מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדה התאהבות בזמן לקיחת לוסטרל

התאהבות בזמן לקיחת לוסטרל

7 תגובות


שלום רב,


התחלתי קשר חדש ויומיים אחריי תחילת הקשר התחלתי טיפול בלוסטרל. עליתי בהדרגה במינון ואחרי חודש וחצי הגעתי ל100 מ"ג (שני כדורים).


כשלקחתי את הלוסטרל הייתי מרוצה מהכל. הייתי קהה חושים (לדוג': אני זוכר שלא הצלחתי לבכות כשסבא שלי נפטר, הייתי קרוב אליו). לא הרגשתי צורך בקשר זוגי או בכל קשר אחר ולמרות זאת המשכתי את הקשר הזוגי.


קראתי על תהליך ההתאהבות והבנתי שבתהליך ההתאהבות משתנות באופן תדיר רמות הסרוטונין. אני מתקשה להבין איך ניתן להתאהב בבת זוג כאשר רמות הסרוטונין גבוהות באופן רציף כתוצאה מהלוסטרל. אני חושש שהטיפול התרופתי גרם לי לא להתאהב בבת הזוג שלי. זה מאוד מתסכל אותי.


האם אתה מכיר ביסוס מחקרי למה שאני כותב, כלומר שעצם נטילת הלוסטרל פגמה בתהליך ההתאהבות לבת הזוג שלי? האם נתקלת בטענה שלי אצל אנשים שלקחו לוסטרל?


 


בתודה,


אפי


תגובות

גולן-חרדות
18/11/13 17:50

אפי את הטענה הזאת הבאתי לידי ביקורת ושאלה אצל הפסיכיאטר המטפל שלי בטענה שכן גם אני חש שאני מסוגל אמנם להתאהב אך זה רגש לא מחזיק אצלי מעמד ויורד לי מהבחורה מאוד מהר וכל זאת על ציפרילקס אמנם ! היא אמר לי שיכול להיות שיש קשר בין הדברים (למרות שהיה לי ברור שיש) אני על כדורים כבר שש שנים בערך והנה הגעתי לגיל שלושים ושתיים וחצי לא נשוי לא מחזיק מערכות יחסים לאורך זמן . וכשאני מנסה להפסיק את הכדורים ולחזור לשיגרה קורים לי דברים נוראיים ואני מגיע לסף תהום פתאום תופעות חרדה קשים עד למצב של אובדנות . יתרה מכך בלי הכדורים אני גם לא מצליח להגיע לביצועים במיטה כמו שאני רגיל על הכדורים כי עם הכדורים אני פשוט מפלצת . ועכשיו ללא הכדורים הביצועים שלי ירדו ואני יותר חסר ביטחון במיטה ויש לי חרדת ביצוע . אז אני כבר לא יודע מה עדיף עם או בלי? בכל אופן החיים קשים !

ערן-ברקוביץ
18/11/13 19:29

שלום

 

אינני מכיר בסיס מחקרי לקשר בין התאהבות ל- תרופות ממשפחת ה- SSRI. אז אענה מתוך ניסיוני עם מטופלים. התרופה גורמת להשטחת המנעד הרגשי כך שמצד אחד חשים פחות עצב ולפעמים קשה לבכות (כפי שתיארת בתגובה למות הסב) ומצד שני אנשים גם מדווחים על שמחה שאינה מלאה או שאין פרצי צחוק כמו פעם, תגובות העצב והשמחה מתונות יותר. ייתכן  שהשפעה זו של הטיפול פגמה ביכולת ההתלהבות וההתאהבות.

 

חשוב לציין כי הסרוטונין (המושפע מן הלוסטרל) אינו החומר היחידי המביא לעוררות בהתאהבות ישנן חומרים נוספים כמו הדופאמין והאקוסיטוצין ועוד.

 

כדי להבדיל בין השפעת התרופה להשפעת בת הזוג. בחן את עצמך, מתי יותר טוב לך, איתה או בלעדיה?

מניסיוני, לאחר טיפול תרופתי קל יותר למצוא ולהיות בזוגיות מכיוון שהדיכאון או החרדה מהם סובלים ללא הטיפול, מהווים מכשול ביצירת קשרים ותחזוקם ולכן מומלץ לטפל.

ערן-ברקוביץ
20/11/13 22:46

שלום אפי שאלותייך יפות וטוב שיחקרו אותן. אני חושב שאתה מנסה להגיע לפתרון מדעי ומדוייק לתחושת ההתאהבות. האמת היא שאנו רק הולכים ומתקרבים להסבר המתאים והמדעי, אך נראה לי שאף פעם לא נגיע אליו במלואו. לגישתי, אנחנו הרבה יותר מאוסף ההורמונים והנוירוטרנסימטורים שמשתחררים ונקלטים בגופנו. גם כל אחד חש באופן שונה את כל תמהיל הכימקילים שמתשחררים בהתאהבות. אני חושב שאולי החקירות והספקות (שדרך אגב מאפיינות את טובי המדענים), במקום להבהיר את הרגשתך דווקא ממסכות אותה. הראש רוצה לחקור, אך אולי תנסה לבדוק ולשתף אותנו לגבי מה שהלב והבטן מרגישים...

