מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםשיר השריריםכמה פחמימות אכלתי היום?

13/09/14 12:40
4635 צפיות
כמה פחמימות אכלתי היום?
  שמם הרע של פחמימות "ריקות" (לחם, קמח, סוכר...) מתפשט לכל תחומי הבריאות (למשל, נזקי מוח), אבל בוודאי הן מזיקות לסוכרתי. ידידי יוסי שבתאי, הציע לשתף את כל הסוכרתיים בקהילה בבחינה ישירה את עצמם של "כמה פחמימות אכלתי היום? ומה היתה רמת סוכר הבוקר למחרת".  אני מציעה שנעשה את זה במשך שבועיים ונאסוף כאן את מה שגילינו על עצמנו.   כדי לדעת  כמה פחמימות אכלנו יש אפליקציה מאוד נוחה (באנגלית):http://www.lillydiabetes.com/Pages/carbohydrate-counter.aspxלמעדיפים עברית, יש טבלאות כמו זאת, או הנה עוד אחת, או מילון האוכל של ישראל, אבל לא נוח כמו האפליקציה באנגלית.   כמו שיוסי מציע - לא לעבור 60 ג' פחמימות בארוחה, וביום (2-3 ארוחות+חטיפים) לא לעבור 120 ג' פחמימות (התייעצו עם הרופא שלכם מה מתאים לכם). בהרצאתו של פרופ' ג'ף וולק הוא מציע לסוכרתיים לרדת מתחת ל- 50 גר' פחמימות ביום, נשמח אם תכתבו מה ניסיונכם מלמד.   לדוגמה עלי (סוכרתית2 הרבה שנים) - אני אוכלת די מונוטוני, אז קל לי לחשב, לא מגיעה ל-100 ג' פחמימות ביום (מזמן ויתרתי על פחמימות כמובילי תזונתי) וה- A1C  שלי 6.3   בנוסף לקורלציה בין רמת הפחמימות ורמת הסוכר בדם, נשמח אם תספרו גם מה למדתם על עצמכם מתרגיל שכזה. אני כבר יודעת שאם אני צריכה לכתוב שאכלתי לחם (אוי ואבוי...) זה מפחית לי דרמטית את החשק לאכול אותו תודה וברכה   מיוסי שבתאי, הצעה נוספת של תוכנת בריאות healthy living toolbarי:  צריך להעלות את התוכנה ולהתקינה (חינם) במחשב. שימו לב לא להסכים לשינוי הבראוזר שלכם ולא לקבל את השאלה של החלפת דף הפתיחה. עליכם לקבל את סרגל המשימות שיותקן בראש הדף. בסרגל זה יש מקש של Nutrition Facts         אם תקישו עליו יפתח חלון נתונים שנראה כמו תווית על אריזת מזון. בשורת הנתון המבוקש על ידכם, הקלידו באנגלית את המזון עליו אתם רוצים לקבל נתונים למשל: Whole Wheat Bread Apple Brown Rice התוכנה מאפשרת לערוך את טבלת המזונות שלכם עם הנתונים התזונתיים המעניינים אתכם ולהשתמש בה בעתיד להערכת כמות הפחמימות במצבת המזון שלכם.   נ.ב. וכדאי להתחיל לשים לב מילדות, עכשו הראו גם איך הסוכר פוגע בשיניים אצל ילדים.  

תגובות

denur1
13/09/14 13:27

אכן קיצוב של כמות הפחממות יעזור לרוב הסוכרתיים סוג 2 יותר מתרופות. אני עשיתי ועושה זאת ללא שום אפליקציה. לדעתי 60 גרם בארוחה זה יותר מידי, מי שהסוכרת מקננת אצלו חייב להיסתפק בהרבה פחות. הכמות שנתת של עד 100 גרם ביממה בהחלט מתאימה לגבול עליון, בשמירה על הכמות הזו חלק גדול של הפחממות מקורם בירקות המהווים את עיקר התזונה. מי שחפץ לדכא את הסוכרת אין לו מנוס מבדיקת ההשפעה של קיצוב כמות הפחממות על רמת הסוכר. רק בזהירות, אם נוטלים תרופות עלולים להגיע להיפו, לכן רצוי לווי של רופא וניתור תכוף מהרגיל של ערכי הסוכר.

