מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםקומאדין

קומאדין

11/08/13 21:51
11 תגובות

מי יודע מה זה קומאדין ?


תגובות

BENO1952
11/08/13 22:48

smiley אם א' או בלי א'..

שלום לך

קומדין זו תרופה לדילול הדם. היא ניתנת במצבים בהם רוצים למנוע קרישת יתר של הדם, כמו במחלות עם קרישיות יתר, פרפור פרוזדורים, תסחיפים של קרישי דם ועוד.

לורי-ברון
11/08/13 23:04

בנו  הא'  באמת אחרון  בסדר העדיפויות  של הקומאדין .  (תיכף תבין )

 

ד"ר נעמי לוין ?   הקומאדין בשימוש גם אצלנו ?   רושמים אותו בקופת החולים ?    

הקומדין בשימוש גם אצלינו בארץ, אם זו השאלה וכמובן שהוא נרשם בקופת החולים כשהרופא סבור שצריך לתת אותו

לורי-ברון
12/08/13 6:38

גם אם זה רעל עכברים ?  אין איזשהו תחליף ?  משהו אחר שאפשר להמליץ ?

 

Warfarin (also known under the brand names Coumadin, Jantoven, Marevan, Lawarin, Waran, and Warfant) is an anticoagulant normally used in the prevention of thrombosis and thromboembolism, the formation of blood clots in the blood vessels and their migration elsewhere in the body respectively. It was initially introduced in 1948 as a pesticide against rats and mice and is still used for this purpose

 

 

זה מויקיפדיה כמובן

 

בברכה לורי

יש הרבה תרופות שבמקור הופקו מצמחים והן רעילות מאד, קטלניות אפילו.. הן אפילו ״טבעיות״/״צמחיות״, ובכל זאת בתהליכי הייצור שלהן הצליחו ליצור תרופה שהוכחה כיעילה ובטוחה מספיק לשימוש. קומדין פרט לכך שבמינון עודף עלולה לגרום לדימום, מעצם מנגנון הפעולה שלה, ולכן מנטרים בבדיקות דם את הקרישה על בסיס קבוע, זו תרופה ללא תופעות לוואי ובטוחה יחסית.. כל הכמותרפיות למשל הן רעלים שבאופן מכוון ״הורגים״ תאים, גם של הגוף, אז? לא משתמשים בהן? לא שוות את הצלת החיים פעמים רבות?

אנחנו גם אוכלים רעל לפעמים, ונושמים המון רעלים..אז נפסיק? 

 

אני לא מוצאת טעם בעקרון לפרובוקציות אנקדוטליות מהסוג הזה ..

אבל זו דעתי האישית, שאיננה קשורה לרפואה כלל(:

 

לורי-ברון
12/08/13 7:39

זאת בדיוק הסיבה בגללה שאלתי אם אין דרך אחרת או משהו אחר להמליץ.   היות הטענה אנקדוטלית אינה גורעת מתוקפה . 

 

אני חושבת שהרפואה הכל כך המתקדמת אצלנו בארץ יכול לנתב את עצמה למציאת פתרון אחר מזה שהוא או למות  בבת אחת מהמחלה או למות לאט לאט מהתרופות .  וזו דעתי האישית וגם היא לא קשורה לרפואה כלל :-) 

 

אין בפרסומי משום הפרובוקציה.  המטרה היא ליידע . 

 

בברכה לורי

לורי,

את צודקת לגמרי שתרופות הן כמעט תמיד חומרים שאינם ״בריאים״ מעצם כך שהן מתערבות בהליכים פיזיולוגיים של הגוף, כך הן פועלות, זה מה שיש היום בידי הרפואה הקונבנציונלית, וכל מולקולה שיפתחו, והיום הרבה מהן מפותחות במעבדה באופן גנטי/ביולוגי, היא לא טבעית וכמובן שבמינונים עודפים רעילה. איך למשל את חושבת שקומדין פועל כרעל עכברים? קחי תרופה שנותנים לדילול הדם, רכזי אותה במינון פי עשרות ומאות מהמינון הטיפולי, וקבלי רעל.. זה יגרום פשוט לדימום עד מוות! אני מניחה שכך אגב גילו את התרופה.. מצאו שעכברים מתים מחשיפה אליה, ניתחו אותם וגילו כי הן דיממו למוות. ואז, קם אדם חכם או כמה כאלו, וחקרו כיצד זה קורה, וכשגילו את המנגנון אמרו לעצמם, שהנה זו יכולה להיות תרופה נהדרת כדי למנוע בדיוק את ההליך ההפוך של קרישת הדם, בכאלו שיש להם מחלה שגורמת לכך.. אז הם ערכו אינספור ניסיונות בבעלי חיים, וכשחשבו שמצאו את המינון המתאים להשגת האפקט הרצוי של דילול הדם, ללא דימום למוות, עברו לניסויים קליניים בבני אדם וכך הוכיחו את יעילות ובטיחות התרופה. זה התהליך עד לאישור כל תרופה חדשה! ההמצאות הגדולות ביותר ברפואה נמצאו כך אגב..

