מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהאם שום מגן מפני דלקת פרקים?

האם שום מגן מפני דלקת פרקים?

מחקר: תזונה עשירה בשום, בצל וכרישה יכולה להפחית את הסיכון לדלקת פרקים ניוונית


רכיב של השום הגביל את כמות האנזימים המזיקים לסחוס (צילום: panthermedia)
רכיב של השום הגביל את כמות האנזימים המזיקים לסחוס (צילום: panthermedia)

 

חוקרים מאוניברסיטת קינגס קולג' בלונדון בחנו קשר אפשרי בין תזונה ומחלת המפרקים הכואבת. הם מצאו כי בקרב נשים שאכלו ירקות רבים ממשפחת האליום (שום, בצל, שאלוט ודומיהם) היו רמות נמוכות יותר של דלקת פרקים ניוונית (אוסטיאוארתריטיס) במפרק הירך.

 

תוצאות המחקר שפורסמו ב- BMC Musculoskeletal Disorders journal מראות כי לתרכובות שום פוטנציאל רב בפיתוח טיפולים חדשים למחלה.

 

דלקת פרקים ניוונית היא הסוג הנפוץ ביותר של דלקת פרקים והיא שכיחה יותר בקרב נשים. המחלה גורמת לכאב ונכות ומשפיעה בעיקר על המפרקים נושאי המשקל באגן הירכיים, בברכיים ובעמוד השדרה. כיום, אין טיפול אפקטיבי למצב מלבד משככי כאב ולבסוף- החלפת מפרקים.

 

כבר ידוע כי קיים קשר בין משקל גוף לדלקת פרקים ניוונית. במחקר הנוכחי החוקרים ביקשו לבדוק האם וכיצד התזונה יכולה להשפיע על התפתחות ומניעת המחלה.

 

המחקר נערך על יותר מ-1,000 נשים תאומות בריאות, מרביתן לא סבלו מתסמינים של דלקת פרקים. החוקרים העריכו את דפוסי התזונה המדויקים שלהן וניתחו את הנתונים יחד עם צילומי רנטגן, שהראו את מידת דלקת הפרקים הניוונית המוקדמת בירכיים, בברכיים ובעמוד השדרה שלהן.

 

לאחר שהחוקרים נטרלו השפעתם של משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות, כמו מידת ההשמנה של הנשים, הממצאים הראו כי בקרב נשים שאכלו תזונה בריאה, שכללה צריכה גבוהה של פירות וירקות, במיוחד ירקות ממשפחת האליום כמו שום, נמצאו פחות עדויות לשלבים התחלתיים של דלקת פרקים במפרק הירך.

 

כדי לבחון לעומק את ההשפעה המגנה הפוטנציאלית של ירקות ממשפחת האליום החוקרים בדקו את המרכיבים הנמצאים בשום. הם מצאו שמרכיב הקרוי דיאליל דיסולפיד הגביל את כמות האנזימים המזיקים לסחוס כשהוחדר לרקמת סחוס אנושי במעבדה.

 

החוקרים מסבירים כי טרם ידוע אם אכילת שום תוביל לרמות גבוהות של הדיאליל דיסולפיד בפרקים. אבל, הממצאים אולי יוכלו להוביל לפיתוח טיפולים עתידיים לדלקת פרקים ניוונים ואמצעים למניעתה. הם מוסיפים כי אם התוצאות יאוששו במחקרים נוספים, זה יסלול את הדרך להתערבות תזונתית ואולי תוספי תזונה לאנשים הסובלים מדלקת פרקים.

 


doi:10.1186/1471-2474-11-280

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה