זה למעשה טיפול שניתן לעיתים כאשר כל שאר הטיפול נכשלו, מה שלא קורה בדר"כ.

Eranbi
20/08/12 20:02

שוב שלום

לצערי אחרי טיופולשל 3 חודשים בציקלוספמיד וחודש וחצי של הפוגה בסטרואידים ובציקלוספאמיד חזרו הפרשות החלבון כבר שבועיים שישנם הפרשות מפלוס 1 או 2 .

האם ניתן להגיד שהטיפול לא הצליח ולשנות דרך טיפול?

בבדיקת דם שנעשתה אלבומין 3.6 וWBC 5.8  ו NEUT2.2 

נראה שהמערכת חיסונית מדוכאת אז איך יכל להיות שהתקפים חזרו?

 

 

שלום לך,

לעיתים ישנה מחלה מסוג שעמיד יותר לטיפולים ונוטה לחזור. אפשרות אחרת שקיימת היא שהאבחנה אינה minimal changes, מאחר ולא נעשתה ביופסית כליה שהוכיחה זאת. כפי שאמרתי בעבר, יש לשקול  במקרים שהמחלה לא מגיבה כמו שצריך או חוזרת ונשנית, לבצע ביופסית כליה.

Eranbi
20/08/12 20:28

תודה על התשובה המהירה,האם יכול להיות לא mc ושהסטרואידים מגיבים מהר כל פעם ?

יכול להיות שיש תגובה ראשונית לסטרואידים, אולם כשמפסיקים או מפחיתים זה חוזר. זה יתכן כמובן גם ב-MC, אולם גם במחלות אחרות. כמובן שהנפרולוג שמכיר את מהלך המחלה יוכל להעריך אם קיימת אפשרות של מחלה אחרת ובהתאם לכך לשקול ביופסיה.