מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותארוחת ערב משפחתית מונעת הפרעות אכילה

ארוחת ערב משפחתית מונעת הפרעות אכילה

מחקר חדש חקר את הקשרים ארוכי טווח בין קיומה של ארוחת ערב משפחתית לבין קיומם של סימפטומים של הפרעות אכילה בקרב מתבגרים צעירים. המסקנה: המאמץ לאכול ארוחת ערב משפחתית מזינה עם הילדים עשוי להשתלם בהחלט.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר חדש שפורסם ב - Eating Disorders (גיליון 18 משנת 2010) ביקש לעקוב לאורך זמן ממושך אחר הקשר בין ארוחות ערב משפחתיות לשכיחות של סימפטומים של הפרעות אכילה.

 

במחקר השתתפו 7535 נשים ו – 5913 גברים, בגילאי 9-14 בשנת 1996. השאלה שעמדה במרכז המחקר היתה: באיזה תדירות אתה יושב לאכול ארוחת ערב עם בני משפחה נוספים? מול זה העריכו גם את קיומם של התנהגויות אכילה בעייתיות כגון הקאות, בולמוסים ודיאטות.

 

את הנתונים עיבדו בשיטות סטטיסטיות בכדי להעריך את הקשר בין כמות הפעמים שהנבדק אכל ארוחת ערב משפחתית בשנה שחלפה לבין שכיחות קיומם של סימפטומים כגון הקאות, בולמוסים ודיאטות.

 

הממצאים הראו שנשים אשר אכלו ארוחות ערב משפחתית לפחות רב הימים בשנה האחרונה סבלו פחות מהסימפטומים בשנה שלאחר מכן בהשוואה לאלה אשר אכלו ארוחת ערב משפחתית לעיתים רחוקות או בכלל לא. מגמה דומה נמצאה אצל הגברים.

 

דרך אחת בה ניתן לשער שארוחת ערב עוזרת למנוע הפרעות אכילה היא שמנהג כזה מעודד צריכה קבועה של ארוחות ואוכל ובכך נמנעת אכילה לא בריאה ובולמוסים.

 

השערה נוספת היא שארוחת ערב משפחתית משפרת את איכות הקשר בין ההורה לילד, במיוחד את התקשורת בניהם, וזה תורם להפחתה בהתנהגויות אכילה בעייתיות.

 

המחקר הנוכחי מאשר ומחזק מחקרים קודמים אשר מצאו קשר הפוך בין ארוחות ערב משפחתיות לבין הפרעות אכילה בקרב נערות מתבגרות.

הדגש החשוב של המחקר הוא שמתבגרים צעירים אשר אוכלים ארוחות ערב משפחתיות הינם לעיתים קרובות בעלי סיכוי נמוך יותר לפתח הפרעות אכילה.

בהתבסס על הממצאים של המחקר עולה כי מומחים בתחום הבריאות ואנשים אשר עובדים עם משפחות בקהילה צריכים לתמוך במאמץ של בני המשפחה לאכול יחד כאמצעי מניעה להפרעות אכילה. העזרה רצוי שתכלול בין היתר גם עזרה בתכנון לוחות הזמנים והדגשה שכל בני המשפחה צריכים לתכנן את פעילויותיהם ככה שלא יהיו בקונפליקט עם ארוחות הערב המשפחתיות.

 

ערכה ותרגמה : מיכל אפק

 

מיכל-אפק
19/01/11 21:41

אודיאל
18/01/11 22:31

שוב אתן את עצמי בתור דוגמה. לפני 10 ימים התחלתי לאכול ליד אנשים. הדיאטנית שלי התחילה את זה בארוחת ערב כך שיוצא שכבר 10 ימים אני אוכלת בארוחות ערב משפחתיות דבר שלא היה אצלנו אף פעם.