מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדה חרדות וחוסר שקט נפשי

חרדות וחוסר שקט נפשי

06/12/15 18:10
12 תגובות

הי אני עמית בן 25, סובל מחרדות באיזור ה10 שנים, לוקח פאקסט באיזור ה5 שנים כדור  של 20 מ״ג. 



סובל מחרדות יומיומות המפריעות לי בתפקוד מחוץ לסדר יום (פגישות מחוץ לאיזורים שאני נמצא בהם ביום יום, טיולים, נסיעות, טיסות, ספורט) רוב הפחדים מתעסקים בהרגשות של מה יקרה ואם יקרה, ומה קורה לי כשאני מרגיש ככה או ככה. אני כל החיים סובב סביב ההרגשות סביב פעימות הלב, ואני מרגיש כמעט כל יום מס׳ פעימות מוקדמות ולפעמים לא סדירות שמאוד מאוד מדאיגות אותי ומפחידות אותי, ובגלל זה אני הולך למעקב כמעט פעמיים כל שנה לכל סוגי הבדיקות ולשמחתי הכל בסדר, אין שום הגבלה ושום בעיה, למרות שמצאו בהולטר שינויי קצב אבל רשום שהם לא משמעותיים.



ככה אני מעביר את היום יום שלי בפחד מכל פיפס שאולי יקרה לי משהו מהלב, או שאני פתאום אני אאבד שליטה על עצמי ואתעלף או שלא אוכל להרגיע את עצמי. 



 



לאחורנה אני מרגיש מאוד לא בנוח עם עצמי והרבה פחדים מלווים אותי ביום יום ויותר דאגות וחרדות סביב מה שקורה איתי, ואני מרגיש שאני חייב עזרה. הכדורים אכן מאזנים אותי אבל לא גורמים לי להיות בן אדם אחר, וניסיתי בעבר כמה שיטות טיפול כמו פסיכולוגים וcbt ולא ככ התחברתי לזה. כנראה כי הייתי יחסית צעיר. היום אני מוכן לנסות ולהתמיד כי אני באמת במצב שזה מפריע לי בחיים ועוצר אותי מלעשות הרבה דברים שבחור בגילי עושה. 



אשמח לקבל תשובות ועצות איזה טיפולים מומלץ, איך להתחיל, אם יש אנשים באותו מצב כמוני גם אפילו מירושלים שעברו או עוברים את זה ומעוניינים לעשות את זה יחד או לשמוע חוויות מטיפולים שונים. אני מחפש הרבה באינטרנט ולא מוצא ככ. בני המשפחה ובת הזוג כל הזמן אומרת לי זה תלוי בך ואתה צריך לשנות אבל אני נמצא ככ בחור עמוק שאני לא יודע מאיפה אפילו להתחיל ואיך לעשות את זה. 



תגובות

אנונימי-64
06/12/15 18:31

שלום עמית

אכן טיפול קוגניטיבי התנהגותי יעיל מאד לחרדות, יש ספרים בנושא שאתה יכול לקרוא ולטפל בעצמך או ללכת למטפל שיעזור לך להתמיד במטלות, גם אימון אישי ממוקד יכול מאד לעזור אבל בתנאי שהמאמן מבין בחרדה (יש דמיון בין אימון לטיפול הקוגניטיבי התנהגותי). צודקים אלו שאומרים לך שזה תלוי בך, זה באמת כך רק שצריך לעשות את הצעד הראשון ולהתחיל לטפל (את הצעד עשית כי הנה אתה שואל כאן) בבעיה. מה שמשמח זה שיש פתרונות נהדרים לטיפול בחרדות ואחרי שתתאמן זמן מה הן יחלשו מאד ואפילו יעלמו (או שהמשמעות שלהן תהיה כלום). תתחיל בללכת לספריה ולקרוא על הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי 

amitamit
06/12/15 22:55

תודה על התגובה . יש מטפלים מומלצים בירושלים ? ואיזה ספרים מומלצים שידועים בתחום?

גולן-חרדות
07/12/15 4:12

עמית ידידי אני מבין לגמרי איך אתה מרגיש שכן חוויתי את כול מה שאתה מתאר בשבע השנים הראשונות מאז התחילו לי ההתקפים ותופעות החרדה הכללית שיצאו מכלל שליטה וניהלו לי את החיים. 

ויש 3 כללים שיעזרו לך לעבור את כול המכשולים שאתה מתאר ויקלו עליך מאוד אם תשנן.

כלל מספר 1: אתה לא תמות,תשתגע,או תאבד שליטה מהתקף חרדה וזה מעולם לא קרה.אם תתעלף (נדיר) זה בגלל הלחץ של ההתקף המוביל אותך להיפרוונטילציה (נשימה לא נכונה בהתקף עושה סחרחורת ותחושה של עוד רגע אתה מתעלף). פשוט תרגיע את עצמך ושתמיד יהיה עליך כדור הרגעה כמו קלונקס או אלפרליד או לריוואן. ככה לא משנה איפה תיהיה ברגע שאתה מתחיל לקבל התקף תיקח את הכדור וזה ירגיע אותך ואת ההתקף מייד!  וזה גם יתן לך תחושת ביטחון. שכן לא משנה איפה אתה וכמה אתה רחוק מהבית הכדור שיציל אותך מהתקף תמיד איתך. וזה יקל לך את חרדת הציפיה.

(חרדה מהתקף שמובילה להתקף)  

כלל מספר 2 : כול התקף חרדה קשה ככול שיהיה לא אורך יותר מעשרים דקות! 
 

