מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשות5 סיבות מדוע אהבה טובה לבריאות

5 סיבות מדוע אהבה טובה לבריאות

לכבוד ט"ו באב: 5 סיבות שהופכות את האהבה לתרופה הטובה ביותר


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

האהבה מפחיתה לחץ דם, לחצים וכאב ומעלה את הסיכוי שלכם לשרוד מחלות קשות כמו סרטן והתקף לב. לכבוד ט"ו באב שבפתח, ריכזנו 5 דרכים בהן אהבה מיטיבה עם הבריאות. אז למה כדאי לאהוב?

 

1) כי אהבה מפחיתה כאב

 

אומרים שהאהבה כואבת, אבל מתברר שאהבה יכולה גם לסייע להתגבר על כאב. חוקרים מאוניברסיטת סטנפורד גייסו סטודנטים שהיו בחודשים הראשונים של מערכת יחסים, המוגדרים כשלב האהבה האינטנסיבית. הם התבקשו להביא תמונות של האהוב שלהם ותמונות של מכר אחר המושך באותה מידה כמו בן זוגם. החוקרים השתמשו בסריקות fMRI על מנת לבדוק את הפעילות באזורים שונים של המוח בזמן שמחשב גרם להתחממות של עצם שהונח על יד הנחקרים וגרם לכאב בינוני, כשבמקביל הראו להם את התמונות. התבוננות בתמונת האהוב הפחיתה את תפיסת הכאב הרבה יותר מאשר התבוננות בתמונת המכר. בנוסף, סריקות המוח הראו כי האהבה השפיעה על המוח באותו אופן כמו קוקאין או משככי כאב חזקים.

 

המחקר אומנם התמקד באנשים בשלבים מוקדמים ברומן, אבל מחקר נוסף שפורסם בשנה שעברה מצא כי גם כשמדובר במערכות יחסים ארוכות, האהבה עשויה להקל על הכאב. לפי המחקר שפורסם בכתב העת The Journal of Pain, נישואים טובים ויציבים מפחיתים את הכאב בקרב הסובלים מדלקת מפרקים שגרונית. החוקרים הראו כי מה שעוזר זה לא רק עצם הנישואים עצמם, אלא חוזק ואיכות הנישואים.

 

2) כי זוגיות בכלל (ונשיקות באופן ספציפי) מגנה מפני לחצים

 

מחקר שפורסם בשנה שעברה בכתב העת Stress העלה את האפשרות שמערכת יחסים מחייבת משנה את ההורמונים בגוף באופן שמפחית לחץ. סטודנטים לתואר שני התבקשו לעבור מבחן, כשנאמר להם שהציון שיקבלו ייכלל בציון הסופי של הקורס. לאחר המבחן החוקרים בדקו ומצאו כי נבדקים משני המינים שלא היו בזוגיות מחייבת, היו בעלי רמות גבוהות יותר של קורטיזול - המוכר כהורמון לחץ, מאשר נבדקים נשואים. הם הסיקו כי לנישואים השפעה על עמעום תגובות הקורטיזול ללחץ פסיכולוגי. המחקר מעלה את האפשרות שאנשים שלא נמצאים במערכת זוגית מגיבים יותר ללחץ פסיכולוגי.

 

ממצאים אלה מצטרפים לעדויות הולכות ומתרבות המראות כי נישואים ותמיכה חברתית יכולים להגן מפני לחץ. החוקרים מסבירים כי למרות שנישואים עלולים להיות די מתוחים בפני עצמם, הם מקלים על אנשים להתמודד עם גורמי לחץ אחרים בחיים.

 

אבל לא רק מערכת יחסים מחייבת וארוכה מסייעת להירגע. מחקר נוסף שפורסם בשנה שעברה הראה כי נשיקה יכולה להרגיע. מתברר שכשהשפתיים נפגשות, יכולה להיווצר שרשרת של שינויים כימיים שיסובבו לכם את הראש. במסגרת המחקר שבוצע על ידי חוקרים מאוניברסיטת לפאייט, זוגות סטודנטים התבקשו להתנשק במשך 15 דקות. רמות הכימיקלים בדמם וברוקם של המתנשקים נמדדו והושוו לפני ואחרי הנשיקה. גם אצל הגברים וגם אצל הנשים נצפתה ירידה ברמת הקורטיזול- מה שמצביע על כך שרמות הלחץ ירדו. בקרב הגברים נרשמה גם עלייה ברמת האוקסיטוצין- הורמון משכך לחץ.

 

3) כי אם אתם גברים, מערכות יחסים גורמות לכם להיבדק ולקבל לטיפול בזמן

 

מחקרים רבים הראו כי בני זוג אוהבים נוטים לעודד רפואה מונעת, מחזקים התנהגויות בריאותיות כמו פעילות גופנית ושימוש בחוט דנטאלי, ומפחיתים התנהגויות לא בריאות כמו שתיית אלכוהול מופרזת. 

 

כך לדוגמא, מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Canadian Medical Association Journal מצא כי גברים נשואים וגברים במערכות יחסים רציניות פונים מהר יותר לסיוע רפואי לאחר התקף לב, בהשוואה לגברים רווקים, גרושים או אלמנים. בקרב הגברים הנשואים, 75.3% הגיעו לבית החולים תוך 6 שעות מהרגע בו החלו הכאבים בחזה, בהשוואה ל- 67.9% בקרב הרווקים, 68.5% בקרב הגרושים ו- 70.8% בקרב האלמנים. החוקרים חישבו ומצאו כי ברמה של החולה – הזמן שנחסך הוא חצי שעה בממוצע.

