מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזה רמת פינוי קארטינין

רמת פינוי קארטינין

1 תגובות


ד"ר נעמי שלום וברכה !



לאחר נפילה שבה נתפסו לי השרירים בצוואר קיבלתי במהלך שלושה ימים חמש זריקות וולטרן כאשר בהתחלה האבחון הראשוני היה אבנים בכליות.



לאחר שהגעתי למיון נשללה אבחנה זו ע,י סי . טי , ואובחן נזק כליתי , רמת הקארטנין הייתה 1.67  ירדה לאחר מספר ימים ל 1.54  ולאחר שבוע ל1.34



שאלותי ברשותך הם :



1.  האם ברמות כאלו יכול להגרם נזק ממשי לכליות  והאם כרגע  ובעתיד אני נמצא  בקבוצת סיכון ?



2.  האם כליות יכולות לקרוס ללא אזהרה מוקדמת והאם התהליך מהיר (4 שבועות ) ?



3.  האם יש המלצות  לסייע לכליות לחזור לתפקוד ?



4. האם  רמת פינוי קארטינין היא אינדוקציה מדוייקת לתקינות הכליות ? והאם  זה צריך להעשות דווקא באיסוף של  24 שעות ?



5. האם יש נוסחה מדוייקת לחישוב רמת פינוי הקארטינין ומהי ?



תודה מראש ואני מתנצל שששאלתי כל כך הרבה



תגובות

שלום לך,

1. ראשית יתכן מאד כי העליה בקריאטינין נובעת מהטיפול בוולטרן שקיבלת. זה בדר"כ נזק חריף והפיך והקריאטינין חוזר לבסיס על פי רוב, ומגמת הירידה בקריאטינין בבדיקות החוזרות אכן תומכת בכך. הנזק הוא ממשי, אבל הוא נזק שמרפא עצמו וחולף, במידה ורואים שהקריאטינין חזר לתקין.

2. אין סיבה שהכליות יקרסו סתם כך ללא אזהרה מוקדמת במידה ורואים כבר שיפור, אלא אם מתפתח מצב חדש, כמו מחלת כליות חדשה, נטילת תרופה נוספת שמחמירה את תפקוד הכליות וכו', שאלו כמובן דברים שלא קשורים ישירות לאירוע הנוכחי, ולא תמיד צפויים כמובן. הסיכוי לכך כמובן נמוך ביותר.

3. יש להימנע מכל דבר נוסף שעלול לפגוע בכליות, להקפיד על שתיה מספקת, לא להתייבש, לא לקחת כמובן שוב תרופות מקבוצה זו של הוולטרן, לפני כל נטילת תרופה להתייעץ עם הרופא האם יש לה פוטנציאל לפגוע בכליות.

 

4. במצבים חריפים לא כל כך ניתן להעריך במדויק את רמת פינוי הקריאטינין ע"י הנוסחאות המקובלות ו/או ע"י איסוף שתן של 24 שעות. כל אלו נכונים לגבי מצב שבו תפקוד הכליות יציב, ולא במצב דינמי.

 

5. כל הנוסחאות הקיימות בשימוש לחישוב פינוי הקריאטינין או ה-GFR (סינון גלומרולרי), שהם נותנים הערכה לגבי תפקוד הכליות, אינן תקפות במצבים חריפים ודינמיים.