מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמקרי מוות בעקבות ניתוח בריאטרי – שאלות ותשובות

מקרי מוות בעקבות ניתוח בריאטרי – שאלות ותשובות

בעקבות מותם של שני מטופלים שעברו ניתוח בריאטרי, אספנו תשובות לכל השאלות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אתמול (ג') דווח על גבר בן 41 שעבר לפני 3 שבועות ניתוח בריאטרי ונפטר בעקבות סיבוך של הניתוח. הדיווחים התייחסו גם למקרה מוות נוסף של גבר שעבר ניתוח בריאטרי לפני שישה שבועות.

 

ביקשנו מד"ר גיא להט וד"ר שי מרון אלדר, מנתחים בכירים בצוות הבריאטרי במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב) לעשות בשבילנו סדר.

 

מה התרחש במקרה האחרון?

 

המטופל שנפטר היה גבר בן 41. הוא סבל מהשמנת יתר תחלואית חמורה (BMI 48) שלוותה בסינדרום מטאבולי כולל סוכרת לא מאוזנת ויתר לחץ דם. הוא עבר ניתוח מסוג "שרוול" קיבה במרכז הרפואי תל-אביב. יש לציין כי בניגוד למה שפורסם בחלק מאמצעי התקשורת, לא מדובר בניתוח רביעי לקיצור קיבה שהמטופל עבר, אלא בניתוח ראשון – שסיבוכיו הובילו לניתוחים נוספים.

 

"הוא עבר את הניתוח ללא אירועים חריגים, אך פיתח דימום ולכן הוחזר לחדר ניתוח יום למחרת" מספר ד"ר אלדר, שלא היה מעורב בניתוח אך מכיר את פרטי המקרה היטב. "הדימום נשלט בחדר ניתוח אך סביב האירוע המטופל פיתח אי-ספיקה נשימתית קשה ולכן אחרי הניתוח השני הושאר מורדם ומונשם. כשבוע אחרי זה התפתח דלף מקו הסיכות בשרוול ואבצס בסמוך, והמטופל נותח בפעם השלישית לניקוז האבצס ושליטה בדלף. למרות שהדימום פסק והדלף נשלט ונוקז, אי-הספיקה הנשימתית הלכה והחמירה, כולל דלקת ריאות קשה עם חיידק עמיד לטיפול אנטיביוטי, ובסופו של דבר הכריעה את המטופל".

 

מה התרחש במקרה השני שדווח?

 

המטופל שנפטר היה גבר בשנות ה-50 לחייו עם מחלות רקע רבות כולל מחלת לב, שעבר ניתוח בריאטרי במרכז הרפואי תל-אביב. בניגוד למה שפורסם באמצעי התקשורת, ד"ר אלדר מבהיר כי הניתוח לא היה מסוג שרוול קיבה, אלא מסוג מעקף קיבה. "הסיבוך שהוביל למותו היה אוטם בשריר הלב שאירע יום למחרת הניתוח ולא סיבוך ישיר של הניתוח" הוא מוסיף.

 

שני מקרי מוות תוך חודשיים. האם מדובר במשהו חריג?

 

"בארץ מבוצעים כיום כ-10,000 ניתוחים בריאטריים בשנה" מסביר ד"ר אלדר "שיעורי התמותה המקובלים בספרות הם 2.5 מקרים מתוך 1,000, לכן התמותה הצפויה היא 25 חולים בשנה בישראל. אלה מספרים מהמקומות המובילים בעולם. אנחנו - בארץ בכלל ובאיכילוב בפרט - עומדים בסטטיסטיקה".

 

"כמובן שכל מקרה כזה מצער עד מאוד וזוכה לעיתים להד תקשורתי רב" מוסיף ד"ר אלדר "לרוב מדובר במנותחים צעירים שכביכול נכנסו לניתוח אלקטיבי מתוך "בריאות שלמה". אך חשוב לזכור שהשמנת יתר היא מחלה קשה, לרוב עם תחלואה נלווית משמעותית, והיכולת של מנותחים אלה להתמודד עם סיבוכים מוגבלת. מה גם שבניגוד לתחושה בציבור, אין מדובר בניתוח "קוסמטי" פשוט, ולכן כחלק מתהליך ההכנה לניתוח המועמדים מקבלים הדרכה ושומעים על הסיבוכים והסיכונים כולל סיכויי התמותה".

 

מהו ניתוח שרוול?

 

ד"ר להט מסביר מהו בעצם ניתוח "שרוול", אותו עבר הגבר בן ה-41 שנפטר. "אנחנו מפרידים את הקיבה בווילון של שומן שמחובר אליה שנקרא אומנטום ואחרי זה משתמשים בשדכנים אוטומטיים ששמים סיכות וחותכים וכך יוצרים בעצם שרוול קיבה שהוא המשכי לוושט וצר. באופן זה אנחנו מסלקים 70-75 אחוז מהקיבה. על ידי הניתוח אנחנו גורמים לירידה משמעותית בקיבולת של הקיבה ואצל חלק לא מבוטל מהחולים פוגעים במנגנון הרעב".