כלל מספר 3 : כדורים הם לא טיפול בבעיה! הם גשר . גשר להרגשה יציבה יותר על מנת  להתחיל את הטיפול בבעיה עצמה. CBT ושיחות  עם מטפל שתתחבר אליו זה חשוב .והתמדה ורצון לטפל ולנצח את זה 

בהצלחה 

amitamit
07/12/15 9:26

תודה גולן , אשמח לשמוע איך אתה יצאת מזה ובאיזה טיפולים נעזרת ?

גולן-חרדות
07/12/15 14:43

אני רחוק מלצאת מזה לצערי כי עוד לא עשיתי את הטיפול שאני שואף לעשות בגלל מצב כלכלי . אבל אני יכול להגיד לך שברגע שהבנתי את שלושת חוקי היסוד האלו ההתמודדות קלה לי יותר אני אני מטייל רחוק מהבית ללא חשש טס לחול וגם ההתקפים שלי קלים יותר ומה שנישאר לי זה לטפל בשורש הבעיה . כמו CBT להפרעות חרדה ושילוב של רפואה משלימה . עובד על זה עדין במסגרת הרפורמה אני מאמין שאני אקבל טיפול מהר יותר

amitamit
07/12/15 15:19

שמח בשבילך שאתה יודע להתמודד לבד =]nאיזה רפואה משלימה אתה לוקח ? אתה מטופל בכדורים?

גולן-חרדות
07/12/15 15:40

אני כרגע על מירו 30 מ'ג וציפרילקס 5 מ'ג . עוד לא התחלתי טיפול אבל אני שואף לעשות cbt בשילוב של ביופידבק. בינתים מרגיש בסדר על הכדורים אבל אני לא נושם נכון וזה ממש מציק לי וגם בזה אני צריך לטפל

אנונימי-64
09/12/15 22:09

גולן סי בי טי לא מטפל בשורש הבעיה, הסי בי טי הקלאסי אפילו מתנגד לבדיקה אחורה מה הגורם לחרדה והטענה היא שזה סתם מעכב את התהליך. יחד עם זאת מנסיוני דוקא בדיקות עומק לגורם המחולל של המועקה /חרדה ראשוניים יעילים ביותר ברם זה לא ה סי בי טי הקלאסי (סתם לידיעה)

גולן-חרדות
10/12/15 9:17

אני מבין את זה ולכן אני יפנה לזה בגישת סכמה תראפיה כמו שגילת רשמה כאן למטה

גילה-פז
09/12/15 22:22

עמית שלום,

לגבי טיפולי CBT , זהו טיפול מומלץ ויעיל מאוד, לטיפול בחרדה. אכן CBT קלאסי לא נוגע בשורש, אך ישנן גישות מורחבות יותר המשלבות CBT, עבודה על טכניקות הרגעה, קבלת כלים ויחד עם זאת, עבודה וחזרה לשורש הבעיה. זהו טיפול הנקרא "סכמה תראפיה". אגב, גם מטפל מנוסה ב CBT, מתחיל עם העבודה על הסימפטום ובהחלט מגיע לשורש הבעיה ואז הטיפול מעט ארוך יותר . מומלץ שתברר מול המטפל אליו תתקשר. 

לגבי ספרים, אני יכולה להמליץ לך על שניים טובים:

"בוחרים להרגיש טוב"  הוצאת פסגות

"להפחיד את הפחד" - הוצאת פסגות

בנוסף, או במקביל לטיפול , ממליצה להתנסות בקשיבות, מדיטציה. אלו תרגולים אשר מאפשרים התבוננות מפרספקטיבה אחרת, על המחשבות האוטומטיות, הנתפסות בחרדה כעובדות (למרות שרובן הגדול, הן מסקנות/השערות). 

אשמח להגיב אם יהיו לך עוד שאלות . 

חג שמח

amitamit
11/12/15 4:44

תודה גילה . אלך לרכוש את הספרים . nלגבי המדיטציות, זה דבר שעובדים עם מטפל או לבד? אם כן , זה חלק מהcbt או משהו נפרד? עשיתי בעבר אצל פסיכולוג טיפול בהרפיות, אבל לא התחברתי לזה בכלל....

גילה-פז
11/12/15 12:24

עמית, 

לגבי המדיטציות אם אינך מתחבר זה בהחלט מובן. משום שמי שחי בחרדות חייב להיות בשליטה כל הזמן ולרוב "נלחם" בחרדה. מדיטציה או קשיבות עובדים על עיקרון אחר לגמרי, שם לא עושים כלום, מתבוננים ולא נבהלים. זה הפול מה doing ב CBT. לכן מובן שיהיה לך קשה להתחבר ומדובר בזמן תרגולים עד שתרגיש שזה עוזר. רצוי לעשות זאת בקבוצה ייעודית לזה ניתן גם לצפות ב Youtube' ישנם סרטונים של קבאט זין. 

בנוסף, ישנה קבוצה שמתחילה בעוד כ שבועיים-שלושה, במרפאת היבטים. הקבוצה מנוהלת ע"י איש מקצוע, מטפל קוגניטיבי  התנהגותי מוסמך ועוסקת  בוויסות רגשי בשילוב טכניקות קוגניטיביות , התנהגותיות , קשיבות, קשיבות מרוחקת והרפיות. זוהי קבוצה טיפולית שנמשכת כ 20 מפגשים, אחת לשבוע. העלות היא סימלית. 

אני שולחת לך לינק של הקבוצה, תוכל גם להתקשר לקליניקה ולברר פרטים. תוכל גם לשאול אותי, אם יהיו שאלות נוספות. 

http://www.hebetim.co.il/emotion/

שבת שלום