יוסי56
13/09/14 18:34

דינה שלום,

כסוכרתי סוג 2 עקבתי למעלה מ- 10 שנים על הקשר בין כמות וסוג המזון לבין רמות הסוכר בדם. אני חייב לציין שלהפתעתי לא גיליתי קשר ישיר ויציב. לדוגמה, היו תקופות בחיי שאכלתי לארוחת צהריים בגט+שניצל+צ'יפס וערכי הסוכר שעתיים לאחר אכילה לא היו גבוהים מ- 150 (כלומר בטווח הנורמאלי) והיו תקופות שבהן ארוחה כזו היתה מסתכמת בערכי סוכר של למעלה מ- 200 ואפילו 300. בנוסף ראיתי לא פעם שבדיקת הבוקר הראתה ערך מסויים, ושעה לאחר מכן, למרות שלא צרכתי מזון, ערכי הסוכר עלו (במקום לרדת), כך שערכי הסוכר תלויים גם בשעת הבדיקה. וכמובן שיש קשר גם לעונות השנה. ויותר מכך, אני יכול להעיד על כך שכאשר הפסקתי לעשן, ערכי הסוכר שלי (שהיו מאוזנים למופת עד הפסקת העישון) השתוללו לחלוטין ויצאו לגמרי מאיזון עד כדי כך שנאלצתי לעבור מטיפול פומי להזרקות.

מה שאני רוצה לומר זה שמעקב כזה יהיה נכון רק לזמן שבו הוא נעשה ולאדם שביצע זאת, ויוכל לשמש דוגמה רק לאופן בו יש לבצע מעקב כזה. ויחד עם זאת אין אני רוצה לרפות את ידיכם, חשוב מאוד לכל אדם לבצע מעקב מסוג זה באופן רציף ולבדוק בכל פעם מחדש מה נכון ומה לא נכון.

בכל מקרה בהצלחה (ומצטער שהכנסתי מעט מסקנות עודד לפני שהניסוי התחיל).

יוסי smiley

הי יוסי,

אתה צודק כמובן ובגלל זה כל אחד בוחן את עצמו ומשווה בתנאים הזהים של עצמו את השפעת האוכל עליו.

בקשר לבוקר ישנה כמובן תסמונת השחר שהיא בגלל עליית הקורטיזול בבוקר ולכן חשוב שבעתיים להקפיד על כמה שיותר תנאים זהים בשבועיים של התרגיל.

מינרבה1
13/09/14 19:38

אני מזדהה עם יוסי.

דברים רבים תמוהים בעיני, מאחר ולא מצאתי הסבר הפסקתי לחפש הסבר.

דוגמה: אני עושה הליכות, לפעמים חוזרת עם ערכים נמוכים ולפעמים גבוהים.

כל אחד צריך לדעת מה מתאים לו.

גיליתי שכל כמה זמן יש שינויים.

כל ארוע משפיע.

פחות או יותר, אני יודעת מה אני אוכלת, אבל למדוד ולשקול בדיוק, איני מתחיבת.

בהצלחה

שלום לכולם

ראשית חשוב להבין שכל אדם יש לו התנהגות שונה לאכילת אותה כמות פחמימות, וגם התנהגות זו אינה קבועה בהכרח. חשוב גם לכל סוכרתי לזהות מה המזונות שמקפיצים לו את רמת הסוכר ומה לא, גם זה מאד אישי.

אני ממש לא בעד שסוכרתים יפסיקו לאכול פחמימות, העניין הוא כמו בכל דבר, הכמויות התזמון והמאכלים הספציפים שמתאימים/לא מתאימים לאדם המסוים. אל לנו לשכוח כמובן שפעילות גופנית משפיעה על ערכי הסוכר, עצבים מתח ועוד..גם שעת האכילה ושעת השינה והקימה חשובות.