 

"יש פרסומים שמראים שהאפקטיביות של ניתוח שרוול דומה מאוד לאפקטיביות של ניתוח מעקף קיבה – שהוא ניתוח מורכב יותר" מוסיף ד"ר להט.

 

ד"ר להט מבהיר כי חשוב לתאם ציפיות עם המטופלים לגבי תוצאות הניתוח. "לא מאבדים 100 אחוז מהמשקל העודף. הממוצע הוא איבוד של 70 אחוז" הוא מסביר, "אפשר לאבד 100% אבל זה דורש עבודה קשה יותר" .

 

מה הסיכונים בניתוח?

 

"ניתוח שרוול קיבה – הניתוח הבריאטרי הכי נפוץ כיום – הוא לרוב ניתוח שאינו מורכב או ממושך מידי" אומר ד"ר להט "97-98 אחוז מהחולים עוברים מהלך חלק והולכים הביתה אחרי שלושה ימים. אבל זה מותיר 2-3 אחוז מהמקרים שיכולים להסתבך. הסיבוכים העיקריים הם דימום ודלף מקו הסיכות של השרוול שהוא ארוך. הסיבוכים האלה יכולים לקרות בידיים הטובות והמנוסות ביותר. כשאנחנו מסיימים את הניתוח מבחינתנו התוצאה מושלמת – השרוול נותר אטום וקו הסיכות לא מדמם. אבל בהמשך תהליך הריפוי עלול להיווצר דמם - הסיבוך שהכי מסכן את החולה. קיימים גם סיכונים כמו זיהום פצע ובקע, אבל אלה הרבה יותר נדירים".

 

חשוב לציין כי השונות בסיכונים גדולה מאוד בין המטופלים. "יש שתי קבוצות ברורות של מטופלים" אומר ד"ר להט "הקבוצה הראשונה היא של האנשים הצעירים שיש להם השמנה יתר תחלואית (BMI מעל 40), שעדיין לא פיתחו מחלות של התסמונת המטבולית. מטרת הניתוח היא למנוע את ההתפתחות של המחלות האלה. הקבוצה השנייה הם חולים בעשורים החמישי, השישי והשביעי של החיים ואנשים עם השמנת יתר תחלואית עם מחלות משמעותיות מאוד. אנחנו רואים יותר ויותר אנשים מקבוצה זו בבתי החולים הציבוריים. יש עליה במודעות והרופאים מפנים אותם לניתוחים כדי לשפר את סיכויי ההישרדות שלהם".

 

"העיקרון שחשוב להבהיר הוא שככל שאתה מבוגר יותר וחולה יותר, הסיכון שלך להסתבך כהוגן – ניתוחים חוזרים, אשפוז ממושך טיפול נמרץ ומוות – גדול יותר" אומר ד"ר להט "זה לא אומר שמישהו צעיר לא יכול להיכנס לניתוח ולמות, אבל ככל שאתה צעיר יותר סיכויי התמותה והסיבוכים נמוכים יותר".

 

"החולה שמת לפני 6 שבועות שייך לקבוצת המטופלים החולים. הוא מת מהתקף לב. לעומת זאת, לפני חודשיים ניתחנו מועמד להשתלת לב. הוא יצא מזה מורווח בענק, אבל זה חולה שהיה עם סכנה גבוהה מאוד למות בניתוח" אומר ד"ר להט. "הניתוח עצמו מייצר סטרס על הלב שעלול לסכן כל חולה מבוגר עם רקע של מחלת לב איסכמית. כשאתה צעיר ובריא – הסיכוי שיתרחש אוטם בשריר הלב קלוש ביותר".

 

כמה זמן אחרי הניתוח קיים סיכון לסיבוכים?

 

"במרבית המקרים אנחנו מזהים סיבוך משמעותי תוך שבוע עד עשרה ימים. אם עוברים אותם חלק הסיכון שיתפתח משהו משמעותי בהמשך הוא נמוך מאוד" מסביר ד"ר אלדר.

 

האם הניתוח מצדיק את הסיכון?

 

כמובן שצריך לשקול כל מקרה לגופו, אך באופן עקרוני צריך לזכור גם את הסיכונים שבהשמנה. "אני אומר למטופלים שאם זה היה ניתוח קוסמטי, זה לא היה שווה את הסיכון, אבל מכיוון שהמטרה היא בסופו של דבר למנוע תחלואה ולהאריך חיים, אז בסך הכל הכף נוטה כן לבצע את הניתוח הזה" אומר ד"ר להט.

 

 

 מה צפוי לכם לאחר ניתוח בריאטרי? 

 

בואו לדבר על זה בקבוצת הניתוחים הבריאטריים 

 

חיה-יהודית
03/01/14 1:03

תודה רבה על שיתוף הכתבה העצובה מאד אבל גם מבהירה עניינים  שלא היו ברורים בתקשורת

אני אומנם לא יורדת במשקל אחרי BPD אבל תודה לא-ל בריאה ובחיים  (4 חודש אחרי)

razm121
01/01/14 14:35

תודה רבה לאלה הר-נוי ולרופאים המכובדים, אשר פינו מזמנם ועשו סדר בנושא כה חשוב