 

זה לוקח בממוצע 15-20 שנה מהמצאת או מציאת מולקולה פוטנציאלית ועד לאישור תרופה לשימוש קליני. מרבית המולקולות כלל לא מגיעות לאישור, כי זה נופל בדרך.. רק אחת מיני אלפים רבים הופכת לתרופה בסוף. אגב, תהליך זה ממש לא נעשה עם כל הטיפולים ההומאופטיים/משלימים למיניהם.. שם זה פרוץ לחלוטין. 

 

כמובן שמי שלא רוצה ליטול תרופות לא חייב לעשות זאת. הבחירה נתונה בידי כל אחד, כמיטב הבנתו ואמונתו.. כל אחד יחליט האם הוא רוצה לסבול או למות ממחלתו, או שמא לנסות ולטפל ולחיות, אף אחד לא חי לנצח זה בטוח..(:

 

 

מינרבה1
12/08/13 8:03

בוקר טוב,

 

כל תרופה יש בה קצת רעל, צד אחד מועילה ומצד שני מזיקה, וכל רופא חייב לשקול היטב מהו רושם, מדוע ולמה, ולהסביר לחולה.

גם  בגלל זה, פתחנו קבוצה לרפואה אלטרנטיבית, אשר רוצה למנוע את הצורך בתרופות, מסבירה מה התחליף, ומנסה דרכים אחרות.

 

אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב.

 

 

לורי-ברון
12/08/13 23:57

 

כן ,  סיפורי התרופות כסיפורי הויטמינים והמינראלים בכולם אותו "אדם חכם"   שגם ד"ר וואלאכ נמנה ביניהם.

בוודאי שדרושות הרבה שנות מחקר ולימוד עד שמגיעים למוצר יעיל בעל איכות ללא עוררין .  30 שנה עברו מאד שד"ר ג'ואל וואלאכ  כוטרינר מנע וריפא מחלות של הפרות והעגלים בחווה במיזורי ועד שלמד רפואה כדי ליישם את אותם עקרונות גם אצל בני האדם.

 

פרוץ ?  בקושי   .  הכל באישור המכון לחקר מזון ותרופות ומשרד הבריאות האמריקאי   ליעילות ואיכות המוצר .   ד" א איכות המוצרים לא נבדקה בהקשר ללחץ דם :-)  אלא  ביעילותם להשמיד תאים סרטניים בלי להשמיד תאים בריאים :-)  והמוצרים קיבלו את תו התקן :-) 

מה עוד שזה שהמוצר קיבל את תו התקן לא אומר שהמחקר הסתיים .  ממשיכים כל הזמן לשפר את היעילות והאיכות.

 

זה על פי מחקר של אוניברסיטת קלמסון בארה"ב , שהוא תנאי למתן אישור המכון לחקר מזון ותרופות FDI 

  • When Beyond Tangy Tangerine® and Ultimate Classic® were administered to healthy human colon cells, there was no significant death of healthy human cells compared to cancerous colon cells. Ultimate Classic® killed 95% of cancerous colon cells, 65% of cancerous liver cells, 65% of cancerous stomach cells, and 30% of cancerous breast cells. Beyond Tangy Tangerine® killed 60% of cancerous colon cells, 65% of cancerous liver and stomach cells, and 30% of cancerous breast cells.
  • Beyond Tangy Tangerine® and Ultimate Classic® both exhibited efficient inhibition on proliferation of cancerous cells at the recommended dosage levels. Both products showed there was inhibition of the growth of more cancerous cells, preventing further malignant multiplication and growth of unhealthy cells.

האיש הזה הוא מועמד לפרס נובל :-)  לא עניין של מה בכך .

 

עוד פרטים על המחקר אפשר למצוא פה .-   http://finance.yahoo.com/news/al-international-jcof-announces-results-130000091.html

 

ואם יעניין אותך לשמוע את זה מפי האיש עצמו (מומלץ בחום)  https://www.youtube.com/watch?v=tH6N7tHGsi8

 

 

 

לורי-ברון
13/08/13 0:15

בימינו לא כל כך פשוט להחליט לא לקחת תרופות באין מוצא ידוע אחר. אז ברירה אין הרבה וגם לא בחירה,  בוודאי שלא עם הגישה הזאת בה בעצמך נקטת  ... לסבול או למות... וכו. מה גם שהרופא עליו אנו שמים את מבטחנו מציג את  המציאות העגומה הזאת באוטוריטה כל כך  נחושה . 

אז מוצא יש והוא טוב והוא עובד והוא יעיל והוא בטוח והוא פתוח ללימוד ומסתמך על מחקרים של שנים  שעדיין ממשיכים כדי לשמור ולשפר את היעילות עם אישורים רפואיים  ועדויות חד משמעיות מאנשים שכבר השתמשו. 

 

כל מה שצריך עכשו זה נכונות לעזור לאנשים להבריא :-) 

 

בברכה לורי