מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהמדריכים8 המוקשים במסעדות

8 המוקשים במסעדות

אנטיפסטי, סלט, קוקטייל וטעימות מצלחות של אחרים. הרבה מוקשים לדיאטה טמונים במסעדות. כך תמנעו מהם


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

יוצאים למסעדה ורוצים לשמור על הדיאטה? במנות רבות במסעדות, גם כאלה שנראות תמימות לכאורה, עשויות להתחבא הרבה מאוד קלוריות. ריכזנו מידע על 8 מוקשים שיכולים לפגוע לכם בדיאטה. 

 

1. לחם הבית

 

כמה קל להתפתות להזמין את לחם הבית כ"משהו שמלווה" את הארוחה. זה זול יחסית וטעים - במיוחד כשהוא מגיע עם הרבה מטבלים מעניינים. אתם מגיעים למסעדה כשאתם רעבים ועד שהמנה שלכם תגיע, אתם תחסלו את מרבית הלחם אם לא את כולו, יחד עם המטבלים עתירי הקלוריות - לדוגמה, כף ממרח אבוקדו "תעלה" לכם כ-70 קלוריות, כפית חמאה "תעלה" לכם עוד 50 קלוריות. סביר להניח שזה לא ימנע מכם לאכול את שאר המנות אחר-כך.

 

2. עסקיות

 

אם כבר יצאתם למסעדה לא תתפנקו ותזמינו מנה ראשונה? הרי זה טבוע בנו כבר שנים שיש סדר בארוחה: מנה ראשונה, מנה עיקרית ובסוף קינוח.

 

קל עוד יותר להתפתות להזמין מנה ראשונה אם יצאתם למסעדה בשעות הצהריים. כמעט כל מסעדה היום מציעה עסקיות: במחיר מנה עיקרית תקבלו גם מנה ראשונה ושתיה. רק פראייר לא יזמין עסקית, לא? אבל בואו נשים לרגע את ההרגל והחישוב הכלכלי בצד. מנה ראשונה שוות ערך ל"מיני" ארוחה נוספת. זה באמת מה שהתכוונתם לאכול כשיצאתם למסעדה - שתי ארוחות?

 

3. שתייה

 

יצאתם למסעדה, מתפנקים קצת, רוצים לשבור שגרה. לא בא לכם לשתות מים רגילים כמו בבית. אז מה מזמינים? מיץ תפוזים, קולה, יין או קוקטייל. לפעמים רק שתי כוסות שתייה או קוקטייל אחד יכולים "לעלות" לכם במחיר קלורי של מנה ראשונה לפחות.

 

4. אנטיפסטי

 

מנת הפתיחה האהובה נראית אולי כמנה תמימה - רק ירק, "כלום קלוריות". שימו שנייה את משקפי הראייה, בדקו כמה שמן יש על הצלחת ועל הירקות עצמם. אם אתם חושבים שהירקות נעשים בגריל עם זילוף דק של שמן, כמו שאתם עושים בבית כשאתם בדיאטה קפדנית, אז תנו לנו לחדש לכם - כמות גדולה יותר של שמן על הירקות מאפשרת צלייה טובה יותר, מהירה יותר, יפה יותר וטעימה יותר. אלו סיבות מספיק טובות עבור השף לשים כמות נדיבה של שמן על מנת האנטיפסטי שלכם. לא ממש אכפת לו מה יראה המשקל שלכם מחר בבוקר.

 

פרוסת בטטה ופרוסת חציל שתכינו בבית יכילו יחד כ-50 קלוריות, לעומת 150 קלוריות ולעיתים יותר במסעדה (צילום: Shutterstock)

 

רק לשם השוואה: פרוסת בטטה אחת יחד עם פרוסת חציל אחת שתכינו בבית יכילו יחד כ-50 קלוריות, כאשר במסעדה ערכן הקלורי ישולש ל-150 קלוריות ולעיתים אף יותר – כן, לשתי חתיכות קטנות של ירקות.