 

לעומת זאת, לנשים נשואות או כאלו שהיו בקשרים רציניים לא היה יתרון על פני נשים אחרות בזמן ההגעה לבית החולים. החוקרים אומרים כי ייתכן והסיבה לכך היא שנשים נוטות יותר לקבל על עצמן את תפקיד המטפל ולדרבן את בני זוגן להגיע לטיפול מהר יותר.

 

בשנה שעברה חוקרים מצאו שגברים נשואים היו בעלי סיכוי גבוה יותר ב- 6 אחוז להגיע לרופא המשפחה, מאשר גברים רווקים. לעומת זאת, נשים נשואות ורווקות הגיעו לרופא באותם שיעורים.

 

4) כי נישואים מאושרים מפחיתים את לחץ הדם

 

במסגרת מחקר שפורסם ב- 2008 בכתב העת Annals of Behavioral Medicine כ- 300 מתנדבים חוברו למכשיר שמדד את לחץ הדם שלהם במשך 24 שעות ביממה. נמצא כי לאנשים נשואים הנשואים באושר, לחץ דם נמוך יותר מאשר רווקים. אבל זה לא עצם הנישואים, אלא האיכות שלהם. אנשים נשואים לא מאושרים היו בעלי לחץ דם גבוה יותר משתי הקבוצות האחרות.

 

5) כי זוגיות מעלה את הסיכוי לשרוד סרטן

 

מחקר שפורסם השנה בכתב העת Cancer Epidemiology מצא כי לאנשים נשואים סיכוי גבוה יותר לשרוד את מחלת סרטן המעי הגס. המחקר שנערך על כמעט 130,000 מטופלים מצא כי גם גברים נשואים וגם נשים נשואות היו בעלי סיכון נמוך יותר למוות, בכל שלב של המחלה. סך הכל סיכויי ההישרדות של אנשים נשואים החולים בסרטן המעי הגס היו גבוהים ב- 14% בהשוואה לחולים שאינם נשואים.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

אם אין כרס יש זיקוקים של אהבה

על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד (בראשית
ב' כ"ד).

תודה לרעייתי המתוקה נאוה, שמחקה לי את הכרס על מנת שאדבק בה בלי הפרעה ובלא הגבלה.

האדם הוא דבר נוזלי ונוח לקבל צורה. אפשר לעשות ממנו מה שרוצים. אני בניתי לה בית עמיד בפני פגעי הטבע מתערובת מדודה והיא בנתה אותי מחדש מתערובת מדודה שרקחה במטבחה ביד אומן על מנת להשיל ממני 20 ק"ג ולשמר את מה שהעניק לי הטבע ומי שמעליו , ואני אימצתי את קצובת הפחמימות המדודה שקצבה לי רעייתי, מתוך תובנה שמה שאינו מדיד אינו עמיד.

כבר לפני21 שנה הבחנתי בקשיי הקליטה של הדיאטה דלת הפחמימות לעומת אחותה דלת השומן ועתירת הפחמימות שזכתה להכרה ממלכתית ועד עצם הימים הללו היא זוכה ליחסי ציבור ומתקבלת בברכה על ידי הציבור הרחב והשמן, שפרשתי ממנו לפני עשרים שנה ומעלה.

נקודת העונג בעוגה – דקה אחת בפה, אחר כך באה הכרס דמויית ההיריון.
דומה מאוד למתירנות מסוג אחר והמבין יבין.

06.11.2010
חישקתי אותה בטבעת זהב לחמישים השנים הבאות.

לנאוה היקרה שהעניקה לי חמישים שנות אהבה צרופה.
מאחורי הכותרת הקטנה מסתתר סיפור גדול
שטומן בחובו רומן מרתק המתמשך על פני
חמישים שנה, הנפרטים לשמונה עשר אלף
ומאתיים וחמישים יממות של אהבה צרופה,
יוקדת ונכספת, מלאת כמיהות וערגות.

אני לא מאמין בניסים, אבל אני מאמין בנפלאות.
קנוא קינאתי בבעלה של נאוה כשראיתיה לראשונה
ולמרות שהופיעה בחלומותי מדי לילה לא פיללתי
שהיא חפה מבעל ואני הוא בעלה ובחיר ליבה,
האביר על הסוס הלבן שאותו ראתה בחלומותיה.

למימוש חלומותינו נדרשה תקופת חיזורים בת
שנה וחצי שנפרטה לחמש מאות וחמישים יממות
של נדודי שינה, כיסופים וערגה לחיבוק ראשון.
אור זרח בפניה כשעגנה בחיקי לראשונה
ואני נתקפתי ריגשת-לב ממיסת קרחונים.

בחישוב אריתמטי נמשך סיפור אהבתנו
שמונה עשר אלף ושמונה מאות יממות של
יצירת חיים גדולה לא פחות מן "הזריחה",
יצירתו המפורסמת של קלוד מונה. הזריחה
שלנו מפיצה אור יקרות ומסרבת לשקוע.

בהלם אהבה,
אישך ברוך
י


אוויטה
15/08/11 16:08

אין על חג האהבה... כל חג הוא סיבה למסיבה אבל בשביל האהבה כולנו קמים בבוקר, אוכלים, מתלבשים, יוצאים וחיים...
אני ממליצה לכולם לצאת ולהנות והכי חשוב בימים כאלה שאל אחדות לאהוב..!
יש אפילו פוסט שראיתי שיש בו אחלה הצעות למה אפשר לעשות בט"ו באב.. אז תהנו.. :)(:

אנה-רייזמן
15/08/11 10:38
Dov-c3c4
12/08/11 20:52
היכן מקבלים מרשם, ומאיזה רופא.