מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותנהלי הקנביס החדשים – איך זה ישפיע עליי?

נהלי הקנביס החדשים – איך זה ישפיע עליי?

הממשלה אישרה אתמול הצעת מחליטים שמסדירה את תחום הקנביס הרפואי. בדקנו מה זה אומר לגביכם


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

הממשלה אישרה אתמול (א') הצעת מחליטים שגיבשו משרדי הבריאות, ביטחון הפנים והחקלאות בנושא הקנביס הרפואי. ריכזנו תשובות לשאלות בנוגע לאופן בו זה ישפיע על המטופלים.

 

מי יכול לכתוב מרשם לקנביס רפואי?

 

עד היום 21 רופאים בלבד היו מורשים לספק רישיון לשימוש רפואי במריחואנה. לפי הצעת המחליטים, בקרוב - כנראה כבר בשבועות הקרובים - יוסמכו 10 רופאים שיתווספו לרופאים המורשים הללו.

 

"המטרה היא להקל על הבירוקרטיה עבור אותם חולים שמקבלים המלצה לטיפול" מסבירה ד"ר רות גור, נוירוכירורגית, רופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא ומנהלת קהילת כאב בכמוני.

 

יש לציין כי למרות שמדובר בעליה משמעותית של כ-50% יחסית למצב הקודם, יש הטוענים כי זה עדיין לא מספיק. 

 

איך יושפע זמן ההמתנה לקבלת אישור?

 

עד היום נוצרו זמני המתנה ארוכים לקבלת אישור לקנביס רפואי. כעת, בעקבות הוספת עשרת הרופאים, מצפים שהזמנים לקבלת אישור יתקצרו. קשה כרגע לדעת עד כמה יתקצרו הזמנים בפועל.

 

עם זאת, לפי הצעת המחליטים הזמנים לקבלת האישור יוסדרו. הזמנים המפורטים יפורסמו בקרוב באתר משרד הבריאות, אך בינתיים ידוע כי חולה סופני יקבל אישור לקנביס רפואי בתוך 48 שעות בלבד וחולה סרטן המקבל כימותרפיה או הקרנות יקבל אישור תוך שבוע.

 

ד"ר גור מסבירה כי מבחינת חולי סרטן המצב בפועל לא משתנה: "גם לפני השינוי היו רופאים אונקולוגיים שהיו מורשים לחתום על הרישיון מיידית לחולים שעמדו בקריטריונים, וחולי סרטן מתאימים קיבלו אישור מיוחד בזמן מקוצר".

 

יש לי רישיון לקנביס רפואי. מאיפה אקבל את הטיפול?

 

לפי הצעת המחליטים, הקנביס יסופק למטופלים בבתי מרקחת. "אנו צופים שעבור חולים עם אישורים זה ישפר את השירות ויאפשר שימוש יותר בטוח ויותר נגיש. זה יקל גם על הנחיית החולים לשימוש ועל התאמת החומר למטופל" אומרת ד"ר גור.

 

"נכון להיום המגדלים מחלקים את הקנביס ישירות למטופל או למרכזי חלוקה כמו זה שקיים בבית החולים הפסיכיאטרי אברבנאל - מרכז שאינו מתאים ואינו ערוך לקבלת קהל כה חולה וכה רב. קבלת הטיפול בבתי המרקחת היא יותר נוחה ופחות מביישת" מוסיפה ד"ר גור.

 

"הצעת המחליטים ניתקה את הקשר והתלות שבין מגדלי הקנביס לחולים, קשר בלתי ראוי, שהביא את החולים לתלות במגדל מסוים שמכר לו את הקנביס הרפואי ואף נתן לו הנחיות והמלצות למינונים" נמסר ממשרד הבריאות.

 

איך יושפע החומר עצמו מההנחיות?

 

הכוונה היא שהקנביס שיסופק בבתי המרקחת יהיה במינון אחיד. "נכון להיום מסופקים בארץ זנים שונים. אנשים המורשים לגדל קנביס, מגדלים כל אחד את הזן הנבחר על ידיו, בהתאם להבנתו החקלאית" אומרת ד"ר גור "ככל שהבנתנו מגעת לפי המפורסם, כוונת המחוקק היא שהחומר - שבהמשך בעיקר ייובא מחו"ל - יהיה בסטנדרט אחיד במינונים קבועים. דבר זה צפוי לשפר את איכות הטיפול". 