תמ10
17/12/16 23:22

שלום לך, קראתי את מה שפירסמת והיזדעזתי לגלות שכדורים יכולים לחולל דברים כל כך נוראים והאמת שגם לא הייתי מאמינה לך ,אם זה לא היה קורה לי, בדיוק אותו דבר, כל הזבל שהפסיכאטרים נותנים וכל האמת על החומרים המסוכנים והפגיעה הקשה לאורך כל החיים כתוצאה מכך יצאו לאור בקרוב,  אל דאגה פשעי הפסיכאטריה יתגלו בקרוב , המחשבה שפגעו בתהליך כל כך טבעי וחשוב ,המחשבה על  כך שאדם לא יכול להתאהב במשך כל חייו בעקבות כדורים שנותנים כביכול בשם הרפואה מזעעזעת אותי , זאת פגיעה קשה באיכות החיים , באושר, בשמחה וכמובן בנפש . לא רק זה , זה חילול של אלוקים , חילול של תהליך טבעי שאלוקים ברא, חילול הנשמה הקדושה שלך שאלוקים יצר, אני לקחתי סמים פסכאטרים מאז אני לא יכולה לא להתאהב ולא להימשך מינית , וגם לאחר שהפסקתי עם הטיפול. זאת אומרת לצערי שנשמתי נלקחה ממני בטרם עת , החוויה הזאת גרועה יותר מאונס, לא רק זה מאז הטיפול הפסיכאטרי ,אני חשה תסמינים של נאנסת, רוצה למות כל בוקר , כל דיבור על מין מכאיב לי רגשית , מהמחשבה שלא אוכל להתאהב, שאין שום סיכוי לתקן נזק לקולטני י דופמין, ואם אפשר לעשות זאת אני מבקשת תגובה של הפסיכאטר כאן בפורום שיגיד שאפשר לתקן דבר כזה. (כמובן שאי אפשר,אבל אין לו בעיה לשקר ולהכחיש, מלבד במקרים שבהם יותר מידיי אנשים טוענים שהם חווים את אותו הדבר.)כמו במקרה הזה. לפחות הוא לא מחק את ההודעה שלך מהפורום בכדי להכחיש. אחרת ממה הם יתפנסו?,  הייתי נערה תמימה בת 17 מאז גיל שבע עשרה שסוממתי על ידי הפסיכאטר בסמים פסיכאטרים ושלא יעזו להגיד עכשיו שאלה תרופות כי זאת רמייה, הסמים של הרחוב דומים מאוד בפעולתם לסמים הפסיכאטרים, זה כמו שהתרופות אריוס וטלפסט הם מאותה המשפחה ופועלים באופן דומה. רק לצערי אף אחד לא הפך ל-א מיני מסמים רגילים ככה שהסימום הפסיכאטרי פוגע הרבה יותר באיכות החיים ופגיעותיו קטלניות. מה שאתה מתאר הוא חמור ביותר ופשע לכל דבר. למעשה הדבר הזה משתווה לרצח ולאונס ולצערי אני לא מגזימה. המחשבה שאדם לא יכול להתאהב היא מספיק קטלנית, נאנסת יכולה להשתקם ואתה לא. וגם אני לא. השאלה מי לוקח אחריות על הפשעים האלה ועל כל הנזקים , מי מטפל בחולים פסכיאטרים לאחר שנפגע להם הזיכרון כתוצאה מהסמים הפסיכאטרים,  וזה יופי שמציגים תופעות לוואי,האם בכלל מתייחסים לטענותיהם? , למה לא שמעתי על אף אדם שטופל לאחר שחווה נזק מסמים פסיכאטריים על ידי נוירולוג?  או על ידי מישהו משהו? הייתי ילדה בת שבע עשרה שכל החיים היו לפנייה ,  שנקטפה בטרם עת וועכשיו אין לי כלום , לא שווה לחיות בלי להתאהב, אגב התאהבות אולי יכלה להוציא אותך מהדיכאון בקלות וגם יותר מהר. אגב לדעתי אתה לא יכול להתאהב בגלל פגיעה מוחית, אישה=גירוי, תגובה=אין. כמובן כתוצאה מהסמים הפסיכאטריים.

נורית-בר
17/01/17 8:52

היי,
אנני יכולה שלא להגיב על דברייך.
את מאשימה את כל העולם ואת הפסיכולוגים והפסיכיאטרים ולמה את לא מאשימה את עצמך כי את ממש לא מנסה לעזור לעצמך.
הכדורים באו לאזן את בעייתך ולא לפגוע ביום שתשני את גישתך לנושא ולא תסחפי לשטויות שאנשים כותבים אני בטוחה שתחיי בשלום עם התרופה.
הרבה בריאות...

ללוסטרל ולכל התרופות הפסיכיאטריות כולל מעכבות ספיגת סרוטונין אין שום השפעה על התאהבות , אין לסרוטונין קשר להתאהבות זה לא מונע התאהבות זה לא פורסם באף כתב עת מדעי לא פגשתי בזה ולא שמעתי מעמיתי. להפך פגשתי מטופלים שבעקבות הלוסטרל חלה הפחתה של החרדה והעיזו להתאהב ועוד איך

נויה10
04/12/17 20:23

דר. רפי שטרייכר, מאד מנחם מה שכתבת. ונשמע מאד הגיוני (קצת נלחצתי לקרוא את הפוסט הזה ומה יהיו התגובות לזה) אני התחלתי לוסטרל לפני שבועיים ויום, ההסתגלות מאד קשה לי, אמנם התופעות לוואי הקשות עברו.. אך עדיין הדיכאון וההתקפי חרדה עדיין קיימים. אני ממשיכה להתייעץ עם הפסיכיאטר שלי תוך כדי העלאת המינון. (היום על 50 מ״ג וככל הנראה יעלה ל 100 עוד שבוע) תחושה קשה כזו כאילו זה לא יעבור לעולם. פחד מוות! עד מתי אני צריכה לחכות כדי להרגיש קצת יותר מחוזקת, מאוזנת..? איך באמת יודעים שהכדור יעבוד? אני יודעת שלכל אחד זה שונה, אבל בכל זאת... אשמח מאד להתנחם בדעותך. ממש קשה!