מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזה חיים על כלייה אחת

חיים על כלייה אחת

3 תגובות


שלום בני בן שנה וארבעה חודשים. נולד עם כלייה אחת תקינה. הכלייה השנייה אינה מתפקדת ויכול להיות שבעתיד יהיה צורך להוציא אותה.

אני מנסה קצת ללמוד את הנושא כדי לדעת איך להתמודד עם המצב להמשך.

הבנתי שמבחינה סטטיסטית מי שנולד על כלייה אחת שמתפקדת ועובר בהמשך ניתוח להוצאת כלייה הוא בעל סיכויי גבוה יותר לפתח ירידה בתפקוד כליה אחרי 25 שנה.

שאלתי היא:

1. מה המשמעות של ירידה בתפקוד כלייה אחרי כ 25 שנה, איך הדבר משפיע על החיים ומה עושים. האם המשמעות שהוא יזדקק להשתלה?.

2. האם בניית תפריט תזונה מגיל 0 שכולל תפריט מאוזן של חלבונים ומלח עשוי לשמר את הכלייה יותר?

ראיתי שפעוט עד גיל 3 אמור לצרוך כ 15 גרם חלבון. בדקתי ובני צורך כ 30 גרם ליום (10 גרם סימילק, 7 גרם גבינות, 12 גרם מנה בשרית וירקות). קשה מאוד לצרוך כל כך מעט חלבונים. מה עושים?



תגובות

שלום לך,

מרבית האנשים שנולדים עם כליה בודדת מתפקדת חיים אורח ואורך חיים בריא, ולא נזקקים לדיאליזה ו/או השתלת כליה, אלא אם הם מפתחים מחלת כליות חדשה בכליה הבודדת.  באופן עקרוני אפשר לחיות כרגיל, אולם כמובן שיש לשמור על הכליה הבודדת שמתפקדת ככל שניתן. משמעות הדבר היא להימנע מכל תרופה/תכשיר שעלולים לפגוע בכליות, אנטיביוטיקות למיניהן, תרופות נוגדות כאבים ודלקת (נורופן, אדויל וכדומה שנותנים לעיתים להורדת חום ולכאבים גם לילדים), להימנע ככל שניתן מחשיפה לחומרי ניגוד בצילומים שונים, לשמור מפני חבלות וטראומה לאזור הכליה עד כמה שניתן, להימנע מחוקנים. הדרך הטובה ביותר היא לברר עם הרופא לפני מתן של כל תרופה ותרופה שנותנים לילד ולשאול בבירור את הרופא האם התרופה עלולה לפגוע בכליות.

 

לשמור על תזונה בריאה מגיל 0 זה תמיד רצוי ומומלץ. להימנע מהשמנת יתר. לדאוג לפעילות גופנית סדירה. לא מומלץ לילדים כל כך קטנים בגיל הזה לצמצם צריכת חלבונים, מה שעלול לפגום בגדילה הנורמלית.

 

אין להתייחס לילד כאל חולה, מאחר והוא בריא, ועל כן אין צורך בהתערבויות למיניהן, בטח שלא קיצוניות כאלו כמו הגבלת חלבונים. אפשר להתייעץ עם תזונאית של ילדים לגבי הדיאטה המומלצת לו. מומלץ פעם בשנה להיבדק ע"י נפרולוג ילדים לשם הביקורת בלבד.

שלום לך,

 

אצל כל האנשים אחרי גיל 40 תפקוד הכליות מתחיל לרדת באופן פיזיולוגי, ועדיין הם לא מגיעים לצורך בדיאליזה ו/או השתלת כליה. זה תהליך רגיל של "הזדקנות" רקמת הכליות. באנשים עם מסת כליה נמוכה יותר, כמו למשל כאלו עם כליה בודדת, הכליה השניה מתפקדת עבור 2 כליות, ועובדת למעשה בעומס כפול. לעיתים אחרי המון שנים יש הפרשת חלבון בשתן משנית לכך. במקרים אלו נותנים תרופה שמפחיתה את כמות החלבון בשתן. אין חולים בדיאליזה שאני מכירה שהסיבה לכך שהוא בדיאליזה היא שהוא נולד עם כליה אחת, וזאת מבלי שהיו בעיות נוספות, מחלה נוספת, מומים נוספים בדרכי השתן שגרמו לסיבוכים וכו'.  כפי שאמרתי, על מנת לפתח אי ספיקת כליות משמעותית, יש צורך שתתפתח מחלה נוספת בכליה, והסיכוי לכך הוא כמו באוכלוסיה הכללית.

אבי-1959
18/11/12 17:33

עדי שלום,

כשקראתי את חששותיך הרגשתי צורך לשתף אותך בכך שחמי נפגע במלחמת השחרור מירי ונאלצו לכרות את כליתו.

הוא חי חיים רגילים לחלוטין ללא מגבלות ונפטר לפני חודשיים בגיל 92.

סיבת המוות לא היתה קשורה לכליה.

ממליץ להוריד את סף הדאגות , ובכל מקרה וללא קשר טוב לשמור על אורך חיים בריא.

אבי

yes