מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהחששות קיצוניים אצל בן הזוג

חששות קיצוניים אצל בן הזוג

עצובה
31/08/14 7:55
6 תגובות

שלום,



אנו זוג עם ילדים קטנים.



בשנה האחרונה בעת שהייתי בהריון, בעלי (בן 36) החל לסבול מידי פעם מדאגות רבות.



לרוב הן קשורות בתחום הבריאות שלו, של הילדים ואולי שלי.



מידי פעם הוא יכול להיות מוטרד שעות רבות (לרוב זה קורה בלילה) ממחשבות שברור לו שאינן רציונליות.



הוא פנה לרופאת משפחה וקיבל תרופה לטיפול מיידי בשעת חירום ותרופה  לטיפול שגרתי.



במשך זמן לא ארוך (חודשיים שלושה) לקח את הטיפול הארוך (למרות שלא אמרתי לו, חשתי שזה מכהה אותו)



אך לא התמיד, אולי כי גם הוא כמוני מסרב לקבל שזה מצב קבוע.



כאשר הוא חווה התקף כזה של מחשבות איומות, הוא עצוב ומתוסכל מהרגשת אין האונים.



ואני, רוצה לתמוך בו וגם מאוד פוחדת, האם זה העתיד שלי? שלנו? ילדים קטנים ובעל שצריך ללכת על ביצים לידו?



שצריך לדאוג מה הוא יקרא היום באינטרנט? מה אימו תאמר לו בטלפון? שאסור לי לשתף אותו במחשבותיי מחשש שישבר? לא שיתפתי את משפחתי וחברותיי כי אני חוששת משינוי ביחסם אליו ומסיטגמה כלשהי, במיוחד שקשה לי לדמיין שזה לא יעבור.



לאן כדאי שהוא יפנה? לאן כדאי שאני אפנה?



תגובות

רונן-חן
31/08/14 9:02

הרופאת משפחה נתנה טיפול, אך לא התמדתם. ראשית צריך ללכת לרופאת משפחה ולהתחיל בטיפול. ולהתמיד ולזכור. אחר כך תוכלו לחפש טיפולים אחרים ואולי תוכלו ללא תרופות. אבל קודם הטיפול של רופאת המשפחה. אני כותב ברבים כי אני חושב שלמרות שמדובר בבעיה של אחד מבני הזוג שניכם מושפעים ממנה...

בן-דויד
31/08/14 18:48

אולי תנסו לתת לו מחשבות אחרות שיחלישו את המחשבות הרעות, כמו על דרכים יעילות לשמור על בריאותכם. עזרו לו לחשוב חיובי. הוכיחו לו גם כן שאתם מסוגלים לשמור על בריאות ושאתם מגנים עליו ועל בריאותו.

 

אנונימי-64
04/09/14 19:18

שלום

עושה רושם ממה שכתבת שיתכן ובעלך סובל מחרדה מסויימת. בחרדות אפשר לטפל והטיפול מאד עוזר, יש טיפולים בכדורים אבל יש גם כמה סוגי טיפולים שהם בשיחות ותרגילים ולא כדורים והם עוזרים נהדר.

את יכולה להרגיש נוח דווקא כן לשתף אחרים במה שקורה ולבקש את עזרתם בהבנה ולפעמים אפילו בעזרה לך בזמנים שההתמודדות קשה לך, זה רק יועיל. הרגשת אין האונים שדיברת עליהה היא בעיקר כי חשבת בטעות שזה מצב קבוע ושאין מה לעשות, לשמחתך את יודעת עכשיו שזה לא מצב קבוע ושיש מה לעשות ובהצלחה רבה.

אנשים מסוימים רגישים יותר לאפשרות להפוך להיות חרדתיים, זו תכונה מולדת ומי שנולד עם הפוטנציאל הזה יכול לפתח חרדה, זה לא שהוא עשה משהו לא נכון זו פשוט תכונה שהיתה קיימת ועכשיו פרצה החוצה ואי אפשר להאשים וזו גם לא בושה. זה בדיוק כמו להיות רזה או שמן או גבוה או נמוך, ככה זה וזה מה שיש (אבל אפשר לשנות ולהקל)

תבדקי מעט על טיפול קוגניטיבי התנהגותי ועל טיפול בדמיון מודרך וכדומה

עידן

 

עצובה יקרה. התשובה היא לא!!! - זה לא צריך להיות העתיד שלך לא של בעלך ולא של הילדים. בן זוגך סובל מחרדה - זה מצב שדורש טיפול. הטיפול הטוב ביותר הוא זה המשלב טיפול תרופתי וטיפול נפשי. אינני בטוחה, שרופאת המשפחה התאימה לבעלך את הטיפול התרופתי הנכון לו ובנוסף, הטיפול התרופתי איננו מספיק - חשוב מאוד, שהוא יקבל טיפול ואת תקבלי תמיכה וייעוץ כייצד לנהוג נוכח התקפי החרדה שלו. חרדה כמו זו שאת מתארת ניתנת לטיפול ויכולה גם לחלוץ או לפחות באופן משמעותי. יש ללכת לפסיכולוג המתמחה בחרדה ולפסיכיאטר שזו תחום אחריותו. חשוב שלא תשלימי עם המצב ותעודדי את בן זוגך לחפש פתרונות . מה דעתך?

דליה16
06/09/14 7:22

תודה לכולכם. אברר איך מגיעים לפסיכולוג או פסיכיאטר (ואיך יודעים אם פסיכולוג או פסיכיאטר)

את יכולה לפנות דרך קופת החולים שבה את נמצאת - לקחת את רשימת הפסיכולוגים מן הקופה ולבחור פסיכולוג, שמתמחה בחרדה. באותו אופן ניתן להגיע גם לפסיכיאטר - פסיכיאטר הוא כמו כל רופא מומחה. אחת הדרכים היא להגיע דרך המלצות של חברים אשר סיפרו על טיפול מצלח או קשר טוב עם מטפל. דרך נוספת היא ע"י בדיקה באינטרנט - -שיטוט מהיר באינטרנט מעלה שמות של פסיכיאטרים רבים העוסקים בנושא והמלצות של גולשים. נכון, ששום דבר לא מבטיח להגיע לאדם הטוב ביותר אבל צריך להתחיל מאיפשהו....מה דעתך?