מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותדיכאון עשוי להעלות סיכון למחלות כליה בסוכרתיים

דיכאון עשוי להעלות סיכון למחלות כליה בסוכרתיים

מחקר מצא כי דיכאון קליני קשור לסיכון כמעט כפול להתפתחות של אי ספיקת כליות אצל אנשים עם סוכרת


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

דיכאון עשוי להעלות את הסיכון של אנשים עם סוכרת לפתח אי ספיקת כליות – אחד מסיבוכי מחלת הסוכרת. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת של החברה האמריקנית לנפרולוגיה Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

 

השכיחות של תסמיני דיכאון גבוהה בחולי סוכרת. דיכאון כבר נקשר לתוצאות שליליות בסוכרתיים, כמו סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם ולמוות בטרם עת. במחקר הנוכחי, חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון ביקשו לבחון אם קיים קשר בין דיכאון לבין בריאות הכליות בסוכרתיים.

 

המחקר נערך בקרב 3,886 מבוגרים סוכרתיים. 11.5% מהם סבלו מדיכאון קליני ו-8.4% סבלו מדיכאון קל. במהלך תקופת מעקב של כ-8 שנים וחצי בממוצע, 2.2% מהנחקרים פיתחו אי ספיקת כליות.

 

החוקרים מצאו כי לסוכרתיים עם דיכאון קליני סיכון גבוה ב-85% לפתח אי ספיקת כליות. זאת לאחר שהם לקחו בחשבון משתנים רבים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות כמו גיל, מין, מוצא, מצב משפחתי, השכלה, עישון, השמנה, משך הסוכרת, רמות ההמוגלובין המסוכרר, תפקוד הכליות בתחילת המחקר, לחץ דם, שימוש בתרופות והיענות לטיפול עצמי – שבאה לידי ביטוי בגורמים כמו תזונה, פעילות גופנית ומעקב אחר רמות הסוכר בדם. לעומת זאת, לא נמצא קשר משמעותי בין דיכאון קל לבין הסיכון להתפתחות של אי ספיקת כליות.

 

מאחר והחוקרים נטרלו בניתוח הנתונים את דפוסי הטיפול העצמי של הסוכרתיים, נראה כי מה שעומד מאחורי הקשר בין דיכאון לבריאות הכליות אינם רק גורמים התנהגותיים. נראה שקיים מנגנון ביולוגי שמקשר בין השניים.

 

המחקר אומנם מצביע על קשר בין דיכאון לבין הסיכון להתפתחות של אי ספיקת כליות בסוכרתיים, אך הוא לא מוכיח כי הדיכאון בפני עצמו מוביל לאי ספיקת כליות. כמו כן, למחקר מספר מגבלות, בהן העובדה שהנתונים על גורמים כמו לחץ דם והיענות לטיפול עצמי נבדקו רק בתחילת המעקב. כעת נדרשים מחקרים נוספים שיבחנו את הקשר בין דיכאון לבריאות הכליות ואת המנגנון העומד מאחוריו, בהם כאלה שיבחנו אם טיפול בדיכאון עשוי להיטיב עם בריאות הכליות של חולי סוכרת.

 

 

Clin J Am Soc Nephrol. Published online March 27, 2014