מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2מדריכיםפסח: מתכונים כשרים לסוכרתיים

פסח: מתכונים כשרים לסוכרתיים

דגים, סלט קישואים, לפתן ואפילו עוגה – 5 מתכונים כשרים לפסח לחולי סוכרת


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מארחים סוכרתיים בפסח? באמצעות דיאטניות בכירות של שירותי בריאות כללית, ריכזנו חמישה מתכונים כשרים לפסח המתאימים לסוכרתיים.

 

דניס דל שומן 

 

מנות: 4

קלוריות למנה: כ-180

 

חומרים:

 

4 פרוסות פילה דניס (אפשר להחליף בדג נסיכת הנילוס) במשקל של כ-100 גרם לפרוסה
2 לימונים בינוניים חצויים
8 שיני שום פרוסות
4 ענפי טימין
כף עלי רוזמרין
מלח
פלפל
חצי כוס יין לבן
2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

 

את פרוסות הדניס מסדרים בתבנית אפייה
חורצים בכל פרוסה שני חריצים בכדי שהטעמים יחלחלו פנימה
מתבלים את הדגים עם כל החומרים - מעל הדגים ובתוכם
אופים כ-6 דקות ב-200 מעלות
מורידים את החום לכ-180 מעלות וממשיכים לאפות כ-12 דקות נוספות

 

*ורד לוין

 

פילה דג בגבינה ויין

 

מנות: 5

קלוריות במנה: כ-170 קלוריות

 

חומרים:

 

500 גרם פילה דג טרי מכל דג שאוהבים. המתכון מתאים במיוחד לדגי בס, מושט וסול
2 עגבניות בינוניות
מלפפון כבוש
תפוח עץ בינוני
בצל גדול
35 זיתים
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
מלח ופלפל שחור
לימון

 

אופן ההכנה:

 

פורסים את הבצל הקלוף לטבעות
את העגבניות ותפוחי העץ חותכים לקוביות
את הזיתים פורסים לפרוסות דקות (ניתן לקנות זיתים פרוסים)
את המלפפון הכבוש פורסים לעיגולים
מבשלים את הבצל במעט מים ואז מוסיפים את קוביות העגבנייה ומבשלים עד שמסמיך
מוסיפים קוביות של תפוחי עץ ומבשלים עוד מספר דקות

טועמים ומתבלים במלח ופלפל גרוס טרי. במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים
מוזגים מחצית מהרוטב שנוצר על תבנית חסינת אש ומסדרים את הדגים בתבנית
על הדגים מסדרים מלפפון כבוש ואת הזיתים ומוזגים מעל את יתרת הרוטב
מפזרים מעל הכל את הגבינה
אופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות, מכוסה בנייר אלומיניום, כחצי שעה
מסירים את האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 10 דקות
להגיש עם פלח לימון טרי
ניתן להגיש חם או קר

 

*מריאנה אורבך

 

סלט קישואים ושמיר

 

מנות: 6
קלוריות במנה: 32

 

חומרים:

 

חצי ק"ג קישואים (אין צורך לקלף)
כף שמן זית
כף שטוחה של קמח מצה
שני חופני שמיר
2 כפות חומץ בן יין לבן
ממתיק מלאכותי המקביל ל-2 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

 

שוטפים את הקישואים ומגרדים על פומפייה גסה או במעבד מזון
מאדים אותם קלות בשמן, מפזרים את קמח המצה ומשחימים קלות
מכסים במים (עד כיסוי התערובת) ומבשלים מספר דקות עד שמתרככים
מתבלים בשמיר קצוץ, חומץ, מלח וממתיק מלאכותי. אפשר להוסיף מספר טיפות לימון
להגיש קר. ניתן להכין מספר ימים לפני ההגשה.

 

*מריאנה אורבך

 

לפתן

 

מנות: 20 כוסות גדולות

קלוריות במנה: כ-40

 

חומרים:

 

½ ק"ג פירות טריים - רצוי תפוחי עץ
20 שזיפים טריים או מיובשים
2 כפות צימוקים (כ30 גרם)
3 ליטר מים
10 יחידות ממתיק מלאכותי (רצוי דיאטיפ, סוכרלוז או מתוק וקל – לא על בסיס אספרטיים)
2 כפות מיץ מלימון טבעי
אופציונאלי: שקית אבקת ג'לי דל סוכר

 

אופן ההכנה:

 

חותכים את הפירות לפרוסות ומוציאים את החרצנים
מרתיחים בסיר את כל החומרים
מוסיפים את הממתיק
מבשלים כשעה על אש קטנה
ניתן להוסיף לאחר הבישול שקית אבקת ג'לי דל סוכר (מוסיף כ-5 קלוריות וכגרם פחמימות למנה)
מצננים ומגישים

 

*ורד לוין

 

עוגת מצות

 

מנות: 12 יחידות

קלוריות במנה: 100

 

חומרים:

 

3 מצות
50 גרם מרגרינה רכה (להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה)
3/4 כוס חלב דל שומן
1/2 כוס מים
2 כפות קורנפלור
2 כפות קקאו (איכותי וטרי)
1 כפית קפה נמס
1 כפית תמצית רום
1/2 כפית תמצית וניל
10 שקיות ממתקי מלאכותי
1 קליפה מגוררת של תפוז

 

אופן ההכנה:

 

מחממים את החלב בסיר עד רתיחה
ממיסים את הקקאו, הקורנפלור והקפה עם חצי כוס מים ומערבבים עד קבלת עיסה חלקה
מוסיפים את העיסה לחלב הרותח תוך כדי בחישה וממשיכים לבחוש עד שמסמיך במקצת
מקררים מעט את התערובת (שתיוותר חמימה)
בקערה קטנה מוסיפים את המרגרינה עם התמציות והממתיק המלאכותי
מוסיפים את עיסת הקקאו בעודה חמימה מעט ומקציפים
מכניסים למקרר למשך שעה
לאחר שעה, מוציאים מהמקרר ומקציפים שוב עד שמתקבל קרם אוורירי מאוד
מניחים במגש שטוח 1/2 מצה, מורחים עליה את הקרם

מניחים עוד חצי מצה מעל וחוזר על הפעולה עד שגומרים את כל 6 החצאים
מורחים גם את השכבה העליונה ומקשטים בקליפות התפוז המגוררות
מותירים את העוגה שנוצרה לנוח כשעה-שעתיים
חותכים ל-12 מנות
רצוי להשהות במקרר מספר שעות עד להגשה

 

*מריאנה אורבך

 

*מריאנה אורבך היא מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית במחוז דן – פ"ת
*ורד לוין היא סגנית מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית במחוז חיפה

nomi1
24/03/13 13:35

רעיון טוב ואולי גם המתכונים אבל.... למה לציין רק קלוריות. כמתכונים המיועדים לסוכרתיים  יש לציין כמות פחממות. אחרת כמו כל מתכון מכל אתר יחייב חישוב פחממות