מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדה חרדות והפרעות שינה

חרדות והפרעות שינה

17/04/16 15:47
2 תגובות



שלום,

 אבי,  בן 95, ניצול שואה, עצמאי פיסית וקוגנטיבית, למעט בעית הליכה שהחלה לפני מספר חודשים (בשל חולשת שריר גלוטיאוס) מה שהביא למספר נפילות ובעקבות נפילות אלו אנו עדים  לירידה בולטת בתפקוד הנפשי – חרדות מנפילה חוזרת, חוסר ביטחון שלא היה קיים כלל בעבר ואפילו מזהה אצלו סימנים לדיכאון (מתגורר עם אמי שמהווה אור בחייו אך חלתה באלצהיימר).

בחודשים האחרונים אבי מתקשה מאד להרדם בלילות – יתכן בשל המחשבות, החרדות, אולי זכרונות העבר, הלחץ בשל מצבה של אמי וכו'.

נוטל שנים רבות מאד כדורי שינה אך לאחרונה, למרות כדורי השינה, השינה אינה טובה כלל וכלל, מתעורר באמצע הלילה, לא מצליח להרדם שוב לדבריו וכך שבשעות היום נוטה להירדם.

נטל בעבר בונדרומין, עבר לאמביין, כרגע עבר לנוקטורנו (אימובאן) ומחכים לכדור הפלא החדש...

נוטל מספר כדורים: ויפאקס (75 מג), אופמרדקס, ונורוטון, ספירונולקטין, אבדרט, קומדין, נורמלול, סימוביל (10 מ"ג), נוקטורנו או אימובאן.

מה ניתן לעשות כדי לשפר את איכות השינה שלו? האם הסטטינים יכולים לפגוע בפעולת כדור השינה ואולי לשנות את מועד נטילתם ולא לקחת יחד עם כדור השינה לפני השינה?

האם כדאי אולי להחליף את כדור הויאפקס (בבוקר) אותו נוטל מספר שנים לצורך הרגעה בכדור אחר?

תודה





בברכה,

תגובות

טל-מוזס
17/04/16 21:34

רון היקר,
ראשית, בריאות לאביך ואריכות חיים. לגבי התרופות אפשרות אחת היא להתייעץ בקבוצת תרופות באתר, אבל ההמלצה שלי היא לא לוותר על רופא משפחה ואם צריך פסיכיאטר לצורך איזון תרופתי היות ומספר רב התרופות שהוא נוטל.
מעבר לכך לנוא החרדות או הדיכאון אם הוא רוצה יש טיפול חינם (ממה שידוע לי ) בעמך לניצולי שואה (ולעיתים גם לדור שני)
www.amcha.org/telaviv
איך זה נשמע לך?

רון יקר. הייתי מציעה לשאול פסיכיאטר המתמצא בגיל המבוגר שכן בגילאים אלו ישנן תגובות שונות ודרושה חשיבה מעמיקה וידע על מנת להתאים בין כל התרופות.