מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

קשב וריכוז

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזחדשותתמונות של חיות חמודות משפרות ריכוז

תמונות של חיות חמודות משפרות ריכוז

מחקר: תמונות של גורי כלבים או חתלתולים חמודים יכולות לסייע לכם להתרכז טוב יותר


תמונות של גורי חיות חמודים משפרות ריכוז ומיקוד (צילום: Shutterstock)
תמונות של גורי חיות חמודים משפרות ריכוז ומיקוד (צילום: Shutterstock)

קיבלתם מייל בעבודה עם תמונה של חתלתול חמוד או גור כלבים? תעיפו מבט. מחקר יפני חדש מעלה את האפשרות שתמונות של חיות חמודות משפרות את הריכוז והמיקוד.

 

מחקר קודם שנערך על ידי פסיכולוגים אמריקאים, הראה כי תמונות של חיות חמודות יכולות לשפר את יכולת המוטוריקה העדינה. החוקרים שביצעו את אותו מחקר העלו את האפשרות שהתבוננות במשהו חמוד עשויה לגרום לאנשים להתנהג בזהירות גדולה יותר – תגובה טבעית שמטרתה לוודא שאנשים יטפלו בתינוקות בצורה בטוחה.

 

המחקר החדש שנערך על ידי פסיכולוגים מאוניברסיטת הירושימה ופורסם בכתב העת PLOS ONE, מרחיב את ממצאי המחקר הקודם, בכך שהוא מדגים כי תמונות של חיות חמודות משפרות גם ריכוז במשימות מנטאליות.

 

הניסוי הראשון חזר על הניסוי האמריקאי המקורי - 48 משתתפים התבקשו להשתמש בפינצטות כדי להסיר בזהירות חפצים קטנטנים מחורים בלי לגעת בקצוות החורים. בניסוי השני 48 אנשים אחרים התבקשו לאתר מספר נתון מרצף שרירותי של מספרים בכמות מוגבלת של זמן. 

 

בשני הניסויים המשימות בוצעו לפני ואחרי שהמשתתפים התבוננו ב-7 תמונות של גורי כלבים וחתולים בקבוצה אחת, בעוד שבקבוצת הביקורת המשתתפים הסתכלו על תמונות של כלבים וחתולים בוגרים. בניסוי השני, קבוצה נוספת הסתכלה בתמונות של אוכל. לכל הנבדקים נאמר כי התמונות שמראים להם קשורות לניסוי אחר.

 (מרגישים מרוכזים יותר עכשיו? צילום: Shutterstock)

 

התוצאות הצביעו על הבדל משמעותי בין הקבוצה שהסתכלה על התמונות של הגורים החמודים לבין הקבוצה שהסתכלה על תמונות החיות הבוגרות. בניסוי הפינצטה בקבוצת התמונות החמודות היה שיפור של 44% בפעילות לאחר שצפו בתמונות, בעוד שבקבוצת התמונות הבוגרות היה שיפור של 11%.

 

בנוסף, לקבוצת התמונות החמודות לקח 12% יותר זמן לבצע את המשימה, בעוד שבקבוצת התמונות הבוגרות לקח למשתתפים 8% יותר זמן. לדברי החוקרים, זה מעלה את האפשרות שהתמונות החמודות גרמו למשתתפים להתנהג בצורה יותר מכוונת ולבצע משימות ביתר זהירות.

 

בניסוי השני, קבוצת החתלתולים וגורי הכלבים שיפרה את תוצאותיה ב-16% לאחר שחבריה צפו בתמונות. הפעם, הקבוצה הייתה מהירה יותר ב-13%. לשם השוואה, בקבוצות שראו תמונות של כלבים וחתולים בוגרים או תמונות של מזונות לא היה כל שיפור בתפקוד.

 

 

PLoS ONE 7(9): e46362. doi:10.1371/journal.pone.0046362