יומן אכילה הוא בהחלט דבר מבורך

בברכה, ד"ר נירית אבירן, אנדוקרינולוגית, מכון סוכרת מכבי שירותי בריאות


אני יודע, שלמרות בגילי המופלג, אני יכול לאכול כמה פחמימות, כמה חלבונים, כמה סוכרים... שרק בא לי.
ה כ ל  תקין אצלי בבדיקות (שרופא המשפחה מתעקש שאעשה לעתים).
כל הבדיקות מראות על רמות שהן  מ מ ש  באמצע של מה שמומלץ.

איך זה קורה אצל מי שכבר די מזמן עבר את גיל ה-70?
כשמערכת העיכול עובדת בצורה משולמת, היא מעכלת כל מזון שהוא, עד שהוא הופך לתוצר המעודן ביותר שלה.

למה?
כי למעלה מ-45 שנה אני מתרגל את טכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית.
טכניקה פשוטה וטבעית זו, משקמת את האינטליגנציה הטבעית של הגוף.
כשהאינטליגנציה של הגוף מופעלת תמיד, היא יודעת למנוע כל מחלה שהיא ולשקם את המצב הבריאותי כשהגוף כבר הוציא את עצמו מאיזון.

שוב, בגילי, אינני נזקק ולכן אינני לוקח, תרופה כלשהי.
המצב הבריאותי שלי יותר ממעולה.
אני פעיל.
אני צלול.
אני מתפקד, במובנים רבים, טוב יותר מאיך שתפקדתי לפני כ - 50 שנה.

כל אלה, למרות שאני בא ממסורת משפחתית של אנשים שבגלל מחלות לב, סרטן, ובעיות רבות אחרות, נפטרו בגיל שהוא צעיר בהרבה מגילי היום.

 

מינרבה1
13/09/14 22:05

דר' גליקר, כמה שנים אתה סוכרתי ?

denur1
13/09/14 22:27

לא נראה לי שדר' גליקר סוכרתי, ברור שיתכן שאני טועה.

אפרת_זיו
14/09/14 9:25

ניסיון

 

מינרבה יקרה.

סוכרתי?
אני???

הורי ז"ל היו סוכרתיים.
אבי, רופא, שלא הספיק ללמוד את המדיטציה הטרנסנדטלית, אחד המרכיבים העקריים במחלות שהביאו למותו, הייתה רמת הסוכר הגבוהה.
אמי הייתה סוכרתית, וזמן קצר אחרי שלמדה את המדיטציה הנפלאה הזו, רמת הסוכר שלה הגיעה לאן שהיא צריכה להיות.

 

מינרבה1
14/09/14 11:48

לא ענית על השאלה

 

eitan
14/09/14 13:44

לדעתי זיתים מסוכנים לאדם,כמות המלח בהם גדולה

ומלח מעלה לחץ דם

eitan
14/09/14 13:48

מדיטציה טרנסינטלית,לדעתי אונאה,

לאחר שנתים שעשית מדיציה טרסידנטלית,

עו לי נתוח מעקפים ואחרי עשר שנים נתוח שסתומים,

לדעתי מוסיקה קצבית משיגה תוצאות זהות למדיטציה מכל סוג

אפשר שחיה בים,אפשר לצפות בטלביזה התוצאות זהות

הי איתן, מדיטציה עובדת נהדר לבריאותנו, כשמוצאים את ערוץ המדיטציה המתאים לנו אישית. אבל זאת לא הדרך היחידה וכל מה שציינת כמו מוסיקה או שחייה בוודאי טובים אף הם לבריאות.

לדוגמה, הנה השבוע התפרסם מחקר ראשוני המראה את כוחה של המדיטציה בהתמודדות עם כאבי ראש.

denur1
14/09/14 15:21

עד היום ידעתי שמדיטציה מרגיעה, אבל לא שהיא פתרון למגוון רחב של מחלות. אני אישית לא שמעתי עד היום מקור מוסמך (מוסד רפואי, כולל רפואה אלטרנטיבית) שמדיציה הינה פתרון לסוכרת. מכוון שלא סביר להשקיע את מרבית הזמן החופשי בבריאות, כאשר לא חייבים, אני עדיין מעדיף להשקיע בפעילות גופנית, לי זה נראה יותר יעיל. בכל הכבוד דר' גליקר מעיד על עצמו באתר שהוא מורה מוסמך למדיטציה הזו, הוא אינו דר' MD.