 

 לא הכל ורוד בשדה המריחואנה

 

קרוהן
02/02/14 10:02

שלום אז נכון שגם הקנביס יעלה כסף אב....ל כמעת ואין תרופה רגילה מבלי לתת עוד תרופה נג התרופה שאתה לוקח 

וזאת שרשרת דמים כדור ועוד עד שאתה מגיע לאט ובטוח לארגז תרופות חודשי 

בקנביס התרופה להעביר את הסם מהראש זה לאכול טוב לשתות טוב וכו.  אין עוד כדורים בנוסף זה לא קיים

אתה יודע אני ממכבי ואושפזתי בפוריה עילית עם פריצה של הקרוהן בבית חולים פוריה ישנה רופאה שעובדת בכללית 

היתי צריך לבצע בדיקת קולונוסקופיה אני כבר בבית חולים והרופאה אמרה לי תגיע לרופא שלך ותזמין תור אני יכולה לתת לך עכשיו רמיקייד טיפול ביולוגי סרבית לטיפול אבל לא קיבלתי בדיקה היא לא רצתה מהסיבות שלה ושהיגעתי לרופא נאלצתי לחכות הרבה זמן אני שוב חוזר כל העניין הוא כלכלי בלבד כולם יודעים את זה ולא עושים כלום הרבה בריאות ואושר לאבי ולכל חברי 

ותודה על ההתייחסות אבי88

אבי-1959
01/02/14 23:18

קרוהן שלום כנראה לא הבנת מה התכוונתי לומר, ואני רחוק מלהיות ממומן על די חברות התרופות. אני בעיקרון נגד מיסיונריות כפי שעולה מדבריך לקאנביס מתוך עיוורון. כל מקרה לגופו ויש מקרים שבהם כנראה קנאביס עושה עבודה טובה ולא מתכוון לשלול. אבל יש בהחלט מקרים שבהם לא פותר את הבעיה. ציינתי 2 דוגמאות שאני מכיר שבהם התיעצות עם רוקחת קלינית דווקא הביא לשיפור משמעותי. השיקול של החולים צריך להיות מה יכול לרפא אותי או להקל על מצבי מבלי לגרום נזק. דבר אחרון שצריך להדאיג אותך מצבם הכלכלי של חברות התרופות, מה גם שגם קנאביס חוקי לא בחינם. מי שמגדל חוקי גם מתפרנס יפה, וחכה ותראה כיצד תתפתח תעשיה סביב זה גם כן בצורת כדורים ועוד. רפואה שלימה אבי

קרוהן
01/02/14 11:04

לאבי 88 משום מה אתה נראה לי כשתול על ידי חברות התרופות אתה ממש בעד תרופות כימיות וביולוגיות ונגד הצמח שעוזר לכולם בלי יוצא מן הכלל לכן מסלי תקראי כתבות ומחקרים שנעשו על ידי פרופסורים מהעולם שאין להם מניות בחברות התרופות .ותביני מה זה קנביס בשתי מילים קנביס שם רגל לחברות התרופות הכל עניין כלכלי כי ברגע שיעברו לקנביס יתכן שיהיו המון פשיטות רגל והרבה מובטלים אז כדי שמספר אנשים ימותו שווה יותר מהפיטורים של אלפי עובדים

קרוהן
31/01/14 20:28

שלום לכולם אני משתמש בקנביס רפואי מזה שלש שנים אני לא בטוח שאם לא היתי משתמש בקנביס אז היתי מרגיש טוב יותר 

הקנביס עוזר בהרבה תחומים כאב במיוחד והצמח הוא אנטי דלקתי ולחולי קרוהן זה עוזר מאוד למרות שיש מצב שהמחלה מתפרצת וכלום לא עוזר הקנביס מקל מעט חוצ מזה ישנם המון מחלות שהקנביס מועיל לחולה 

הרבה בריאות לכולם 

אבי-1959
20/12/13 18:04

צסלי היקרה 

כמובן שכל מקרה לגופו ולא בהכרח מקרה שלך דומה למקרה אחר אבל אתן 2 דוגמאות לטיפול בכאב שאני מכיר מקרובי משפחתי ממקור ראשון בתשובה לשאלתך.

1. מקרה ראשון קרובת משפחתי שסבלה מכאבים בגפיים ובגב, ועברה את כל הבדיקות האפשרויות ושום דבר לא הועיל. הגיעה למרפאת כאב וטופלה בתותחים הכבדים נגד כאב. זה עזר במקצת אבל תופעות הלוואי, שילשולים והכאות רק החמירו עם מצבה. ואז קיבלה אישור לשימוש בקנאביס. בגלל שלא מעשנת קיבלה בצורת טיפות שמן ובהמשך עוגיות. זה עזר במקצת אבל לא ממש. הפיתרון של המשפחה  היתה פניה לעזרתה של רוקחת קליניית שעשתה סדר במגוון התרופות שקיבלה באותה העת. מאז מצבה מאוד השתפר ולא זקוקה לקאנביס.

2. מקרה שני של קרוב משפחתי שסבל מכאבי בטן חמורים במשך שנים. כל הבדיקות ע"י מיטב המומחים לא מצאו את מקור הכאב. אנחנו בעלי ניסיון חיובי ממקרה הקודם פנינו לרוקחת הקלינית ושוב שבדיקה ושינוי במגוון התרופות הפכו את החיים לנסבלים ופחות כואבים.

בשני המקרים באופן כללי  מגוון התרופות שהם קיבלו לא השתנה, אלא התאמה נכונה יותר לחולה של המינון, סוג, החברה שמיצרת וכ"ו.

לעזרתך יש פורום תרופות ורוקחות בכמוני, תתחילי משם.

