מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםשיר השריריםחוש הטעם השישי - מסביר למה אנחנו אוהבים פחמימות

חוש הטעם השישי - מסביר למה אנחנו אוהבים פחמימות

04/09/16 22:58
2048 צפיות
חוש הטעם השישי - מסביר למה אנחנו אוהבים פחמימות
רבים הרוצים לרזות מכירים את התחושה של ההתמכרות לפחמימות וכמה קשה להימנע מהן. עכשו גילו כי למזון עתיר פחמימות יש טעם ייחודי שאותו כפי הנראה יכנו – טעם עמילני. הלשון שלנו מכירה את הטעמים: מלוח, מתוק, חמוץ ומר ולפני מספר שנים הוסיפו גם את הטעם החמישי Umami הקשור במונוסודיום-גלוטמט. עכשו מציעים חוקרי אוניברסיטת אורגון להוסיף להגדרות עוד טעם, השישי, שיצביע על ההכרה במרכיב מרכזי בתזונתנו שהוא הפחמימות המורכבות (כמו עמילן או קמח). הטעם העמילני הפחמימות המורכבות שבעמילן מורכבות מרצף מולקולות גלוקוז, והוא מקור מרכזי באנרגיה שלנו, אבל למרות זאת לא התייחסנו לרעיון שיש לנו את היכולת להרגיש ספציפית את הטעם שלו, אולי משום שכבר ברוק מתפרקות חלק מהשרשרות לסוכרים קצרים שטעמם מתוק. החוקרים באורגון נתנו למתנדבים תמיסות מכילות עמילנים ארוכים ובחנו את יכולתם לזהות את הטעם העמילני. יוצאי אסיה תארו את הטעם כטעם דומה אורז ואילו הלבנים תארו את הטעם כדמוי לחם או פסטה. הנבדקים הרגישו בטעם העמילני גם כשנחסם הטעם המתוק בלשון, דהיינו אנו טועמים את העמילן עוד בטרם פורק למולקולות סוכר קצרות. זוהי עדות ראשונה ליכולת להרגיש טעם עמילן כטעם בפני עצמו... נראה שחוש הטעם שלנו יותר מורכב ממה שחשבנו ויש לנו יותר מחמישה טעמים, אולי יש טעם גם לסידן? לחומצות אמינו? לחומצות שומן? בוחנים... כדי להגדיר טעם חדש, הוא צריך לעמוד במספר קריטריונים, הוא צריך להיות ניתן לזיהוי, הלשון צריכה להכיל רצפטורים ספציפיים לזיהויו והוא צריך גם להוביל לתגובה פיזיולוגית שימושית. לעמילן כמובן יש תגובה פיזיולוגית שימושית לנו בשחרור מתון של אנרגיה זמינה לתאים והוא יכול להשלים את הטעם המתוק המייצג זמינות אנרגיה קצרת מועד. האם החיבה לטעם הזה של הקמח היא הסיבה שמעדיפים לאכול הרבה לחם/פסטה? Chemical Senses  July 27, 2016וכמובן אי אפשר בלי להזכיר לשמנים ולסוכרתיים שלבריאות חשוב ביותר להנמיך מזונות עם ערך גליקמי גבוה...וכדאי לעבור בתזונה ללחם בלי קמח כמו לחם טחינה.

תגובות

חרדת נטישה מסוכר וקמח מעלה משקל
יום רביעי, 16 לפברואר 2011
גוף האדם משמש זירה למאבקי-נפש. התאווה לעתירי-הפחמימות היא מחלוקת בין הרפלקסים ובין ההגיון. האדם מצליח לגבור על איתני הטבע חוץ מאשר על טבעו שלו.
עיני האדם לא תשבענה מהררי הפינוקים הפחמימתיים שמציעים המרכולים, כולם עטויים באריזות יפות וכתוביות מגניבות עם מסר של בריאות ונחילי-אדם עוטים על  השפע המתעתע, מסרבים לדחות סיפוקים.
הררי אדם מתפרעים על הצלחת ועושים שלום עם הסוף שלהם, אינם שמים לב לתגובות ההלם של הגוף עקב השינוי הקיצוני בחילוף החומרים שלו.
כשנחשפתי לספרו של וויליאם בנטינג, אבי הדיאטה דלת הפחמימות, הימרתי על כל עשרים הקילוגרמים העודפים על פי שיטתו. ביום הולדתי ה-58 חתמתי הסכם עם האגו שלי ומאז לא הפרתי אותו ויצאתי למירדף אחר ניצול שארית חיי עד תומם. עכשיו אני בליגת העל בזכות הויתור על ארוחות שחיתות, ויתור על ריגושים וסיפוקים רגעיים מתערובות של קמח וסוכר.
ד
ד"ר דינה ראלט PhD
מדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.  

עוד פוסטים בבלוג: שיר השרירים

גם ללב יש את המוסיקה שלו
אחד הדברים שלימדה אותי התקשורת המרתקת אותי מאז ומתמיד, הוא החיבורים החדשים הנוצרים בין תחומים לכאורה רחוקים, ואלה פותחים...
קראו עוד
ועל צום דופאמין שמעתם? מנסים יום אחד...
יותר ויותר מידע מצטבר על היתרונות של צום חלקי בתזונה, דהיינו לא צריך תמיד לאכול, מספיק למשל שליש מהיממה (8:16) לאכול ו-1...
קראו עוד
למה כדאי לאכול אגוזים ופיסטוקים...
לא מפתיע שאגוזים הם מזון כל כך בריא שכן מתוך הזרע יצמח הצמח אז ברור שהוא מכיל את כל המרכיבים החיוניים לחייים...במהלך שיט...
קראו עוד
לרפא כל (או כמעט כל) חולי
אחרי עשרות שנים שאני חוקרת את בעיותי המטבוליות כמו השמנה וסוכרת2 היתה לי הארה !!! ואני יודעת איך להבריא. פתרונות חלקיים ...
קראו עוד
להרגיש, להרגיש, להרגיש ועוד להרגיש...
איזה מזל שחליתי לפני כחודשיים במחלת לב לא קלה ואף אחד מהרופאים שפניתי אליהם לא ידע איך לעזור לי... אפילו אושפזתי פעמיים....
קראו עוד