בועז-גל
14/09/14 18:55

דומה שתחום הסוכרת הוא אחד התחומים בו נעשות יותר טעויות מאשר בכל תחום אחר...

אחת הטעויות הרווחות זה להציע "משהו שעובד..." אבל בלי להתאימו לאורח החיים של הסוכרתיים.

ברור לחלוטין שמי שיעבור לאורח חיים טבעוני - יעביר את הסוכרת שלו מן העולם. אלא מאי... 98% מהאנשים לא רוצים לחיות כטבעוניים

כאן נכנסת ספירת הקלוריות.

רוב האנשים שאני מכיר שונאים לספור קלוריות ורוב מכריע אין לו מושג איך עושים זאת. אז נכון שניתן ללמוד... אבל זה נכון גם לגבי הטסת מטוסי ג'מבו... ועדיין רק מיעוט מבוטל לומד את זה... מה עוד ששם הבנפיטס אפילו מאד אטרקטיביים...

התשובה היא ללמוד לחיות נכון. לאכול בריא... ואז לא צריכים תרופות.

אגב: אנחנו באס"י ארגון סוכרתיים ישראלי מיישמים את זה בהצלחה מדהימה כבר מספר חודשים עם תוצאות שמדהימות את כולם

אפשר להירשם אצלנו ולקבל מידע נוסף ללא עלות וללא כול התחייבות  http://goo.gl/cmZ0Sg

בברכה, בועז

 

 

למינרבה - אני משוכנע שעניתי.
כשאני כותב: "...סוכרתי? אני???" פירושו שאנ ילא סוכרתי.

איתן - זיתים אולי אסורים על מי שיש לו יתר לחץ-דם.
מדיטציה טרנסנדנטלית (TM) רחוקה מלהיות הונאה.
אהל היא גם לא תעודת ביטוח לבריאות מושלמת. אם מישהו הרב את הבריאות שלו שנים, שלא יצפה שכמה ימים של מדיטציה יעשו שיהיה חסין מפני כל פגע-רע.
האם ב-10 שני שעשו לך ניתוח מעקפים, וניתוח שסתומים, היית לגמרי סדיר במדיטציה?
האם עשית צ'קינג (ביקורת המדיטציה) באופן סדיר?
יש הרבה דברים שעושים טוב לאדם.
מבחינה אובייקטיבית, לא נמצא שום דבר אחר שמתקרב אפילו להצלחה של המדיטציה הטרנסנדנטלית בשיפור הבריאות במחלות לב, לחץ-דם, נדודי שינה ומגוון רחב ואחר של בעיות בריאותיות.
DENUR - פעילות גופנית היא דבר נפלא.
לחלק מהאנשים היא לא דבר פשוט או קל.
TM היא בעיקרון תרגול נעים וכיפי.

מינרבה1
14/09/14 23:03

דר', אם אינך סוכרתי, כתוב זאת באופן ברור, והסבר שאתה לא מומחה לסכרת, ופשוט רוצה לעזור בגלל שאתה בטוח שהמדיטציה היא המרפא לכל המחלות,  ובאותה הזדמנות  לרכוש לקוחות.

פשוט וישר

קאפוצינטה
14/09/14 23:12

אני השתכנעתי שפחמימות מכל סוג שהוא - הן הן המכשלה העיקרית של הסוכרתיים וכאן התרופות גם לא עוזרות. אז לאחר שסילקתי את כל הפחמימות הישירות (החל במוצרי קמח מכל הסוגים, דרך אורז ותפוחי אדמה וכלה בקיטניות ופירות) וגם מאכלי חלב (כעצתה של דר' ראלט) מהתפריט שלי - ירד ההמוגלובין A1c  מ-6.7 ל-5.5, וזאת ללא שום פעילות גופנית. כעת הוא עומד על 6.0, כי מדי פעם אני מרשה לעצמי להתיר קצת את הרסן.

