מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהסוכרת וכאבים ברגליים

סוכרת וכאבים ברגליים

דוד
22/11/12 17:15
1 תגובות

בשנת 2004 אובחנתי כסוכרתי. כנראה שחלק מהתרופות שקבלתי החל מ-2004 גרמו לפגיעה בכליות.
הרבה תרופות מאז הורדו מהשימוש שלי ע"י רופאה נפרולוגית שאני מבקר אצלה כול חצי שנה ונמצא במעקב שלה.
התרופות האלה...(מטפורמין, ג'נוייט ועוד שכבר לא זוכר..) ניתנו ע"י הרופאי המשפחה ובמשך הזמן נפסלו ע"י הנפרולוגית.
התוצאה: אני מקבל כאבים ברגליים ולא נוח לי ללכת מרחקים...כפי שהייתי עושה בעבר. זה לא נורא...אבל זה מגביל אותי , כי זה לא נוח.
המעבר לאינסולין...גרם להורדת עוד תרופה משימוש..(פראווסטטין..) . האינסולין ושמירה על מזון, הוריד לי יפה את הסוכר.
אך...הפגיעה של התרופות...גרמה נזק עקיף אחר. הנפרולוגית , נתנה לי תרופות , שמשתחררות דרך הכבד ולא דרך הכליות.
כפי שאמרתי, האינסולין אפקטיבי...אבל משמין. כדי להורד את התוספת , צריך לעשות ספורט, הליכה ומאמץ פיזי וכאן חוזרים כאבי הרגליים.
ממה הם נובעים ומה ניתן לעשות?


תגובות

שלום לך,

יש להבחין בין מס' דברים שנבדלים זה מזה - האחד הוא תרופות שפוגעות בכליות באופן ישיר וגורמות להן נזק, השני הוא תרופות שאינן פוגעות בכליות, אולם מאחר והן מופרשות מהכליות, ככל שהתפקוד הכלייתי יורד, יש להפחית את המינון שלהן, ולבסוף תרופות שאסורות לשימוש מתחת לתפקוד כלייתי מסוים, מאחר והן מצטברות ברמות גבוהות מדי בדם, כי לא מתפנות ביעילות ע"י הכליות.

 

התרופות שציינת לטיפול בסכרת, שהופסקו ע"י הנפרולוגית, אינן תרופות שפוגעות ומזיקות לכליות, אולם אסורות לשימוש מעל קריאטינין מסוים. מטפורמין למשל אסור לשימוש כאשר הקריאטינין עולה מעל 1.5, ג'נואט למשל יש להפחית מינון ככל שהקריאטינין גבוה יותר, יש לעיתים להפסיק או להפחית מינון של סימבסטטין או פרוסטטין ועוד.. קרוב לודאי שזו הסיבה העיקרית בשלה הפסיקו חלק מתרופות אלו, ואולי גם אחרות.

אכן חשוב ביותר לשמור לאיזון טוב של הסכרת, לחץ הדם והשומנים בדם, וזאת כדי לנסות ולשמור על תפקוד הכליות לאורך זמן, ולהאט את קצב התקדמות מחלת הכליות. הפגיעה בכליות נובעת מהסכרת עצמה, ולא מהתרופות קרוב לודאי.

 

הכאבים ברגליים  יכולים לנבוע ממס' סיבות שדי שכיחות באנשים הסובלים מסכרת, תתכן פגיעה בעצבוב של הרגליים שנקראת נוירופתיה. בדר"כ זו מתבטאת בכאבים, נימול ושריפה, בעיקר בכפות הרגליים ודווקא בלילה הרבה פעמים. סיבה נוספת שיתכן שזה מה שיש לך, היא פגיעה בכלי הדם לרגליים, עם היצרויות וחסימות שלהם, מה שמוביל לכאבים שמופיעים בעיקר בפעילות גופנית ובמאמץ, אז צריכת החמצן והדם לרגליים גבוהה יותר, ואם יש היצרויות בכלי הדם לרגליים, זה גורם לכאבים שמצריכים הפסקת הפעילות ומנוחה עד שהם חולפים.

בכל מקרה, כדאי לברר את הסיבה לכך, ע"י בדיקה נוירולוגית ובדיקת כלי הדם.