מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהמדריכיםכך תתמודדו עם גזים ועצירות

כך תתמודדו עם גזים ועצירות

עצירות, גזים וכאבי בטן. חמישה מומחים נותנים עצות שיעזרו לכם לעבור את ארוחות חג הפסח בלי לסבול


התאפקות רק מחמירה את המצב (צילום: Shutterstock)
התאפקות רק מחמירה את המצב (צילום: Shutterstock)

פסח בפתח ואיתו מגיעות הארוחות הדשנות והשמנות והמצות הרבות שעלולות לגרום למכות שלא מופיעות באגדה: עצירות, צרבת, גזים וכאבי בטן. "בעקבות ארוחות דשנות ובלתי פוסקות של החגים רבים מאתנו חשים כובד ולחץ, כאבים באזור הבטן, קושי בנשימה, צרבת קשה, אפילו דפיקות לב, עלייה ברמות סוכר בדם ועוד" אומרת אולגה רז, תזונאית קלינית, מנהלת מרכז אולגה רז להרזיה ולבריאות. "לא נדיר שעוצמת המיחושים הלא נעימים שלאחר ארוחות חגיגיות הם כה חזקים, שאנשים מוחשים לחדרי מיון בחשש להתקפי לב".

 

ריכזנו את עצות המומחים שיסייעו לצמצם את התופעות הלא-נעימות למינימום ולעבור את החגים בצורה הטובה ביותר.

 

עצירות

 

המעיטו במזונות עמילניים. התזונה בפסח מבוססת על פחמימות צמיגיות - כמו מצות ועמילן תפוחי אדמה - שלא סופחות הרבה נוזלים ולכן גורמות לעצירות. יש להגביל את כמות המצות ועמילן תפוחי האדמה.

 

צרכו הרבה סיבים. סיבים תזונתיים מגדילים את נפח הצואה, מגבירים את פעילות המעי ומזרזים את מעבר הצואה במעי הגס. כמויות יפות של סיבים ניתן למצוא בקטניות, אורז מלא, כוסמת, קינואה, בורגול ובפירות וירקות - בעיקר בקליפות. מישמש, אפרסק וסלק חי יכולים להועיל במיוחד.

 

 חשוב להגביל את משך השימוש בשזיפים (צילום: Shutterstock)

 

אכלו שזיפים. שזיפים יכולים לעזור לסובלים מעצירות. יחד עם זאת, מומלץ לא לצרוך אותם במשך תקופה ארוכה. "אם צורכים שזיפים על בסיס קבוע יוצרים גירוי והתכווצויות במערכת העיכול, מה שעלול לנוון את שרירי המעיים. עם הזמן שרירי המעיים מתרגלים לגירוי וצריך להעלות את המינון. לכן שזיפים יכולים להועיל בשימוש בפרקי זמן קצרים, אך חשוב להגביל את משך השימוש בהם" מסביר גלעד אדרעי, נטורופת בכיר בכללית רפואה משלימה.

 

ותרו על מיצי הדר. יש הנעזרים במיצי פירות הדר בניסיון להקל על עצירות. "מיצי הדר מתסיסים את הקיבה ולכן עלולים לגרום לגזים וכאבי בטן עזים אם לא תהיה יציאה לאחר ששותים אותם" מסביר אדרעי.

 

בצעו פעילות גופנית. פעילות גופנית תסייע לפעילות המעיים.

 

אל תתאפקו. חשוב מאוד לא להתאפק כשצריך לשירותים. בפסח זה עלול לקרות יותר מהרגיל בגלל טיולים במקומות בהם לא תמיד יש שירותים זמינים ונקיים ובגלל הנסיעות הרבות בפקקים. ההתאפקות מחריפה עצירות מכיוון שהמעי ממשיך לספוח את הנוזלים מהצואה אל תוך הגוף, הצואה מתייבשת יותר והמצב מחמיר. חשוב לא לזלזל בעצירות ולטפל בה בזמן, לפני שתהפוך לבעיה כרונית. בפסח חשוב במיוחד לעקוב אחר הילדים. יש לא מעט ילדים שהחלו לסבול מעצירות בפסח והמשיכו בעצירות כרונית. הסיבה היא שלילדים נטייה גדולה יותר להתאפק, מכיוון שהם לא רוצים לעבור כאב באופן רצוני.

 

תוספים. יש מספר תוספים בהם ניתן להיעזר במקרה של עצירות. "פסיליום יכול לתפוח פי כמה וכמה מנפחו, מה שמשפר את פעולת המעיים והתנועתיות שלהם ללא תופעות לוואי" אומרת מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית במחוז מרכז, ד"ר רלי אבל. ד"ר אבל ממליצה גם על אצת מים מתוקים בשם כלורלה העתירה בסיבים ובחומרים תזונתיים "הכלורלה גורמת לתנועת מעיים סדירה, מנקה רעלים ומונעת התפתחות זיהומים במערכת העיכול. ניתן להיעזר גם בשמן זרעי פשתן וזרעי פשתן טחונים שאפשר לשים בסלט. רוזמרין עוזר להתכווצות והתרחבות המעיים ולכן להקלה בעצירות. ניתן לצרוך אותו כתבלין או חליטה. לעיתים גם תה סרפד מקל". אדרעי מוסיף כי "גם צמח שן הארי הוא משלשל, ויכול לעזור, אך לא מומלץ לשימוש ממושך".

 

למניעת עצירות חשוב לשתות כמויות גדולות של מים (צילום: Shutterstock)

 

שתו הרבה. חשוב לשתות הרבה מים. מומלץ לשתות שתי כוסות מים חמים שמסייעים בפעילות מערכת העיכול על קיבה ריקה בבוקר. תוספת של מספר טיפות לימון וכפית שמן למים יכולה להגביר את ההשפעה.

 

נסו לוותר על תרופות משלשלות. מומלץ להימנע מתרופות משלשלות שעלולות לפגוע בפעולת המעיים וחשוב במיוחד להימנע משימוש ממושך בהן. "לאחר תקופה לא ארוכה של שימוש, נוצרת תופעה של "מעי עצל" - חוסר יכולת להתפנות ללא עזרה חיצונית של משלשלים. עם הזמן, נזקקים למינונים הולכים וגדלים של משלשלים, עד שבסופו של דבר, המשלשלים אינם עוזרים" אומר דוד פפו, יו"ר הסתדרות הרוקחים בישראל. "בשימוש במשלשלים יש גם בעיות אצל קשישים וחולים כרוניים, הנוטלים תרופות על בסיס קבוע. המשלשלים מגבירים את תנועתיות המעיים, מקצרים את משך "הישארות" של תרופות במערכת העיכול וכפועל יוצא כמות התרופה הנספגת מהמעי למחזור הדם, קטנה יותר וכתוצאה מכך המטופל נמצא באופן כרוני, בתת מינון. המשמעות: או שהטיפול התרופתי אינו אפקטיבי, או שלחילופין כדי שכן יהיה אפקטיבי, נזקקים למינונים גדולים יותר של התרופות".

 

גזים וכאבי בטן

 

הימנעו ממאכלים העלולים לגרום לגזים. גזים נוצרים כאשר מאכלים שלא מתעכלים טוב עוברים תסיסה על ידי חיידקי המעי. מאכלים העלולים לגרום לגזים בסבירות גבוהה הם קטניות כמו שעועית, עדשים, פול, אפונה, סויה, חומוס וכדומה. "בקטניות יש סוכר שהגוף לא מסוגל לעכל" מסביר פרופ' אלכסנדר פיש, מנהל המכון לגסטרואנטרולוגיה במרכז הרפואי סורוקה. "גם ממתיק בשם סורביטול לא מתעכל על ידי הגוף ועלול לגרום לגזים. הוא נמצא במסטיקים, משקאות מסוימים וסוכריות" הוא מוסיף. גם אוכל שומני מאט את תהליך העיכול ועלול לגרום לגזים. ירקות ממשפחת המצליבים כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, קולרבי, צנון, עלי בייבי, חרדל, לפת וחזרת עלולים לגרום לגזים. גם פירות וירקות כמו משמשים, שזיפים, חצילים, חסה ובצל עלולים לגרום לבעיה.

 

 קטניות - כמו חומוס, שעועית ועדשים - עלולות לגרום לגזים (צילום: Shutterstock)

 

אכלו לאט ולעסו היטב. אכילה מהירה עלולה לגרום לגזים.

 

הירגעו. מתח נפשי עלול לגרום לגזים וכאבי בטן.

 

מאכלים שכדאי לאכול. אורז מלא, ירקות מבושלים, דגים וביצה מבושלת הם מאכלים קלים לעיכול ולכן הסבירות שיגרמו לגזים נמוכה יותר. "קימל טחון סופח גזים בצורה יעילה" מוסיפה ד"ר רלי אבל שממליצה לפזר את התבלין בסלט.

 

שתו תה. "כדי להפחית את הגזים ניתן לשתות תה קמומיל לפני אוכל ותה שומר בסיום הארוחה. גם תה מליסה ותה טיליה יכולים לעזור" מציינת ד"ר רלי אבל.

 

הפרידו את הפירות. פירות מומלץ לאכול בין הארוחות ולא יחד עמן – כדי שיתעכלו לבד.

 

תוספי תזונה. ניתן להשתמש בתוספי מזון שמכילים אנזימי עיכול העוזרים לפרק את החלב או הסוכר. גם חיידקים פרו-ביוטיים (שמגיעים מיוגורט או כתוסף תזונה) יכולים לעזור בפירוק וספיגה של המזון ולכן למניעת גזים.

 

 

לטיפים נגד צרבת

 

מיכל.בת.צבי
08/04/18 13:38

מישמשים ואפרסקים בפסח?

חצילים - משלשל! לכן אני נמנע מהם, אבל הם יכולים להיות פתרון טוב (מצאתי גם אחרים ברשת שסובלים מאותה התופעה!)
חלב פרה - גורם גזים! הפסקתי לצרוך, ונעלמה הבעיה!

פרידה-1
01/04/15 23:29

אני חושבת שמצה שמורה היא מקמח מלא וגם יותר יקרה ואפשר למצוא אותה במרכולים דתיים.

טלי23
10/04/14 16:57

כל הדגנים המלאים וסיבים בכלל רק מחריפים את הבעייה...

טלי23
10/04/14 16:49

מה לגבי מצות מקמח מלא? (או מקמח מחיטה מלאה)?

 

 

ענתר
01/04/13 19:14

רוב האוכל שלי זה סיבים, כן יש גם שמן מהמוקפץ שאני אוכלת

אני כמעט ולא אוכלת פירות, כך שאין עירבוב בין פירות והארוחה. שותה הרבה ו..

יש הרבה גזים ועצירות