צסלי
20/12/13 13:24

האם אני צריכה להיות חולת סרטן או לסבול ממחלה סופנית אחרת כדי להיות מאושרת להשתמש בקנביס?  כבר שנים אני סובלת קשות מכאבים שלא מוצאים הסיבה להם, מטופלת בתרופות פסיכיאטריות שגם הן לא עוזרת, וממשיכה לסבול.

 

דניאל-איגר
18/12/13 22:46

נפגע טראומה, רופא וחוקרת מדברים על השימוש בקנביס רפואי. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4466972,00.html

דרור--1
17/12/13 23:12
 
 
רופא יקר / רופאה יקרה, 
אנא מכם, אל תצאו בהצהרות מבלי שהבנתם מה אתם אומרים. 
1. ההבדלים בין הזנים בקנביס מהותיים. הפרופיל הקנבינואידי (המינון של כל קנבינואיד ספציפית בתוך התרכובת בפרח) מושפע ישירות מהזן אותו מגדלים ומשפיע ישירות על האפקטיביות של הקנביס. 
2. לא נעשה מחקר שמראה איזה פרופיל קנבינואידי הוא אפקטיבי יותר למחלות ספציפיות ולאיזה מחלות. 
3. החלטה להפסיק אספקה של זנים שונים בשם ה"אחידות" לאחר שהמטופלים מצאו זנים שאפקטיביים עבורם היא דומה להחלטה שבמקום כל משככי הכאבים האופיאטים נתן עכשיו רק כדורים של מורפין בשם ה"אחידות". הרי ברור שמהלך כזה לא יעלה על הדעת. 
4. נבקש מכם שתסייעו בדחיפה עזה למינוי מישהו שעיקר זוית הראיה שלו היא בריאות והבראת המטופלים ולא זוית ראיה פוליטית או כלכלית. צריכים מישהו שיוכל להפעיל את הראש ולדחוף להגיוניזציה רפואית של קנביס. מישהו שיקרא ויחקור לפני שיצא בהצהרות והחלטות. 
5. אני קורא לרופאים שרוצים ללמוד ולהבין יותר לפנות אלינו ונקשר אותם למידע או ניזום מחקר-עם יחד. ביחד ננצח את הבורות!!!
 

 

עמיקם-נביס
17/12/13 22:18

איך אפשר לפגוע לנו בתרופה ככה ולהחזיר אותנו לכאב ולייסורים.

דרורב
16/12/13 23:28

אפתח בגילוי נאות : לשמחתיהרבה אינני חולה ואינני נזקק לקנביס הרפואי. מאידך מאז שנחשפתי לצמח על כל היבטיו וההיבט הרפואי בפרט למדתי רבות על הנושא. כמו כן אני מכיר כמה וכמה מטופלים בטווח רחב למדי של מחלות שהקנביס מהווה עבורם ממש הצלה.

למה זו החלטה גרועה?

זן אחיד לכל החולים זה פשוט לא נכון, וזאת מניסיון של החולים עצמם. זן אחיד לא יכול לענות על הצרכים של המטופלים לפי סוגי המחלה השונים. לכל חולה יש להתאים את המינון שלו וזאת רק המגדלים עם קשר ישיר לחולה יכולים לעשות. אגב זן אחיד סותר את הכתוב בתחילת המאמר, ציטוט "...ויאפשר שימוש יותר בטוח ויותר נגיש. זה יקל גם על הנחיית החולים לשימוש ועל התאמת החומר למטופל" . גם לגבי הנגישות לחומר אינני בטוח. והיכן כאן הדיסקרטיות???

יבוא מחו"ל? למה? במה הוא ישפר כאשר עיקר הידע הצבור של הגידול נמצא בארץ? יבוא פירושו הגדלת השוק השחור וייקור הקנביס לצרכנים.

מסכים לגבי הקשר מגדל- מטופל. יש מגדלים ספקים שלא נוהגים כשורה  כלפי החולים ומפקיעים מחירים.  אבל זה צריך להיות מטופל ע"י רגולציה ופיקוח, מה שלא קיים היום. הכנסת גורם ביניים מתווך, שבמקרה הזה הוא החברה המסחרית "שראל", שעניינה הוא רווח כספי, כסיטונאי בלעדי של הקנביס יגרום לכך שהמחירים יאמירו ויקשו מאד על המטופלים להצטייד בקנביס.

 

* לסיכום, לדעתי האישית ורבים מהמתמצאים בתחום הקנביס, כולל חברי כנסת, "הצעת מחליטים" זו הוכנה בחופזה וללא בדיקה מספקת את הנושא, וזאת עקב הלו"ז הקצר שנתן בג"ץ למדינה לענות על העתירה שהוגשה בעניין.

יש עוד סיבות שלא קשורות לרפואה להחלטה זו אבל לא כאן המקום לדון בכך.

יש כמובן ברכה אחת בהחלטה והיא הגדלת כמות הרופאים המוסמכים לאשר השימוש בקנביס.

אבל זה מעלה שאלה אחרת : למה הועדות של משרד הבריאות נוטות לאחרונה לא לאשר את מה שהרופאים המומחים כבר אישרו???