התרופות שלי מסתכמות בגלוקומין אחד ביום ותו לא. 

בקיצור, לא מודדת פחמימות. פשוט לא צורכת אותן (מלבד, כמובן, אלו שנמצאות בירקות).

vespa47
15/09/14 1:20

שלום לכולם,

ראשית רציתי להבהיר נקודה לגבי רמת צריכה של פחמימות ביום  ורמת צריכה בארוחה.

נקבתי ב-60 גרם פחמימות כגג עליון לארוחה.  וזה נראה גבוה. אבל אם גג הפחמימות היומי הוא 100 גרם אזי כמות הפחמימות ליתר הארוחות קטנה.

מה שלא ציינתי בהערה לדינה זה כשאני מתחשבן עם פחמימות הם כוללות 40-55% סיבים. ולכן מה שנראה כסוכר גבוה הוא אינו כזה.

אני חסיד מושבע של האוכלוסיה הפרוביוטית בבני מעינו, המתחרה על הסוכרים שאנו מפנימים במזון. אם אוכלוסיה זו יציבה ופעילה היא 'תכסח' יתרות סוכר במעיים. ויש לי ניסיון מעבדתי עשיר עם אוכלוסיות חיידקים כאלה.

אני עדיין סובר שניסיון מצטבר הוא בעל ערך. אבל מסכים לחלוטין שכל אדם הוא עולם בפני עצמו. השילוב של השניים יכול לסייע לכולם.

אני חסיד של מזון טבעי אבל אינני טבעוני שרוף.  אני גם ראיתי טבעוניים ,שרופים עם רמות סוכר כ'דבש'  מעל 350.  העסק הסוכרתי הוא עסקת חבילה שלנו עם חיים נכונים כמו שציין בועז, אבל הוא מתעלם מרקעים גנטיים שהשלכותיהם אינן ברות תיקון עם תזונה טיבעית ולעיתים גם לא עם תרופות.

רוב אוכלוסיית העולם המתורבת אינה טיבעונית, וספק אם נחנך אותה בדור אחד כיצד להיות טיבעונית.  אני גם לא משוכנע שאם כל העולם יהפוך טיבעוני יהיו מספיק תשומות קרקע ליצמור מזון טבעי לכולם, אלא אם נאכל תירס ישר מהשדה. וזה לסוכרתיים לא איי איי איי.

מערכות ביולוגיות בנויות להתמודד עם קפיצות  או צניחות של ריכוזי תרכובות ביוכימיות. והם אף לומדות להתמודד עם קפיצות וצניחות כאלה. אבל אסור להתיש אותן.

לסיום. רעיון ספירת הפחמיות אינו חדש ויש בו אלמנט חינוכי השכלתי. הרעיון של סופר פחמימות הוא לסייע לאנשים ממוצעים, סוכרתיים או לא, ללמוד עם כלי עזר מה הם צורכים. תאמינו לי, אחרי תרגיל ספירה הם ידעו מה לאכול וממה להמנע. יש בתהליך הספירה דחיפה להכרה במרכיבי המזון.  אלה שיודעים יודעים. אלה שלא יודעים ילמדו וירויחו. כקבוצה יהיה מעניין לראות התנהגות 'אוכלוסיה זעירה' ולהקרין אחר כך החוצה שעוד אנשים ילמדו.

כמו שציינתי שיש אפליקציה טלפונית של  Sanofi  לחישוב פחמימות, שומנים, חלבונים, קלוריות וכו, אבל בסיס הנתונים שלה בנוי לשוק האמריקאי (שמות מוצרים, שמות חברות יצור, מאכלים וכו').  אין עד היום אפליקציה עם זיהוי קולי באמצעותה ניתן לספור פחמימות תוך אמירת מרכיבי התפריט. של הארוחה.  זה רק ענין של זמן.

 

 

 

 

ענתושי
15/09/14 11:13

היי

אני כבר די מזמן ויתרתי על לחם ונגזרותיו כגון פיתה, לחמניה וכו, ואני מרגישה עם זה מצויין ועוד חשבתי שלא אוכל לוותר על הלחםfrown - עוגות משתדלת לעשות  שיבולת שועל מקמח אורז, חומוס, כוסמין וכו' או ללא קמח ודלות בסוכר - יוצא טעים .

