מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מאפינס כרובית
המרכיבים למאפינס
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
100 ג’ גבינה צפתית 5% מפוררת
50 ג’ גבינה בולגרית 5% מפוררת
4 כפות גבינת פרמזן מגורדת
3 ביצים (אפשר גם 2 ביצים וחלבון אחד)
1 כוס שיבולת שועל
1/2 כוס קמח תופח
4 כפות שקדים גרוסים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס – לפי הטעם

המרכיבים לרוטב היוגורט
1 גביע יוגורט 3% שומן
1 כפית נענע מיובשת ומפוררת (או קצוצה דק דק)
1 שן שום כתושה
1 כפית שמיר קצוץ

אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מבשלים את הכרובית במי מלח במשך כ- 10 דקות עד שהיא מתרככת (אבל לא מתפוררת) ומסננים.
מועכים את הכרובית בעזרת מועך פירה למחית גסה.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה (התערובת צריכה להיות \"גושית\" ולא מחית חלקה).
משמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן.
ממלאים את השקעים כמעט עד הסוף בתערובת ומכניסים לתנור.
אופים במשך 25-30 דקות עד להזהבת המאפים.
מוציאים מהתנור ומושחים את פני המאפינס בשמן זית לקבלת ברק יפה.
לקראת ההגשה – מערבבים את כל חומרי הרוטב.
מגישים את המאפינס פושרים על מצע רוטב היוגורט ומקשטים בנענע טרייה.
בתאבון!
חיים וטעים!

16/01/13 13:29
6446 צפיות

תגובות