 

5. סלטים

 

אם אתם ממש ממושמעים, נמצאים בעיצומה של דיאטה חמורה ורוצים לצרוך מינימום קלוריות, ודאי תזמינו סלט. הרי מדובר רק בירקות – שפע של בריאות! רק שאולי פספסתם שהמנה מכילה גם קרוטונים (קוביות לחם מטוגנות!), גבינת פטה (סביר להניח שהיא מכילה 16% שומן ומעלה), תערובת אגוזים וקשיו, ותיבול "קל" של רוטב אסיאתי שמסתבר שהוא ממש, אבל ממש מתוק (אף אחד לא סיפר לכם על כמות הסוכר שבפנים). 

 

לסיכום: הזמנתם מנת סלט יפה שמכילה כ-600 קלוריות לפחות ואתם מרגישים ממש גיבורים שהצלחתם להתאפק ואכלתם "מינימום" קלוריות, אבל מתוסכלים מכך שוויתרתם על המנה המפתה שהחבר שלכם הזמין (אף אחד לא סיפר לכם שבמנה הזו יש כ-500 קלוריות!).

 

הזמנתם סלט? ייתכן שהמנה שלכם מכילה אפילו 600 קלוריות בגלל תוספות כמו אגוזים, רוטב וגבינות (צילום: Shutterstock)

 

6. טעימות ממנות אחרות

 

הגעתם למסעדה שנחשבת באמת טובה. כל כך הרבה מנות מפתות בתפריט, אך אתם לא יכולים להזמין את הכל. מצאתם פיתרון אחר, אתם מזמינים את המנה שהכי בא לכם ומשכנעים את החברים לקחת את המנות האחרות ששמתם עליהן עין. אז טועמים קצת מזה, וקצת מזה, ואולי אפילו נתח יפה מהמנה של חבר תועבר אליכם לצלחת. סיימנו את הפרק הזה עם "טעימות" מארבע מנות נוספות שבמקרה הטוב מסתיימות רק בכמה ביסים. אתם אולי לא סופרים את זה, אבל למעשה זה עשוי להצטבר לעוד מנה קטנה שכאילו הזמנתם לעצמכם.

 

7. גודל המנה

 

בואו נחזור אחורה לימים בהם היינו אוכלים אצל סבתא. נסו להיזכר בגודל הצלחת שהוגשה לנו והשוו אותה למה שמוגש לכם במסעדה. נסו להיזכר בכמות הפסטה שהייתה בצלחת, השוו לכמות הפסטה המונחת בתוך הצלחת הגדולה והעמוקה (!) במסעדה.

 

אין לכם צורך בכל המנה, רק לעין שלכם יש. במידה ואתם לא במסעדת גורמה בה המנות בגודל אגרוף, חלקו את המנה שאתם מזמינים עם אדם נוסף.

 

8. קינוח

 

לסיים ארוחה מפנקת במסעדה ללא קינוח זה כמו לראות הצגה בלי למחוא כפיים בסוף... זה כמו ללבוש את החולצה בלי לסגור את הכפתורים... זה כמו להתקלח בלי להתנגב... יש כללים מוסכמים לסיום של תהליכים מסוימים. האמנם? מי אמר שחייבים את הקינוח? הרי אכלתם ארוחה מלאה, סביר להניח שכבר היו בה פחמימות, סביר להניח שאתם כבר לא רעבים. אז למה? רק בגלל המוסכמות וההרגל?

 

כשאנחנו יוצאים למסעדה אנחנו חושבים רק על איך להתפנק. הקלוריות של הדברים הקטנים לא נספרות. לא של השתייה, לא של המנה המטוגנת (בבית בחיים לא נטגן...), לא של הרוטב ולפעמים אפילו לא של הקינוח... אז אכלנו כמות קלוריות יומית בארוחה אחת. אז מה? אנחנו לא הולכים למסעדה כל יום. רק תזכרו להגיד את זה כשתחגגו בארוחת יום ההולדת מחר, בחתונה מחרתיים ובקוקטייל עבודה ביום חמישי.

 

כמו כל דבר בחיים, הכל נכון באיזון ובמידה. דאגו שגם האכילה באירועים מיוחדים תהיה במידה. אפשר להתפנק במאכלים עתירי קלוריות, אך לא בכולם ולא בכל יום.

 

 

*רונית ציוני היא דיאטנית קלינית וממנהלי קהילת השמנה בכמוני

 

בתו-של-המלך
26/07/17 19:53

אז אם רוצים לבלות עם חבירות במסעדה מה רצוי להזמין?

מינרבה1
29/08/14 17:14

אני נמנעת ללכת למסעדות...