מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותמה דוגמניות במידות גדולות יכולות לעשות בשבילך?

מה דוגמניות במידות גדולות יכולות לעשות בשבילך?

מחקר: שילוב של יותר דוגמניות במידות גדולות בפרסומות ומגזינים יכול לשנות את הדימוי העצמי של נשים


הגדלת הגיוון של מבני גוף המוצגים במדיה יכולה לאזן מחדש את האופן בו אנו רואים את הגוף של עצמנו (צילום: Shutterstock)
הגדלת הגיוון של מבני גוף המוצגים במדיה יכולה לאזן מחדש את האופן בו אנו רואים את הגוף של עצמנו (צילום: Shutterstock)

ניתן לשנות את האובססיה התרבותית למבנה גוף רזה אם מפרסמים יתהדרו יותר בדוגמניות ב"מידות גדולות" ("plus size"). כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת PLoS ONE.

 

חוקרים מאוניברסיטת Durham בבריטניה גייסו 100 נשים לצפות בתמונות של דוגמניות במידות שונות. הם מצאו כי ככל שהנחקרות ראו יותר דמויות של דוגמניות רזות, כך הן העדיפו מבנה גוף רזה. עם זאת, נשים שנהגו להעדיף באופן משמעותי דוגמניות עם מבנה גוף דקיק, היו פחות להוטות באופן משמעותי על מבני גוף רזים יותר, אם הראו להן תמונות של דוגמניות במידות גדולות.

 

אותה השפעה נצפתה גם כאשר הראו לנשים תמונות לא רק של דוגמניות במידות שונות הנראות כמו בקטלוג, אלא גם של נשים רגילות במידות שונות לבושות בבגדי גוף אפורים פשוטים.

 

המחקר גורם לחשוב על כוחה של החשיפה לדוגמניות רזות מאוד. הוא מתחבר לעדויות רבות לכך שנשים ובנות המוקפות באופן קבוע בדמויות של דוגמניות רזות וסלבריטאיות עלולות להיות מושפעות ולפתח דימוי לא בריא כלפי הגוף שלהן.

 

עם זאת, המחקר מראה כי הגדלת הגיוון של מבני וגדלי גוף המוצגים במדיה יכולה לאזן מחדש את האופן בו אנו רואים את הגוף של עצמנו.

 

האם זה ריאלי? ייתכן. בשנה האחרונה נצפית מגמה חדשה – מגזינים התחייבו לקדם דימוי גוף בריא וריאלי יותר. מגזין הנוער האמריקאי "שבע עשרה" (Seventeen) הודיע כי הוא מתחייב לא לשנות גוף או פנים של מצולמים באמצעות תוכנות עריכה דיגיטליות. לפני כן הודיע מגזין ווג (Vogue), ממגזיני האופנה המובילים בעולם, כי לא יופיעו במגזין תמונות של דוגמניות ודוגמנים רזים מידי, במטרה לקדם דימוי גוף בריא. יחד עם זאת, המבקרים טוענים כי לא מדובר בשינוי אמיתי.

 

 

PLoS ONE, 2012; 7 11