מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

פאי רועים (מתכון של דליה ממסטר שף )
500 גרם בשר טחון (עדיף טלה או כבש)
רבע כוס שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
1 שן שום, כתושה
1 גזר בינוני, מגורר בפומפייה או חתוך לקוביות קטנות
1 שורש סלרי קטן, חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות (אפשר גם משומרות)
כף רסק עגבניות
חצי כוס יין לבן
חצי כוס מים
2 עלי דפנה
קצת תימין
מלח
פלפל שחור
כפית אבקת קארי (לא הכרחי)
קורט כמון (לא הכרחי)
לאפייה:
3 תפוחי אדמה, פרוסים דק מאוד
מיכל שמנת לבישול
רבע כוס חלב עזים
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
100 גרם גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים שום, גזר, וסלרי, ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את הבשר למחבת, מפוררים ומשחימים. מערבבים את העגבניות עם הרסק, היין והמים. מוסיפים לבשר ביחד עם התבלינים ומבשלים כשעה. חשוב שלא יישארו הרבה נוזלים.

2. לוקחים כלי חסין חום ומשמנים אותו בשמן זית. מסדרים בתחתית הכלי חצי מתפוחי האדמה, מעליהם מוסיפים את הבשר המבושל ומעליו את חצי תפוחי האדמה הנותרים. מעל מוסיפים את הנוזלים ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן. אופים בתנור מחומם מראש לחום של 180 מעלות לפחות 45 דקות

* אפשר להוסיף לבשר 150 גרם פטריות. אפשר לוותר על חלב עזים.

* אופציה מעולה היא לעשות מתפוחי האדמה פירה רך בצורה כזאת: מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים מבשלים את תפוחי האדמה עם מים וקורט מלח עד שרך. מועכים טוב טוב את תפוחי האדמה ומוסיפים כל פעם קצת חמאה (כ-50 גרם, יש כאלה שאוהבים פחות או יותר). כשהפירה חלק אבל לא רך מוסיפים רבע כוס חלב חם לאט לאט, מוסיפים חלמון אחד מהר מאוד ומערבבים חזק כדי שלא יהפוך לחביתה מחום תפוחי האדמה. מלח ופלפל לפי הטעם. מפזרים מעל את הפרמזן ולתנור לכ-45 דקות.

מאת peri104
15/01/13 18:44
2599 צפיות

תגובות