אבל לעומת זאת יש דברים פחממתיים שאני לא מוותרת : תמר מג'הול, אורז (עד 250 גרם אחרי שקילה), 2 כפות ממרח חומוס - קורנפלקס - מידי פעם

שוקולד מריר 70% ומעלה.

 

fun2fun
15/09/14 12:38

החלטתי לנסות.

מקווה שאחרי שבועיים יהיה לי מה לספר.

יש עוד נסיינים ?

ברוכה הבאה לקבוצת הנסיינים...ולכולם, אל תהססו לשאול במהלך השבועיים כל מה שעולה על דעתכם. סקרנית לראות את התוצאות שלנו enlightened

יגאל-עמית
16/09/14 12:13

שלום לכולם.

הייתי רוצה להעיר שהפחמימות הן לא חזות הכל. מי שעקב אחר הבלוג שלי ראה שאני עקבתי במשך מספר שנים אחר המזון שאני אוכל והקורלציה למצבי הגופני (בדיקות עצמיות של הגלוקוז במשך היום ובדיקות המעבדה של קופת החולים). התוכנה שלי בצעה קורלציה של 19 פרמטרים שונים שמשקל הפחמימות הנצרכות ביממה הוא אחד מהם. הקטנת הפחמימות אכן מורידה את רמות הגלוקוז ואת ההמוגלובין המסוכרר אולם מנגד גם דואג להעלאת השומנים בדם (כולסטרול). הקטנת הפחמימות מפוצה על ידי הגברת השומנים או החלבונים. חולי סוכרת בעלי תפקודי כליה פגומים עשויים להידרש להגבלת החלבונים ואז הוא נותר רק עם השומנים.

 

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=402&pid=23265

 

לכן צריכת הפחמימות חייבת להיות מבוקרת כמו כל צריכה אחרת. חולי סוכרת גם חייבים בצריכת פחמימה בכל ארוחה וארוחה (אפילו פחמימה חלולה כפי שנקראת כאן – סוכרים) כי הפחמימה גורמת ללבלב להפריש אינסולין מוגבר (למי שהלבלב מתפקד) שמוריד את רמת הגלוקוז בדם.

באפן כללי אני בעד מעקב עצמי של חולי הסוכרת כי אין הם זקוקים לעכברים כדי לחקור את המחלה ואינם זקוקים למתנדבים כי המחלה זמינה להם. כדי לבצע זאת יש לאסוף נתונים. יש להגדיר יעדים. יש לבנות כלים לניתוח וזה ברור שזקוקים למחשב שיעבד ויוציא לנו את התוצאות (כי לא תמיד ניתן לראות את הקורלציה). יש לבצע נירמול של מודדי הגלוקוז כי לא כולם עובדים באותה השיטה (חלקם מחשבים פלסמה וחלקם נותנים ערכים כולל הנוזל בדם).

העקיבה העצמית לאורך שבועיים לא נותנת דבר, היא רק תצביע על מגמה. לכן יש צורך לתקופה ארוכה יותר (למשל אם אנו מבצעים בדיקות מעבדה כל 3 חודשים אזי יש לעקוב לפחות שנה שלמה לפני שיהיו תוצאות כדי לבצע את הקורלציות שהצגתי בבלוג). יש צורך בהתמדה ובשליטה עצמית וביושר לא להתעלם מסוכריה ביגלה או עוגה, הכל יש לרשום.

ועכשיו לתוצאות שלי לאחר 3 ימים של.

צריכת פחמימות 172.9 גרם  (150.5 גרם סוכרים) יקיצה ב שעה 07:15  מדידה 96 ולאחר שעה מדידה נוספת 96. (מראה על איזון סוכרת מצוין).

צריכת פחמימות 187.1 גרם  (158.1 גרם סוכרים) יקיצה ב שעה 07:30  מדידה 75 ולאחר שעה מדידה נוספת 87. (עליה של 12 יחידות תוך שעה). אם הייתי מתעכב עוד שעה הרי רמת הגלוקוז הייתה עולה ל 99.

