מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהמדריכיםענבים – כל מה שצריך לדעת

ענבים – כל מה שצריך לדעת

הם אמנם עשירים בסוכר וצריך לאכול מהם במידה, אבל לענבים יש גם לא מעט סגולות בריאותיות. כמה קלוריות יש בענבים? מה בריא בענבים? ולמה כדאי לבחור כאלה עם צבע עמוק?


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

הם עשירים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, שביכולתם לסייע לאיזון לחץ הדם, במניעת מחלות לב וסרטן ובהאטת הזדקנות. אבל ענבים מכילים גם כמויות גדולות של פרוקטוז (סוכר), לכן אסור להגזים בצריכתם. בעזרת הדיאטניות הבכירות מריאנה אורבך וד"ר רלי אבל משירותי בריאות כללית, ריכזנו את כל מה שצריך לדעת על הממתק הטבעי של הקיץ ועל מה שהוא יכול לעשות לבריאות שלנו.

 

סגולות בריאותיות וערכים תזונתיים של ענבים

 

יש המון סוגים של ענבים - סגולים, אדומים, ירוקים, עם חרצנים או בלי, גדולים או קטנים. כל זן שונה במעט בערכים התזונתיים שלו, אך לכל הענבים יש מספר רכיבים משותפים.

 

נוגדי חמצון: בענבים יש כ-1,500 תרכובות שונות של נוגדי חמצון שמנטרלים את הפעילות ההרסנית של הרדיקלים החופשיים – מולקולות שתוקפות את רקמות הגוף ועלולות להוביל להתפתחות מחלות כמו סרטן, טרשת עורקים ומחלות לב וכלי דם, לגרום לדלקות, היווצרות קרישי דם ולהאצת תהליכי הזקנה. שניים מנוגדי החמצון היותר מוכרים שנמצאים בענבים הם הרזברטרול והאנתוציאנינים שידועים כמסייעים למנוע זיהומים, סרטן, לחץ דם, מחלות לב וטרשת עורקים. הענבים הירוקים מכילים לוטאין - אחד מנוגדי החמצון העיקריים בעין ובעל חשיבות מרכזית בשמירה על בריאותה. הלוטאין מסייע גם במניעת טרשת עורקים.

 

סיבים תזונתיים: בענבים יש סיבים תזונתיים שחשובים לפעילות מערכת העיכול, לשמירה על רמת הכולסטרול בדם ולמניעת טרשת עורקים. במאה גרם ענבים יש 2.5 אחוז מהצריכה היומית המומלצת של סיבים.

 

ויטמין C: ענבים עשירים בוויטמין C, שהוא נוגד חמצון בעל עוצמה גבוהה, משפר את מערכת החיסון, שומר על הלב ומגן על העור. במאה גרם ענבים יש 10 אחוז מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C.

 

אשלגן: ענבים מכילים גם אשלגן - מינרל חיוני לוויסות קצב הלב, שמסייע בהורדת לחץ דם וחשוב לפעילות תקינה של מערכת השרירים והמעיים. במאה גרם ענבים יש 3 אחוז מהצריכה היומית המומלצת של אשלגן.

 

סוכר: ענבים מכילים כמויות גדולות של סוכר. "צריך להבין שבמאה גרם ענבים - שזה בערך כוס - יש כ-3 כפיות סוכר", מסבירה מריאנה. לפי איגוד הסוכרת האמריקני האינדקס הגליקמי של 100 גרם ענבים הוא בינוני - 52-59 תלוי בזן של הענבים. "הבעיה המרכזית של ענבים היא שכשמתחילים לאכול קשה להפסיק. זה פרי בעל ערכים טובים אבל חייבים להגביל את הצריכה".

 

ערכים תזונתיים ל-100 גרם ענבים (בערך כוס ענבים)

 

קלוריות: 69 קלוריות

חלבון: 0.7 גרם

שומן: 0.15 גרם

פחמימות: 15-18 גרם

סיבים תזונתיים: 0.7-0.9 גרם

סידן: 10 מ"ג

ברזל: 0.36 מ"ג

מגנזיום: 7 מ"ג

אשלגן: 153-191 מ"ג

ויטמין סי: 9-10 מ"ג

 

איך לבחור ענבים?

