מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםקפיצות בלחץ דם

קפיצות בלחץ דם

20/06/12 12:29
5 תגובות

אני בן 61 שנתים וחצי לאחר אירוע מוחי דמם. אני מטופל באמלודיפין 5מ"ג וטריטייס 5מ",ג דפלפט 250מ,ג אחת ליום סודיום כלוריד 500מ,ג שלוש ביום.לחץ הדם שלי תקין 80\120 כבר קרה לי פעם שניה תוך חודשיים קפיצה בלחץ הדם לרמה גבוהה 120\180 .הלחץ מתאזן תוך שלושה ימים לאחר טיפול נוספ בקפטופריל 25 מ,ג אינני יודע את הסיבה וגם הרופא לא.אני אוכל בריא בדרך כלל ועושה הליכות שלוש פעמים בשבוע.אין שינוי באורך חיי שגורמים לקפיצות בלחץ הדם.אשמח לייעוץ


תגובות

שלום לך,

מדוע אתה לוקח כדורים של מלח (סודיום כלוריד) ??

האם קיבלת אותם בגלל נתרן נמוך בדם ?

בעקרון, זה לא טיפול מומלץ בדר"כ ומתן של מלח עלול לגרום לעליות של לחץ דם.

יתכנו סיבות שונות לקפיצות בלחץ הדם, לעיתים צורך בפיזור של התרופות שלוקחים להורדת לחץ הדם לאורך שעות היום, על מנת לקבל "כיסוי" טוב יותר שלהן בדם, לעיתים זה צריכת מלח מוגברת, לפעמים זה שפעול של מערכת העצבים הסימפטטית באופן חד בגלל לחץ/מתח וכדומה,  לעיתים זה קשור לשתית קפה, לעיתים לעישון סיגריות ולעיתים לא יודעים מה הסיבה.

על הרופא המטפל בך להעריך האם יש משהו הפיך שניתן לשנות בטיפול בך, כדי לנסות ולמנוע אירועים אלו של חריגות בלחץ הדם.

שימי3
20/06/12 12:50

כדורי המלח קיבלתי אכן בגלל נתרן נמוך.עוד כשהייתי בשיקום אמר מנהל המחלקה חוץ מהכדורים שלקחתי להוסיף מלח לאוכל יותר מבעבר.

לפני חודשיים קיבלתי 5"ג אמלודיפין בבוקר  2.5 מ"ג טריטייס בערב.אחרי הקפיצה הראשונה הרופא נתן לי  טריטיס 2.5מ"ג  ואמלו 5מ"ג יחד.

ובשעות הערב טריטייס 2.5 מ"ג.

אינני מעשן ולא שותה אלכוהול בכלל.

אינני מכירה את המקרה שלך באופן אישי, ולכן אני אתייחס רק באופן כללי שנכון עבור רוב האנשים, וקרוב לודאי שגם עבורך.

ישנה טעות בסיסית שרופאים רבים עושים שמניחים שאם הנתרן בדם נמוך, משמע חסר מלח בגוף ומתחילים לתת כדורי מלח ולהמליץ על אכילת מלח. זה לגמרי לא נכון, וכמעט בכל המקרים נתרן נמוך בדם משקף בעצם מצב שבו שותים יותר מדי מים יחסית למלח שאוכלים, מה שגורם ל"מיהול" של הנתרן בדם. הטיפול לכן לא צריך להיות מתן של עוד מלח, אלא פשוט להגביל יותר את כמות המים ששותים. צריכה מוגברת של מלח, הן באוכל והן בכדורים, בהחלט עלולה לגרום לעליות בלחץ הדם, ומאד לא מומלצת לאנשים עם יתר לחץ דם. כפי שאמרתי, ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך לגבי זה ולבדוק איתו שמא בכל זאת אתה שותה יותר מדי ואולי זו הסיבה לנתרן הנמוך, ואז הטיפול יהיה להפחית מעט את השתיה, ולא לתת כדורי מלח או לאכול מלח.

שימי3
21/06/12 11:08

האמת  שאינני יודע מה לעשות.ערכי המלח לפי תוצאות בדיקות הדם אמור להיות 135-145 ולי בעזרת הכדורים יש לי  135 .

אני שותה בערך 1.5 ליטר ביום וזאת מתוך אילוץ כי אני מטבעי כמעט אף פעם לא מרגיש צמא. וכשירד לי ערך המלח הרגשתי חולשה מסוימת.

 

יש לי קושי לתת לך עצות מעשיות דרך מסך ומקלדת, אולם בעקרון, אפשר לנסות להפסיק את כדורי המלח, ולהפחית מעט בשתיה. להגביל ל-4 כוסות ביום ולעקוב אחר ערכי הנתרן. כמובן שאין לעשות זאת ללא יעוץ עם הרופא המטפל, מאחר וצריך לדעת את כל הנתונים הרפואיים שלך, כולל בדיקה גופנית, כולל בדיקות מעבדה, כולל אילו רתופות אתה נוטל, כדי להעריך את הסיבה לנתרן הנמוך ובהתאם לכך לנסות ולטפל. אם לא מסתדרים עם רופא המשפחה, אפשר לבקש יעוץ של נפרולוג.