מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבמדריכיםאיך לבחור מטפל ברפואה סינית?

איך לבחור מטפל ברפואה סינית?

טיפול שלא ניתן על ידי הידיים הנכונות עלול לא להועיל ואף להזיק. ריכזנו 6 כלים שיסייעו לבחור מטפל ברפואה סינית


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

יותר ויותר אנשים פונים לרפואה משלימה לטיפול במגוון בעיות כמו כאב, בעיות פוריות ותמיכה במהלך טיפולים אונקולוגיים. הענף הפופולארי ביותר בתחום הרפואה המשלימה הינו הרפואה הסינית.

 

הרפואה הסינית מסתכלת על חולי ובריאות בצורה שונה לגמרי מהרפואה הקונבנציונאלית. במרכזה נתפס האדם כישות הוליסטית המקיימת יחסי גומלין הרמוניים עם הסביבה. הרפואה הסינית כוללת שילוב של פרקטיקות רפואיות המקובלות בסין יותר מ-2,000 שנה בהן דיקור, שימוש בצמחי מרפא, טיפול במגע, שיחה ותרגול גופני. כיום ניתן למצוא מחקרים רבים המראים כי חלק מהטיפולים יכולים לסייע לסובלים מבעיות רפואיות שונות. מספר מרכזים רפואיים אף הכניסו לשימוש שיטות כמו דיקור כהשלמה לטיפול הקונבנציונלי.

 

כמו בתחום הרפואה הקונבנציונלית, טיפול שמבוצע על ידי הידיים הלא נכונות לא יסייע, ובמקרים קיצוניים עלול אף להזיק. אבל בניגוד לרפואה הקונבנציונלית, למטופל קשה יותר לבדוק האם מדובר במטפל איכותי ומקצועי בתחום הספציפי. ריכזנו מספר כלים שיכולים לסייע בבחירת המטפל. 

 

1. תעודה מקצועית

 

בדקו באיזה מוסד למד המטפל. ישנן מספר מכללות מוכרות ומובילות בתחום ההכשרה - אלה מבטיחות הכשרה מקצועית ארוכה הכוללת תכנית לימודים מלאה.

 

2. הכרה של האיגודים המקצועיים בתחום

 

חשוב לבדוק אם מקום הלימודים מוכר על ידי האגודה הישראלית לרפואה סינית - האיגוד המקצועי בתחום. האגודה הציבה קריטריונים ברורים להכרה בתכניות לימוד והכשרה, בהם המכללה חייבת לעמוד באופן מלא כדי לקבל הכרה של האגודה. שאלו את המטפל כמה שנים הוא למד. תוכנית הלימודים בארץ מקבילה לתוכנית הלימודים בארה"ב וכוללת 4 שנים ו-3,500 שעות לימוד כולל התנסות קלינית. יש בארץ כמה מוסדות לימוד או מורים פרטיים המלמדים פחות שעות ולא מוכרים על ידי האגודה לכן חשוב לברר היכן הוכשר המטפל.

 

3. מבחן רישוי

 

בדקו אם המטפל עבר את מבחן הרישוי של האגודה הישראלית לרפואה סינית. כדי לוודא שהמטפל עבר את המבחן אפשר לבקש לראות רישיון. מטפלים צעירים מחויבים לעבור מבחן ולקבל רישיון. כשמדובר במטפלים ותיקים, אם הם עובדים כבר הרבה שנים עם קליניקה פעילה, סביר להניח שאפשר להיות רגועים.

 

4. ביטוח מקצועי

 

וודאו שלמטפל יש ביטוח מקצועי. חברות הביטוח מבטחות רק את מי שלמד והוכשר במוסד לימודים מסודר ומוכר. בעצם הביטוח ישנה הוכחה לכך שמדובר במטפל מוסמך שנבדק על ידי חברות הביטוח ונמצא כשיר. יתרה מכך, הביטוח מהווה רשת ביטחון במידה וקורה משהו חריג במהלך הטיפול.

 

5. מהו תחום ההתמחות של המטפל

 

כמעט כל המטפלים לומדים ארבע שנים ובסיומן הם הופכים למטפלים. חלק מהמטפלים עוברים התמחות של שנה עד שנתיים בתחום התמחות, דבר המעיד על העמקה ומקצועיות. בדקו אם תחום ההתמחות מתאים לטיפול הנדרש. מטפל טוב לרוב ימשיך ללמוד ולהתמקצע ולהצליח להעניק טיפול טוב יותר.

 

6. המלצות המלצות המלצות

 

חשוב מאוד לקבל המלצות על המטפל. אם אדם שאתם סומכים עליו זכה לטיפול טוב ששיפר את מצב בריאותו והוא המליץ על המטפל, זו העדות הטובה ביותר על טיב הטיפול והשירות שתקבלו.

 

 

בתאריכים 25-27 במרץ 2014 יערך הכינוס השנתי של "הקונגרס הבינלאומי לרפואה סינית בישראל", בבית ציוני אמריקה בתל אביב.

 

* אסף מור הוא מטפל ברפואה סינית ומנהל "הקונגרס הבינלאומי לרפואה סינית בישראל"