 

למרות שיש שיטות לשמר ענבים, הערך התזונתי של הפרי נמצא בשיאו בעונת הקיץ וזהו הזמן הכי טוב ליהנות מהם. כשבוחרים ענבים כדאי לבדוק שהמקל של הענב ירוק ולא צהוב מיובש - זה מעיד על טריות. חשוב לבחור ענבים מוצקים. המתוקים יותר הם אלה בעלי הגוון הירוק צהבהב או בצבע סגול עמוק כהה. ככל שהצבע עמוק יותר והפרי בשל יותר, כמות נוגדי החמצון בשיאה.

 

איך לאחסן ענבים?

 

אחסנו ענבים במקרר בתוך נייר סופג/מגבת נייר. כך הם ישמרו טריים יותר. חשוב לדעת כי בדיקות שנעשו בשנים האחרונות מראות שהענבים הם מהפירות הכי מרוססים שיש. כדי להסיר את שאריות חומרי ההדברה מומלץ לשטוף את הענבים היטב במים וסבון – אך יש לעשות זאת לפני האכילה ולא לפני האחסון במקרר.

 

כמה ענבים מומלץ לאכול? 

 

הענבים עשירים בפרוקטוז ולא מומלץ לאכול מהם כמות גדולה וגם לא לאכול אותם באופן יומיומי. רלי ממליצה להגביל את הצריכה היומית של ענבים לכוס שזה בערך 100-120 גרם ענבים.

 

ישנן מספר דרכים שיסייעו ליהנות מענבים בלי להגזים:

 

1. לשתות מים. "בדרך כלל בקיץ אנשים לא שותים מספיק והם אוכלים הרבה פירות במקום לשתות" אומרת מריאנה, שממליצה: "לפני שמתחילים לאכול ענבים כדאי לשתות כוס מים. זה יקטין בוודאות את הכמות שצורכים".

 

2. להוסיף לסלט. מומלץ להוסיף ענבים לסלט חסה, סלט עלים עם אגוזים או לסלט כרוב. אפשר גם להכין סלט עגבניות שרי עם ענבים, לימון ומלח, ובמקום שמן זית להוסיף זיתים ירוקים וצנוברים.

 

3. לקשט פלטת גבינות בענבים.

 

4. להוסיף ליוגורט.

 

5. להוסיף ענבים לתבשיל קדירה.

 

6. להקפיא מספר ענבים ולאכול אותם קפואים. מעדן. לילדים ניתן לטחון ענבים - לבדם או עם פירות נוספים - ולהקפיא בכלי קטן עם מקל, לארטיק טבעי ומרענן. 

 

 

סיוע מקצועי

 

מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית במחוז דן-פתח תקוה

 

ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 

עדכון אחרון: יוני 2016 

ספירת פחמימות מייתרת כל מדד אחר, ולצערנו לא מציינים כמה פחמימות לאכול. מתייחסים לקלוריות כמו לאוכל. קלוריה היא יחידת חום ולא אוכל. אין קלוריה מתוקה ואין קלוריה מלוחה, אין קלוריה חמוצה ובכל זאת קוראים בספרי התזונה את הריטואל הבא: "אל תאכלו יותר מ-1200 קלוריות". מי מחזיק בשולחן האוכל אוטוקלאב וקלורימטר, כלים השייכים למעבדה ולא לשולחן האוכל.

דר-
04/05/17 13:04

מתי תפסיקו עם שטות הקלוריות ? קלוריות נמדדות בקלורימטר באמצעות קשת חשמלית.אין בגוף קלורימטר ואין בגוף קשת חשמלית. הגוף מסנתז ATP ובאמצעות חלוקתו ל-2 ADP הוא יוצר אנרגיה. אין שני אנשים שיוצרים אותה כמות אנרגיה מאותו מזון ולרוב אותו אדם בתקופות שונות ובתנאים שונים מייצר אנרגיות שונות מאותו מזון. די עם הקשקוש הזה !

שמח שאני לא לבד בעניין המדד הקלורי וגם המדד הגליקמי הוא מיותר בצלחת שלי. הרבה או מעט נמדד לפי משקל הפחמימות שמתורגמות למשקל אדם.