מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.

תודה

4 תגובות

לכל מי שברך אותי על קבלת הדוקטורט, ברכות שנשזרו בפוסט של אחד מהחברים, הרבה תודה.


תגובות

מיכה יקר. אולי תספר לנו קצת על עבודת הדוקטורט שלך?, מה חקרת?

אורית, אני מנסה לענות מהסלולרי וזה לא פשוט. פעם שלישית הועפתי החוצה. מכל מקום, עבודת הדוקטורט עוסקת בדיון באפשרות הכנסת הדיאלוג האתי לתיאוריה ולפרקטיקה הפסיכואנליטית. אפרט במסר נוסף למה הכוונה.

עבד. הכוונה הינה האם יש מקומות שעל המטפל להתנצל בפני המטופל על עוול כלשהו שגרם לו. הסוגיה לא פשוטה מאחר ומטופלים חשים לעתים לא רחוקות שנגרם להם עוול בידי המטפל, ותפקיד הטיפול להעמיק הבנה למקורות הרגישות והפגיעות, ולא להתנצל כל הזמן) . בעבודה שלי עסקתי במורכבות הזו- מתי בכל זאת התנצלות, שהינה מהלך מתוך דיאלוג אתי, מתבקשת.

הי מיכה. זה נשמע נושא מעניין וחשוב ביותר. אני מוצאת את עצמי מתנצלת בפני מטופלי לא אחת. אפילו על עצם העובדה שלעיתים אינני יכולה לסייע להם. השאלה היא מדוע ההתנצלות מונעת חקירה מאוחרת יותר של מקורות רגישותו של המטופל.?