מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרה השתלת קוצב שדרתי scs

השתלת קוצב שדרתי scs

01/06/13 23:49
1 תגובות


 



שלום,


עברתי תאונת דרכים לפני 3 שנים וחצי ומאז אני סובל מכאבים עזים באזור הקרסול שמאל.


מה שקרה זה שרכבתי על קטנוע והתנגש בי רכב. כתוצאה נפלתי וקבלתי כל משקל הקטנוע על הצד הפנימי של הקרסול. לא היה שבר אלא ״רק״ נקע. הייתי אצל מספר אורטופדים כשהאחרון מהם חשב שהבעיה שלי היא פגיעה בגיד ה-post tibialis. דיאגנוזה זו הופרכה על ידי אולטרה סאונד שהראה שהגיד תקין ואפילו עשיתי השוואה עם הגיד ברגל ימין. עשיתי כל בדיקה אפשרית (mri, emg, מיפוי עצמות, דופלר, u/s...) כולן חזרו תקינות. הכאב נמצא כל הזמן, גם כשאני שוכב או יושב ווהוא מתגבר לאחר מאמץ. יש אפילו לילות שאני לא מצליח להרדם בגללו.


כדי להקל על הכאב אני לוקח היום targin בממוצע 50 מג׳ ביום. זאת לאחר לקיחת oxycontin במשך כמעט שנה וכדורים אחרים לפני. הבעיה היא שהתרופות כבר לא משפיעות ושאני כל הזמן צריך להעלות המינון.


לאחרונה, בקרתי במרפאת כאב וקבלתי חוות דעת שבעצם אני סובל מ-crps ושהטיפול הקלסי לזה במצב שלי הוא השתלת scs. אני בן 37 ולכן להמשיך טיפול תרופתי בעייתי בגלל ההתמכרות והתרגלות הגוף לחומרים. אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שסבלו כמוני ושעברו ההשתלה, האם זה עזר להם, באיזו מידה ואיך הם חיים עם זה היום. האמת שאני קצת דואג גם בהניתוח עצמו וגם מלחיות עם גוף זר בתוך הגוף. בנוסף, האם אין מצב שבעצם מה שעושים פה זה רק להסתיר הסימפטומים בלי לטפל בבעיה האמיתית, בגורם של הכאבים?


תודה


תגובות

BENO1952
02/06/13 0:22

שלום אוריאל,,

אם האבחנה במרפאת כאב היא CRPS אזי בטח ימליצו לך על תרופות אחרות מאלו שעשית שימוש וכבר לא עוזרות לך.

במרפאת כאב יש "ארסנל" של תרופות לשיכוך כאב.ובטח ימליצו לך על אחרות מאלו שאינן משפיעות עכשיו.

אם תצליח לשכנע את רופא/ת הכאב שאולי השתלת אלקטרודות יכול להועיל לך,,אזי יתנו לך אישור לבצע את התהליך באחד המרכזים שעושים זאת.

אני עשיתי את התהליך ולא עזר לי,,בגלל סיבות שונות.מכיר אחד שעזר לו אבל זה היה לבעיה אחרת[כאבים בהליכה כתוצאה מנזק בחוט השידרה בגב תחתון]

מישהו כתב פה באתר שאחרי שנה הפסיקה ההשפעה של הקוצב לבעייתו.

יתכן ולך יעזור.קראת את הסקירה של ד"ר רות על הקוצב.

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=402&pid=11680

 

בכל מקרה זה אידיווידואלי,,כמו כל דבר אחר.

בכל מקרה תצטרך לנסות את התהליך בכדי ל"הרגיש" באם זה יעזור לך או לא.אין אכסיומות.

התהליך כפי שהוסבר ע"י ד"ר רות אינו מסובך והוא פשוט יחסית.

כל מה שנותר לך זה לנסות,smiley שווה את הניסיון על לקיחת כדורים,,

כל טוב,,