מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדה התמודדות עם מתמודד

התמודדות עם מתמודד

עדינה
09/03/15 8:14
5 תגובות

בני(21) סובל מהפראות אישיות עם התנהגות אנטי -סוציאלית ...שקרים,ניצול,בזבוז ...לאחרונה מרגישה שאין בי כח להתמודד. הוא לא משתף פעולה ולא מטופל (את התרופות לוקח חלקית) אין מעקב של ע"ס או רופא .למרות שקיבל "סל שיקום" ,לא מוכן לשתף פעולה.בגלל זה,אני לבד ב"מערכת מתוסכלת ולא מוכנה לתת לו מה שהוא לא רוצה".



מיותר להגיד שאין בי  יכולת לדבר איתו.



לשים לו גבולות זה בלתי אפשרי!שאלה שלי :איך מוצאים אותו מהבית למסגרת מתאימה בלי לגרום לו להרגיש  "נתישה"? איך לעזור לו?



אם יש לכם ניסיון או יכולת ליעץ אקבל כל עצה כדי לצאת ממעגל הרסני זה.



תגובות

בחור-ביישן
09/03/15 22:20

אחד מהשירותים של "סל שיקום" זה דירה, בדר"כ זה הוסטל (סגור או פתוח) או דירה מיוחדת עם שותפים כאשר עובד סוציאלי מבקר בתדירות מסויימת (בדר"כ פעמיים בשבוע, אבל אם צריך יותר אז אפשר לבקש יותר) נסי להשתמש בזה, אני רוצה להשכיר דירה בשביל עצמי ולהשתמש בזה. שיהיה בהצלחה, הלוואי שהצלחתי לעזור.

adina
10/03/15 7:24

בחור ביישן  תודה

ידוע לי מה שציינת אבל זה לא עוזר כי הוא לא מעוניין לעבור למסגרת מסוג הוסטל או דיור מוגן. מצד שני ,חייבים להתחיל עם סדר יום ומעקב מסויים כדי ללמוד מיומנויות וטיפול אישי וביתי,אין איך לעזור לו אם לא רוצה בכך או רואה בכל אחד בחסר אמוןכבוד.

בחור-ביישן
10/03/15 16:14

עדינה יקרה,

מה שאני מציע זה לחפש קואצ'ר (לא פסיכולוג) שידבר אל ליבו ועל ידי כך ילמד אותו לקחת אחריות על החיים שלו, זה שווה לנסות, זה מה שעזר לי.

עדינה, את בפני התמודדות מאד מורכבת. זה לא קל להעמיד גבולות בפני הבן, אבל מתאורך אני שומע שלהמשיך להיות 'עדינה' לא מועיל, לא לך, וגם לא לו. הייתי מציע לך להעזר בקרובים ובבני משפחה, ולהבהיר לו שעליו לצאת מהבית לפתרון כמו דיור מוגן. כרגע רגשות האשמה, והחשש להתפש כ'נוטשת' מעכב פתרון מתאים יותר לכולם. אם אינך יודעת כיצד לממש את זה, באמת אולי כדאי ללכת לייעוץ לעצמך. נסי לקרא באינטרנט על 'הסמכות ההורית'- אולי זה יתן לך כיוון.

רחל47
10/03/15 21:14

עדינה יקרה,

המצב שאת מתארת נשמע קשה ביותר עבורך, כי יש פה גם מצב נפשי קשה מאוד של הבן, גם חוסר מוטיבציה שלו לקבל עזרה, וגם רגשות קשים וסותרים שאת מתמודדת איתם, תסכול, אשמה, חוסר אונים.

נשמע שכדאי להתחיל מלחפש כתובת עבורך. כמו שאמרת, יש פה התמודדות שהיא גם שלך.

לא אמרת האם יש קושי כלכלי או באיזה אזור בארץ את חיה ולכן קשה לי להמליץ על כתובת ספציפית אבל אני חושבת שחיוני במצבך לדבר עם מישהו שיוכל גם להיות אוזן קשבת עבורך וגם לספק קצת הנחיות פרקטיות בנוגע לאיך לפעול מול הבן שלך, כדי לקדם את מצבו ואת מצבך.

מעבר לאנשי מקצוע, נשמע לי שכדאי גם לערב אנשים סביבך, קרובי משפחה, חברים, שכנים, לספר על המצב, לשמוע אולי יש להם רעיונות ודרכים לעזרה. הרבה פעמים כאשר יש דינמיקה משפחתית שבה אחד מבני המשפחה מתנהג באופן נצלני ומניפולטיבי, שאר בני המשפחה נוטים להסתיר את המצב ו"לא לכבס את הכביסה המלוכלכת בחוץ". אני לא יודעת אם ז המצב אצלך, אבל נשמע לי שכדאי לערב אנשים במה שקורה בבית ובינך לבין הבן, כדי לא להיות לבד עם הדברים. לפעמים אפילו זה ששוברים את מחסום השתיקה והבדידות יכול להתחיל וליצור שינוי.