            צריכת פחמימות 199.7 גרם  (164.2 גרם סוכרים) יקיצה ב שעה 07:15  מדידה 89 ולאחר שעה מדידה נוספת 88. (ירידה של יחידה אחת איזון מעולה).

שימו לב קשה להוציא מזה מסקנות. מה שחסר כאן שאת המדידות האלה ביצעתי כדי לראות מה יקרה אם אני אהפוך בין 2 הארוחות האחרונות (ערב עם הארוחה לפני השינה). אם מישהו מתעניין בחלוקת הפחמימות בין הארוחות  הנה הפרוט:

ארוחת ערב 19:42 9.1 גרם (8.6 גרם סוכר) ארוחת לילה 23:30 54.2 גרם (44.1 גרם) סה"כ 63.3 (52.7)

ארוחת ערב 19:12 23.6 גרם (18.3 גרם) ארוחת לילה 22:00 40.6 גרם (35.4 גרם) סה"כ 64.2 (53.7)

ארוחת ערב 19:54 24.1 גרם (20.6 גרם) ארוחת לילה 22:30 47.4 גרם (35.1 גרם) סה"כ 71.5 (55.7)

 

לפני מספר חודשים הייתי מתעורר בערכים שבין 100 ל 110 אבל הקפיצה לאחר שעה הייתה ענקית לעיתים ב מעל 25 יחידות). בבלוג שלי לגבי הפחמימות כתבתי שהמסקנה שלי שאני צריך לצרוך בממוצע 160 גרם פחמימות (לא סוכרים) וכאן חרגתי מהמסקנות שלי (הערך הנמוך 173 גרם) וקיבלתי תוצאות טובות יותר מאלו שבהרכב הארוחות הינו הפוך. האם ניתן להוציא כבר כעת מסקנות? אני בספק

הי יגאל, איזה עבודה יפה...זאת מטרת התרגיל שבמשך שבועיים אנשים יבחנו את הקשר בין מה שהם אוכלים ובין סוכר הבוקר. וכמובן מסכימה אתך שמי מאתנו עם תסמונת השחר גבוהה (עליה של הסוכר בדם אחרי היקיצה) זה לא יהיה כך כך ברור.

בכל מקרה גם מסכימה שכל אחד מאיתנו הוא אחר וכדאי לכל אחד לבחון את המצב שלו בלי קשר מה מראות תוצאות האחרים.

 

ד
ד"ר דינה ראלט PhD
מדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.  

עוד פוסטים בבלוג: שיר השרירים

גם ללב יש את המוסיקה שלו
אחד הדברים שלימדה אותי התקשורת המרתקת אותי מאז ומתמיד, הוא החיבורים החדשים הנוצרים בין תחומים לכאורה רחוקים, ואלה פותחים...
קראו עוד
ועל צום דופאמין שמעתם? מנסים יום אחד...
יותר ויותר מידע מצטבר על היתרונות של צום חלקי בתזונה, דהיינו לא צריך תמיד לאכול, מספיק למשל שליש מהיממה (8:16) לאכול ו-1...
קראו עוד
למה כדאי לאכול אגוזים ופיסטוקים...
לא מפתיע שאגוזים הם מזון כל כך בריא שכן מתוך הזרע יצמח הצמח אז ברור שהוא מכיל את כל המרכיבים החיוניים לחייים...במהלך שיט...
קראו עוד
לרפא כל (או כמעט כל) חולי
אחרי עשרות שנים שאני חוקרת את בעיותי המטבוליות כמו השמנה וסוכרת2 היתה לי הארה !!! ואני יודעת איך להבריא. פתרונות חלקיים ...
קראו עוד
להרגיש, להרגיש, להרגיש ועוד להרגיש...
איזה מזל שחליתי לפני כחודשיים במחלת לב לא קלה ואף אחד מהרופאים שפניתי אליהם לא ידע איך לעזור לי... אפילו אושפזתי פעמיים....
קראו עוד