מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםתוסף מגנזיום מפחית לחץ דם

תוסף מגנזיום מפחית לחץ דם

3 תגובות

כדי לענות על השאלה נאספו נתונים מ- 22 מחקרים ויחד הם אכן הראו ירידה בלחץ דם הקשורה בתוסף מגנזיום. ראו פרטים בקישור...


תגובות

דיאטה עשירה במגנזיום מהווה חלק מההנחיות לטיפול ביתר לחץ דם כבר שנים רבות (חלק מהנחיות ה-JNCVII האמריקאיות מ-2001)..
ההמלצה להקפיד על תזונה עשירה במגנזיום, כחלק מהתזונה המומלצת למניעה ולטיפול באנשים עם יתר לחץ דם.  זה מתבסס בחלקו על חלק מהמחקרים שהראו כי תוספת מגנזיום מפחיתה את לחץ הדם. באנשים עם חסר של מגנזיום בהחלט יש מקום לשקול תוספת של מגנזיום.

מינרבה1
17/03/12 20:30

מהם המזונות העשירים במגנזיום ?
או הכוונה לכדורי מגנזיום ?

ההמלצה היא כמובן לתזונה עשירה במגנזיום, ולא לכדורים. אולם אנשים עם חסר בבדיקות הדם של מגנזיום, צריכים לקבל לעיתים גם תוספת בכדורים. המזונות העשירים במגנזיום הם גרעיני חמניות, שקדים, אגוזי קשיו, בוטנים, אבטיח, אגוזי פקאן, קמח מחיטה מלאה,  שעועית, פולי סויה, תרד, אבוקדו, קמח שיפון, שיבולת שוער, תפוחי אדמה, עלי סלק .