מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992

11/10/13 8:09
5 תגובות


דר שלום



כתבתי לךבפורום נפרולוגיה וכעת אני כאן.





בן 78, סובל מיתר לחץ דם מאז שהתחיל לקבל טיפול הורמונלי לסרטן הערמונית. 

עבר ארוע מוחי לפני שנתיים.



 



בהולטר שביצעו לו נמצא שרוב הזמן לא מאוזן - 160-70 בממוצע. בבוקר גבוה יותר.



בלילה ההולטר לא הראה תוצאה בגלל כנראה הפסוקת נשימה (?!). 



הרופאה החליפה לו את הטיפול מוקטור 160 בבוקר ונורבאסק 5 מג בערב ל- אוקסר 50 בבוקר ווזודיפ 10 + ואזודיפ 10 בערב. 

תחת הטיפול  זה - לחץ הדם בבוקר, מרגע שהוא מתעורר ועד הצהריים עומד על 190 על 100 בערך. בצהריים -150/140 על 80/79 ולקראת הערב יורד ועולה לסירוגין תחת הלחץ הזה.  כשלפעמים הלחץ דם ממש נמוך. הוא נוטל כדורי הקלונקס וציפרלקס וכשהם בשיא והוא רגוע מאוד מאוד ההשפעה לחץ הדם נמוך - 125על 70 /60.  זה קורה פתאום באמצע היום אחרי אוכל או לפני השינה הלד וד נמוך אבל רוב הזמן כאמור לחץ הדםכפי שציינתי.



. זה נראה פחות מאוזן מהטיפול הקודם אבל נטול תופעת הלוואי של היובש בפה והאף הסתום.







רופא המשפחה הפנה אותנו למרפאת לחץ דם לבקשתי אחרי שנה שהבנתי שהוא לא מצליח לאזן את הלחץ דם ומסתובב סביב אותה משפחת כדורים. הוא לא יודע מה לתת מבחינתו (!).





התור שנקבע למרפאת לחץ דם עוד חודשיים! מה עושים כרגע? מה היית ממליצה בשלב הזה לאזן את לחץ הדם  והאם זה מסוכן לחכות עם זה חודישים כפי שאני סוברת? קבעתי תור אלייך בתל השומר אבל לעוד חודשיים ואני ממש מודאגת (גם אחרי ארוע מוחי, הדופלקס שלו לא משהו, גם כולסטרול שעלה לאחרונה, לא מתנייד הרבה, והטיפול ההורמונלי שמעלה סיכון לבעיות כלי דם)



 



האם אפשר להוסיף אוקסר בערב למרות שלפני שינה לחץ הדם נמוך יחסית - על מנת למנוע את ההשתוללות לאורך הבוקר?



 



כמו כן בעבר נטל קסטרל לערמונית לפני שינה וזה הוריד לואת לחץ הדם מאוד 90/40 למשך כל הבוקר למחרת בתקופה שמללכתחילה לחץ הדם שלו היה 150/70 בממוצע. האם לא כדאי לבחון שילוב או מתן רק של תקופה זט המהמשפחה הזו לאור הצלחת העבר (למרות שלא זו היתה המטרה)?



 



 



 



יום מצוין ותודה



תגובות

שלום לך

נראה שלחץ הדם לא מאוזן טוב בעיקר בשעות הבוקר והיום, ושקשור גם למידת הרוגע שלו. הוא לא מקבל הרבה תרופות, כך שבהחלט יש עוד הרבה אופציות. יהיה לי קשה לתת יעוץ מה לנסות, כי צריך להתחשב בגורמים שונים בבחירת הטיפול. בעקרון תוספת כדור לפני השינה או מוקדם בבוקר מייד כשקמים, עשויה לעזור באיזון של לחץ הדם ביום. חוסם אלפא כמו קדקס, יכול לעזור ללחץ הדם ולערמונית ( מקבוצה דומה לקסטרל), כפי שבאמת היה יעיל בעבר. תוספת חוסם ביתא גם עשויה להועיל, ולעיתים דרוש גם משתן לטיפול. אין סכנה מיידית בלחץ דם סביב 150-160 סיסטולי, אבל בהחלט כדאי שרופא המשפחה יגביר קצת את הטיפול, בהתאם לרקע ובדיקות הדם, עד לביקור במרפאת לחץ דם או נפרולוגיה. אין לדעתי צורך במעקב כפול.. 

אחת1
11/10/13 11:56

תודה רבה. אנימודאגת לחצי הדם בכל שעות הבוקר 190 או 180 על 100 או 80. זה לא מסוכן?

והאם כנסיון מיידי אפשר להעלות את האוקסר לפעמיים ביום לא רק בבוקר. (כיום כאמור מקבל אוקסר ווזודיפ בבוקר וואזודיפ אחד בערב, אפשר להוסיף אוקסר אחד גם בערב?)

 

תודה דוקטור.

 

לא יכולה לקבוע האם ניתן להוסיף אוקסאר נוסף כך. צריך לראות תפקודי כליות ואשלגן בשביל לקבוע זאת. עליך לקבל אישור לכך מהרופא המטפל שלו. מציעה לגשת ביום ראשון לרופא ולקבל הנחיה מה להוסיף בנתיים לטיפול.

שלום לך

אין סכנה לקחת את התרופות כפי שהומלץ. אחרי השינוי כדאי פשוט להמשיך ולעקוב אחר לחץ הדם. מציעה להשלים הולטר טוב טכנית, כדי שיעזור לאיזון טוב יותר של לחץ הדם.

שלום לך

רבים מהמטופלים עם יתר לחץ דם עמיד יחסית לטיפול, הזקוקים למספר תרופות, צריכים גם תוספת של כדור משתן, כמו דיזותיאזיד, בכדי לאזנם טוב יותר. חשוב להקפיד על דיאטה דלת נתרן במקביל לתרופות, כדי להגביר יעילותן. אם יש תור, כדאי לגשת לרופא להערכה, ואין צורך לדחות. לגבי תיזמון נטילת הכדורים, הכי טוב יהיה שרופא לחץ הדם ייתן המלצות לגבי זה, בהתאם למדידות לחץ הדם והערכתו. קשה לעשות זאת דרך פורום כזה.